Binnenland

Het kabinet heeft niet alleen schijt aan burgers, maar ook aan de door henzelf aangestelde Ombudsman

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

De Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, heeft in een interview met De Telegraaf felle kritiek geuit op de overheid. Ze hebben gefaald en komen hun beloften gewoon niet na, aldus de Ombudsman.

Hij is bezorgd dat mensen de overheid blijven wantrouwen. “Snap ik ook na alle ellende die ze heeft veroorzaakt. Ze ervaren dat de overheid echt tegenover hen zit in plaats van naast hen. Het is een slechte ontwikkeling,” zei Van Zutphen tegen de krant.

12 jaar Rutte is 12 jaar roofbouw op onze samenleving

Heeft hij nog vertrouwen in de politiek? “Ik ben geneigd te zeggen van niet.” De Ombudsman wees erop dat tienduizenden mensen in grote problemen zijn gekomen door de toeslagenaffaire en de gasboringen in Groningen. Daarnaast wachten Limburgers anderhalf jaar na de overstromingen nog steeds op hun geld.

Van de nieuwe bestuurscultuur is nog weinig te merken, aldus Van Zutphen.

Veel politici zijn het met hem eens. “Zelfs de Ombudsman heeft geen vertrouwen meer in de politiek. 12 jaar Rutte is 12 jaar roofbouw op onze samenleving,” reageert Europarlementariër Rob Roos (JA21).

Gelijk

Eerste Kamerlid Ruard Ganzevoort (GroenLinks) zegt: “Ik vrees dat hij gelijk heeft en dat we het ook als parlement niet goed genoeg doen.”

“Het kabinet heeft niet alleen schijt aan burgers, maar ook aan de door henzelf aangestelde Ombudsman,” stelt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

5 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Charlotte
Charlotte
2 maanden geleden

Ze hebben overal schijt aan! Behalve aan het WEF daar doen ze alles voor! 😡 😡

Join de Discussion
Join de Discussion
2 maanden geleden

Stemmen /fotomaken/sturen naar je gekozene. DOEN

Ron
Ron
2 maanden geleden

Stel dat 25% van de bevolking zijn belastingen met telkens een maand te laat betaald en ook aangeeft dit te blijven doen tot dit kabinet stopt en vertrekt…. maar de bevolking slaapt lekker door ipv saamhorig te zijn. De overheid staat in dienst van dezelfde belastingbetaler, dus dient deze ook te luisteren naar de bevolking.
Stemmen ok, het partijprogramma na de verkiezingen veranderen is niet ok.

Arnold
Arnold
2 maanden geleden

Mark Rutte komt in de geschiedenisboeken te staan als de slechtste (crimineelste) minister-president van Nederland ooit.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

97
0
We lezen graag je reactie!x