Mens en Dier

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen maakt zich niet populair: ‘Democratie is dood’

Help ons door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

Brussel wil dat alle Nederlanders in de toekomst een Europese digitale identiteit krijgen. D66-staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft tegen de wens van de Tweede Kamer dinsdag ingestemd. Een motie hierover weigerde ze uit te voeren.

Dat niet alleen: ze maakte er ook nog een filmpje over waarin ze vol trots vertelt dat ze namens Nederland heeft ingebracht dat ‘we blij zijn met een aantal thema’s die we hard hebben onderhandeld in de afgelopen tijd’. Het is niet duidelijk wie de staatssecretaris bedoelt met ‘we’. Op Twitter wordt ze overstelpt met negatieve reacties.

“Ik ben tevreden met het resultaat zoals het nu is. Maar ik weet ook dat het Nederlands Parlement ook nog kritisch meekijkt, bijvoorbeeld over de vraag hoe vrijwillig het gebruik van zo’n digitale identiteit is,” zegt ze verder.

Ongekend dit

“Wat ik heb duidelijk gemaakt en ingebracht heb, is dat het heel belangrijk is dat het vrijwillig blijft,” aldus de staatssecretaris. Zanger Tim Douwsma reageert: “Vrijwillig, waar zagen we dat eerder. Vrijwillig, maar je komt het restaurant niet meer in. Ongekend dit. En 85 procent ligt te slapen.”

Ook veel anderen reageren uiterst kritisch. Zo zegt oud-minister Ronald Plasterk: “Deze door D66 gedomineerde coalitie heeft echt de democratie vervangen door achterkamertjespolitiek.”

Democratie is dood

“Nu het kabinet binnen de EU heeft aangegeven mee te werken aan de Europese digitale identiteit terwijl het parlement daar expliciet géén toestemming voor heeft gegeven is het helder: dit kabinet vertegenwoordigt níét de Nederlandse burger, maar zit er alleen voor zichzelf,” schrijft BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Commentator Eva Vlaardingerbroek voegt toe: “De meerderheid van het Nederlandse parlement heeft de overheid per motie opgedragen het project rond de Europese digitale identiteit niet te steunen. Wat deed onze staatssecretaris van Digitalisering? Ze ging naar Brussel en stemde toch in met een Europese digitale identiteit. Democratie is dood.”

Columnist Marianne Zwagerman zegt tegen Van Huffelen: “Nee ga weg.”

4.8 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
171 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
1 maand geleden

Reptiel

Herman R
Herman R
1 maand geleden

Demoncratie👿 maakt alles kapot…😫

Marcel Ringia
Marcel Ringia
1 maand geleden

Wanneer worden dit soort hufters opgepakt wegens landverraad en voor een Tribunaal gegooid. Al dat WEF tuig verraad hun eigen volk.

Fransdo
Fransdo
1 maand geleden

Nou, dan is het toch simpel? Ik kies er vrijwillig voor om niet mee te doen met digitaal geld en met de digitale identiteit PUNT.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

171
0
We lezen graag je reactie!x