Buitenland

Duitse journalist: massale politieactie tegen rechtsextremisten in scène gezet en dit is waarom

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Deze week heeft de Duitse politie 25 leden en aanhangers van een ‘extreemrechtse beweging’ opgepakt. Zij zouden van plan zijn geweest om het Duitse parlement te bestormen, een eigen regering te installeren en een nieuw Duits leger op te zetten.

In 11 deelstaten vonden invallen plaats, op meer dan 130 locaties. Bij de operatie waren duizenden agenten betrokken. Onder de arrestanten zijn een Duitse militair en oud-parlementslid Birgit Malsack-Winkemann (AfD).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Duitse autoriteiten verwachten de komende dagen nog meer arrestaties en invallen. Er zijn in totaal 54 verdachten in beeld. Ze worden door de media in de hoek van de neonazi’s en complotdenkers geduwd.

(Video verwijderd? Klik hier...)

In scène gezet

De Duitse journalist Alina Lipp, die vanwege haar verslaggeving over de oorlog in Oekraïne wordt opgejaagd door de Duitse autoriteiten, vermoedt dat de invallen in scène zijn gezet om wetswijzigingen door te voeren die gericht zijn tegen dissidenten en de vrijheid van meningsuiting.

“Ik denk dat het vooral een mediashow was,” zei ze in gesprek met PressTV. “Ze schreven overal dat dit een geheime missie was, maar ondertussen namen ze journalisten mee die beelden van de arrestaties online zetten.”

Een uur na de operatie verschenen de eerste berichten al in de media, wat inhoudt dat de artikelen al voor de operatie waren geschreven, benadrukte Lipp.

Celstraf

De journalist wees erop dat de Duitse regering eenieder vervolgt die de overheid openlijk bekritiseert of pleit voor vriendschap met Rusland. Zelf is ze gevlucht naar Rusland omdat haar in Duitsland een celstraf van drie jaar boven het hoofd hangt. Wat heeft ze misdaan? Ze heeft gezegd dat Oekraïne al acht jaar lang burgers vermoordt in de Donbass en dat de lokale bewoners Rusland steunen.

Lipp verwacht dat ergens in de komende dagen wetswijzigingen worden aangekondigd om de vrijheid van meningsuiting te beknotten en de oppositie buitenspel te zetten.

4.8 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rotterdammer
Rotterdammer
1 jaar geleden

Precies mijn eerste indruk en gedachte.
Die blijkt heel vaak juist te zijn.

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Dit is zeker in scene gezet door de fake- regering van Duisland en die verrotte msm.140 agenten per arrestant en talloze camera’s per arrestatie, dat doe je niet met een actie die stil moet blijven Nou is de vraag, wisten de Reichsburgers hier vooraf van?

Koddebeier
Koddebeier
1 jaar geleden

Het is een rookgordijn van de Duitse regering, geen ene coupe heeft kans van slagen zonder het leger.
Het is opgezet spel van regerende onbenullen die denken dat het volk daar intrapt !

Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Dat denk ik ook, ook Nederland is daar mee bezig met dit soort spelletjes, en praktisch iedereen trapt erin! 😡 Wordt nog wat de komende tijd! 😡

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x