Binnenland

Het kabinet heeft niet alleen schijt aan burgers, maar ook aan de door henzelf aangestelde Ombudsman

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

De Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, heeft in een interview met De Telegraaf felle kritiek geuit op de overheid. Ze hebben gefaald en komen hun beloften gewoon niet na, aldus de Ombudsman.

Hij is bezorgd dat mensen de overheid blijven wantrouwen. “Snap ik ook na alle ellende die ze heeft veroorzaakt. Ze ervaren dat de overheid echt tegenover hen zit in plaats van naast hen. Het is een slechte ontwikkeling,” zei Van Zutphen tegen de krant.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
12 jaar Rutte is 12 jaar roofbouw op onze samenleving

Heeft hij nog vertrouwen in de politiek? “Ik ben geneigd te zeggen van niet.” De Ombudsman wees erop dat tienduizenden mensen in grote problemen zijn gekomen door de toeslagenaffaire en de gasboringen in Groningen. Daarnaast wachten Limburgers anderhalf jaar na de overstromingen nog steeds op hun geld.

Van de nieuwe bestuurscultuur is nog weinig te merken, aldus Van Zutphen.

Veel politici zijn het met hem eens. “Zelfs de Ombudsman heeft geen vertrouwen meer in de politiek. 12 jaar Rutte is 12 jaar roofbouw op onze samenleving,” reageert Europarlementariër Rob Roos (JA21).

Gelijk

Eerste Kamerlid Ruard Ganzevoort (GroenLinks) zegt: “Ik vrees dat hij gelijk heeft en dat we het ook als parlement niet goed genoeg doen.”

“Het kabinet heeft niet alleen schijt aan burgers, maar ook aan de door henzelf aangestelde Ombudsman,” stelt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

5 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Ze hebben overal schijt aan! Behalve aan het WEF daar doen ze alles voor! 😡 😡

Join de Discussion
Join de Discussion
1 jaar geleden

Stemmen /fotomaken/sturen naar je gekozene. DOEN

Ron
Ron
1 jaar geleden

Stel dat 25% van de bevolking zijn belastingen met telkens een maand te laat betaald en ook aangeeft dit te blijven doen tot dit kabinet stopt en vertrekt…. maar de bevolking slaapt lekker door ipv saamhorig te zijn. De overheid staat in dienst van dezelfde belastingbetaler, dus dient deze ook te luisteren naar de bevolking.
Stemmen ok, het partijprogramma na de verkiezingen veranderen is niet ok.

Arnold
Arnold
1 jaar geleden

Mark Rutte komt in de geschiedenisboeken te staan als de slechtste (crimineelste) minister-president van Nederland ooit.

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x