Bewustzijn

VIDEO: Kunstenares laat water bewegen met haar gedachten

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kunstenares Lisa Park heeft een installatie gemaakt waarmee ze haar gedachten kan omzetten in geluidsgolven. Ze combineert EEG-scans met speakers en bakken water om haar gedachten en emoties te visualiseren.

Afgelopen jaar plaatste ze vijf metalen bakken met water op speakers die zijn ontworpen om te reageren op haar hersenen. De hersendata werden onderverdeeld in vijf emoties: verdriet, boosheid, verlangen, geluk en haat. Eén emotie per bak. Park gaat nu een stap verder.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Haar nieuwe kunstwerk bestaat uit 48 bakken met water. De signalen van Parks headset worden omgezet in trillingen die zich voortplanten in het water. Iedere bak komt overeen met een emotie, dus als ze denkt aan een persoon waar ze blij van wordt, komt het water in de correponderende bak in beweging.

Park liet zich inspireren door het boek Ethica van filosoof Baruch Spinoza. Hij zei dat alle emoties voortkomen uit drie basisemoties: vreugde, pijn en verlangen. “Ik vroeg mezelf af hoe ik deze onzichtbare energieën en emoties zichtbaar kon maken,” zei Park. “Als ik bepaalde emoties voel (woede, verdriet, geluk) ontstaan er trillingen in mijn lichaam, dat voor meer dan 60 procent uit water bestaat. Ik wilde een kunstwerk maken dat het innerlijke deel van mijzelf weergeeft.”

“Ik heb altijd geloofd dat menselijke emoties golven van energie met zich meebrengen,” zei Park. “Als ik blij of verdrietig ben is er een onbeschrijflijke energie die anderen opvangen. Ze voelen mijn energie. Mijn optredens hebben een therapeutische werking, omdat ze mij in staat stellen mijn hoofd leeg te maken.”

Bezoek hier de website van Lisa Park voor meer indrukwekkende kunstprojecten.

[Vice]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Candor
Candor
9 jaren geleden

Zeker een mooi voorbeeld dat gedachte energie is en dat je dat niet moet onderschatten omdat je zelf uit 70 % water bestaat .

Niet te vergeten dat als je liefde of haat uitzend wat zeker een effect heeft ook al heeft men daar geen weet van .

Liefde en waarheid voor iedereen.

Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Ondanks dat ik het een leuk bedachte vorm van kunst vind, vind ik de titel van dit artikel misleidend.
Ze beweegt het niet met haar gedachten, er is een apparaat dat activiteit waarneemt en de patronen hiervan omzet in geluid. Op zich niet iets miraculeus. Wel origineel.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
9 jaren geleden

De titel beloofde iets bijzonders maar dit stelt echt geen zak voor.

Eleonora
Eleonora
9 jaren geleden

Het wordt bijzonder als ze in iedere afzonderlijke bak een plant afkomstig van dezelfde stamcellen in de afzonderlijke bakken zou laten volgroeien. Ik zou het interessant vinden te zien hoe de planten zich dan o.b.v. de verschillende emoties zich ontwikkelen!

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x