Buitenland

Pro-Israëlische propagandamolen draait op volle toeren. Deze veel gedeelde beelden van Palestijnse ‘nepdoden’ blijken 4 jaar oud

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de afgelopen dagen lieten tientallen Palestijnse burgers het leven bij de grens met Israël en liepen duizenden zware schotwonden op.

De Israëlische strategie, voluit gesteund door de VS, bestaat erin om zoveel mogelijk Palestijnse kamikazedaden uit te lokken, waardoor het leger gewapend kan optreden en ongewapende burgers kan doden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het zijn toch allemaal terroristen,” zei Simona Frankel, de Israëlische ambassadrice in België.

Pro-Israëlische propaganda

Dat een acht maanden oude baby moeilijk gekwalificeerd kan worden als terrorist deert niet.

Volgens Frankel waren al die burgers door Hamas naar de grens gestuurd en vielen ze dus onder de categorie ’terreur’. Probleem opgelost.

We zijn verzand in een regelrechte perceptie-oorlog, zo blijkt ook uit het feit dat er veel pro-Israëlische propaganda wordt verspreid.

Vier jaar oud

Er circuleert momenteel een filmpje op social media dat zou moeten bewijzen dat Hamas sterfgevallen in Gaza in scène zet.

Het blijkt te gaan om beelden die meer dan vier jaar oud zijn. Het filmpje dateert van 2013 en wordt al sinds 2014 gebruikt als anti-Palestijnse propaganda, het jaar waarin Israël tijdens Operation Protective Edge meer dan 2200 Palestijnen doodde.

Het logo in de video blijkt van een Egyptische nieuwsorganisatie genaamd el Badil te zijn.

Nepbegrafenis

De video is zelfs gebruikt om te ‘bewijzen’ dat sterfgevallen in Syrië worden geënsceneerd.

Sommigen schreven in een reactie onder de video dat het gaat om beelden die zijn gemaakt van een nepbegrafenis op een universiteit.

Protest

Eén iemand plaatste een link naar een video uit 2014 waarin een nieuwslezer uitleg geeft bij de beelden.

Het oorspronkelijke item van el Badil dateert van 2013 en gaat over een protest van de Moslimbroederschap op de al-Azhar University in Caïro.

Foto: Matanya Wikimedia Commons

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Israëlisch betekent dat je uit Israël afkomstig bent maar niet iedere Israëliër is een Zionist. Een internationale politieke beweging die dood en verderf zaait. Hoogste tijd dat de VN de zionisten voorgoed de macht ontneemt om een nog grotere holocaust te voorkomen. Amen.

Teun
Teun
6 jaren geleden

Ik heb totaal geen enkel mededogen met Palestijnen what so ever.

Vera
Vera
6 jaren geleden

America..,,,!!!!!???☠️??TRUMP …..!!!!!???Hitler 2 idiot ,ipocrit,ETC…..?????

dolphin
dolphin
6 jaren geleden

palestijnen ? je bedoelt dat zooitje ongeregeld wat in elk arabisch land is uitgekost en zichzelf maar palestijn is gaan noemen ? zo lang ze maar ten doel hebben Israel en haar inwoners te vermoorden en van de kaart te vegen worden ze nog gesteunt door de omringende landen en jelui uiteraard.

En jij durft de guts te hebben om voor dat leugenachtig gespuis sympathie te vragen , types als jullie staan garant voor oorlog en ellende en je vult je zakken er ook nog mee als je de kans krijgt , en uiteraard ligt het altijd aan de ander , nooit aan de daden van de agressor want die is natuurlijk zielig.

Als er 1 volk belang bij vrede zou hebben dan is dat wel dat landje aan de kust , niet de rest er om heen , integendeel , en dat blijkt ook wel want elke overeenkomst tot vrede wordt vrolijk weggewuifd door Israël ? nou dacht het niet.

pfff sympathie opbrengen voor een volk wat al sinds mensenheugenis ten doel stelt genocide te plegen op een minderheid , hoe kan je zo in je eigen nest schijten.
Een volk dat kinderen en vrouwen misbruikt op de media om sympathie te winnen is wat mij betreft al meteen exit.

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x