Homepagina » Straling » Is wifi schadelijk voor de gezondheid?
Is wifi schadelijk voor de gezondheid?

Is wifi schadelijk voor de gezondheid?

De 63-jarige Mary Coales kan niet naar theaters, restaurants, bioscopen, luchthavens of parken. Net als steeds meer mensen is Mary er van overtuigd dat ze lijdt aan elektroallergie (EHS). De Britse vrouw denkt dat elektrische apparaten haar doodziek maken.

Patiënten die lijden aan elektroallergie hebben last van hoofdpijn, lusteloosheid, misselijkheid, ademhalingsproblemen en soms zelfs verlamming. “Soms lijkt het alsof er iemand met een taser in mijn mond zit,” zegt Coales. “Ik ging op een dag lunchen met mijn nichtje, die een iPad bij zich had. Toen ik het apparaat dicht bij mijn gezicht hield, werd de pijn veel heviger.”

Coales moest haar hele leven omgooien om te voorkomen dat ze wordt blootgesteld aan straling van wifi en telefoons. Ze gaat bijna nooit naar openbare plekken en bezoekt alleen vrienden als ze van tevoren alle apparaten hebben uitgeschakeld. De Britse ontwierp een jas van ‘Aaronia Shield’, een stof die haar zou beschermen tegen straling.

Muzikant Ricky Gardiner (66) zegt ook last te hebben van EHS. De gitarist speelde in de jaren zeventig samen met Iggy Pop en David Bowie. Hij denkt dat zijn klachten te maken hebben met de vijf computers die hij gebruikte om muziek te maken. Gardiner is boos omdat mensen met EHS niet serieus worden genomen.

“In de telecomindustrie gaan miljoenen om, dus is het gemakkelijker om ons af te doen als gekken dan je af te vragen of het goed is om ons op te zadelen met al die straling,” zei hij. In Nederland zouden zo’n 500.000 mensen met EHS-gerelateerde klachten wonen.

[Telegraaf, MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • derf schreef:

  Wifi is zeer schadelijk voor de gezondheid en niet wifi alleen ook 345G bluetooth radar.. het probleem zit in de toename van deze straling in de afgelopen paar jaar. En vooral in Nederland waar geen enkele regelgeving is voor stralingsnormen. Antennes worden in enorme hoeveel heden midden in woonwijken op alle mogelijke plaatsen geplaatst. Het aantal hersentumoren neemt schrikbarend toe, en ook allerlei nevenverschijnselen als hoofdpijn, tonen in het gehoor, slapeloosheid, en aantasting van je genetisch materiaal. Er is al meer dan genoeg overv te vinden geschreven door gerenommeerde wetenschappers. Maar de miljarden ie er aan verdiend worden zijn voorlopig nog belangrijker dan de gezondheidsramp die er op zeker aan komt.

  30 likes
  • Alfred E. Neuman schreef:

   Ik zeg van niet, het zijn immers radiogolven en tenzij er geen extreem krachtige zender wordt gebruikt (denk aan magnetron) zal het niet schadelijk zijn. Het zal hooguit interfereren met andere draadloze apparatuur.

   Wel denk ik dat het daadwerkelijk mogelijk is dat mensen hier gevoelig voor kunnen zijn en het als hinderlijk of irritant kunnen ervaren.

   4 likes
 • truthisstrangerthanfiction schreef:

  van bellen met de gsm aan mijn hoofd krijg ik hoofdpijn..
  persoonlijk denk ik ook dat al deze straling verantwoordelijk is voor het erger wordende agressieve en asociale gedrag van mensen. (in het verkeer bvb)

  10 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Dat heeft veel meer met de drukte / overbevolking te maken. Dit effect komt heel duidelijk naar voren bij onderzoek naar ratten kolonies. Wanneer die zich buitensporig voortplanten treed er op gegeven moment agressie op dat zelfs zo ver gaat dat ze mekaar op gegeven moment opvreten.

   2 likes
 • densie schreef:

  wel eens dat yt filmpje gezien met dat rauwe eitje tussen twee mobieltjes? haha nu ‘k weet niet meer hoe lang het duurde voor dat dat eitje gekookt was…. maar duidelijker kan het niet….

  0 likes
 • Pe68 schreef:

  Wanneer ik via mijn galaxy 4, zonder antenne voor radio, want die stoort bij 4g gebruik, naar wifi ga zie ik heel veel wifi’s waaronder 1 die aangeeft 5g te zijn (overheid denk ik). Nu heb ik de radio thuis altijd op een stroomdraad gehad en altijd stereo gekregen. Nu dus niet meer, sinds mijn verhuizing naar dit huis ben ik een antenne buiten nodig. Ook heb ik zicht op zo’n zendmast.
  Heb in dit huis niet echt een rustig gevoel, dit schrijf ik dan ook toe aan de belachelijk veel wifi’s in deze buurt en die compacte zendmast.
  Ja, wifi f*ckt met ons is mijn mening.

  3 likes
 • JRO schreef:

  Een stad als Den Haag is vergeven van de WiFi straling dankzij internet en tv kabel provider Ziggo, waardoor huis aan huis in iedere straat WiFi beschikbaar is voor Ziggo gebruikers met een iPad, die dankzij deze bijzondere dienstverlening nu onafgebroken hun doorgaans onbenullige email berichten op straat kunnen lezen e.d., waarbij ze wellicht ook minder oplettend zijn in ‘t verkeer. ‘t Verbaast me eigenlijk dat we nog min of meer een normaal leven kunnen leiden temidden van al de onnatuurlijke stralingsbronnen, maar wellicht onstaat er in de nabije toekomst een absoluut verzadigingpunt van straling, waardoor op grote schaal mens en natuur ziek worden en eventueel dood gaan.
  Dan blijven alleen de providers en elektronica fabrikanten over met hun miljoenen of miljarden winsten in een stervende maatschappij ? Die providers en producenten hebben eenzelfde soort mentaliteit als wapenhandelaars, woekerwinsten maken en daarbij gaan ze over lijken !

  3 likes
 • Kal-Purush schreef:

  WiFi is zekers schadelijk, de stralingen zijn bijna net zo sterk al de straling die er vroeger was bij de grotere radars van de luchtmacht. In Duitsland had je de Hawk- en Nike raketten met bijbehorende radars, bij de Nike hadden wij Lopar en de Hipar, TTR, TRR en nog wat van die dingen.
  Nadat deze onderdelen opgeheven waren bleek uit onderzoek dat bemanningen van deze site’s meer kans hadden op diverse vormen van stralings- ziekten.
  Is onderzoek naar gedaan, rapport onderstaand:

  Onrust over kanker na werken met Hawk
  10/07/98, 00:00
  Van onze verslaggever AMSTERDAM – Onder Nederlandse militairen is onrust ontstaan over radargeleide Hawk-raketten, die mogelijk kankerverwekkend zijn. Het ministerie van Defensie is begonnen met een inventarisatie van de ziektegevallen, vooruitlopend op een grootscheeps onderzoek van de Navo.

  Het ministerie bekijkt de medische dossiers van alle militairen die ooit met Hawks hebben gewerkt. Daaruit zou moeten blijken of in deze groep veel kanker voorkomt.

  De militaire vakbond AFMP heeft gisteren een tiental telefoontjes gehad van zieke soldaten en bezorgde familieleden. De onrust is het gevolg van een artikel in de Vlaamse krant Gazet van Antwerpen.

  Zelfde uitkomst als straling gevaar van mobile toestellen en zendmasten, te weinig gegevens dus ongevaarlijk.
  Eindrapport laat op zich wachten.

  2 likes
 • Sunshine schreef:

  Onze lichaamscellen communiceren met hele zwakke electro magnetische signalen. Deze worden makkelijk overstemd door de onnatuurlijk krachtige signalen van draadloze communicatie waardoor communicatie tussen cellen wordt verstoord en ziekte ontstaat. Dat is geen geheim en al lang bekend.

  Is wifi, maar ook andere draadloze techniek, schadelijk voor ons lichaam? Is 1+1, 2? You do the math!

  De vraag die steeds dringender wordt is: Nemen we het gevaar voor onze gezondheid op de koop toe zodat we onze speledingetjes kunnen blijven houden?

  ‘De informatieverwerking vind plaats door een
  elektromagnetisch communicatie systeem wat
  gebaseerd is op lichtdeeltjes, op fotonen,
  lichaamscellen communiceren met licht.’

  Meer info vind je o.a. op: http://www.celherstelconcept.nl/files/pdf/fotoncoherentie.pdf

  2 likes
 • Candor schreef:

  Je kunt een armband kopen met een die jezelf overtuigd .

  Heb de armband in de ene hand gehouden met i Phone en men duwt op de andere arm die je horizontaal naast je lichaam houd .
  Wissel dit af met en zonder armband .
  Kon niet anders dan deze armband kopen , overtuig jezelf de verkopende partij hoeft eigenlijk niets te zeggen .Natuurlijk weer debunk filmpjes te zien die zeggen dat de verkoper je lichaam vasthoud , echt niet het geval als je op je pols laat drukken .

  http://www.powerfxstore.com/Articles.asp?ID=244

  Ik geloofde er niet in maar was snel overtuigd dat het echt werkt , veel meer kracht dus die straling heeft effect op het menselijk lichaam wat ook wel logisch is want we zijn bio energetische wezens die op electriciteit werken .

  1 likes
 • Rhodin schreef:

  Is WIFI schadelijk? Absoluut maar ook hier vindt ‘men’ (de gevestigde orde, multinationals en ja-knikkers) financieele belangen belangrijker dan al het andere 🙁
  Als het niet in geld kan worden uitgedrukt (en een goede gezondheid is onbetaalbaar) dan is het blijkbaar niet belangrijk.
  Niet overtuigd na de diverse sites en onderzoeken die al in de reacties genoemd zijn?
  Nog eentje over planten die niet groeien en zelfs doodgaan in de buurt van een wifi-router die u en ik (ja ook ik) bij ons thuis in de meterkast hebben staan.
  Waarom heb ik er 1 in de meterkast? Ook zonder eigen router ontvang ik bij mij thuis toch al de zo’n 10 WIFI-netwerken 🙁 (naast de voor mij onmeetbare straling van GSM, 4G, …).
  De site:
  http://www.globalresearch.ca/student-science-experiment-finds-plants-wont-grow-near-wi-fi-router/5336877

  1 likes
 • Pe68 schreef:

  Mijn 3g provider bericht me net dat mijn snelheid is verdubbeld.
  6g ??
  De vraag is nu moet je hier nu blij van worden of heeft men haast met ‘iets’.

  1 likes
 • Kim schreef:

  Als ik met bellen mijn mobiel tegen mijn oor aan hou krijg ik altijd oor/hoofdpijn. Met mijn vaste telefoon is dit niet het geval… Valt me gewoon op.

  0 likes
 • Ad Mosfeer schreef:

  goede documantaire over straling;

  RESONANCE: BEINGS OF FREQUENCY

  http://youtu.be/QV9dhGv_tTs

  0 likes
 • steez schreef:

  ´´leuke ´´ is van wifi, dat de meute die het gebruikt, ook die groepen schoolkindertjes die continu met hun superfoon lopen te appen, nergens last van schijnen te hebben. Hun gebruik word alleen maar meer..
  De mensen die hier ziek van worden en er niks mee te maken willen hebben, kunnen nergens heen. Ze lopen letterlijk vast in de straling van een ander.

  0 likes
 • Elise49 schreef:

  Als ik langs een zendmast loop en er komt iemand voorbij die aan het telefoneren is dan klapt mijn oor dicht. Zoiets als je in een tunnel gaat. Druk dus. Water en zuurstof veranderen bij druk. Voor ons wordt het dan giftig en je lichaam bestaat merendeel uit water en zuurstof. Dus het gevaar komt van meerdere kanten. Via de huidcellen(licht), maar ook in je lichaam kan er iets veranderen. Water en zuurstof zijn belangrijk om je bloedlichaampjes te vervoeren. En dit verklaart misschien die herseninfarcten enz. die de laatste tijd erg vaak en al bij jongere mensen(geen bejaarden) voorkomen. Iedereen moet zich gaan afvragen, waarom men alles wil automatiseren. Tenslotte zijn we met genoeg mensen. Het is niet alleen schadelijk voor de mens, maar ook voor al het levende. Ik ben niet gelovig, maar de zeven zegels van de bijbel komen langzaam uit. Toeval of met opzet?

  0 likes
 • Dineke schreef:

  En wat gebeurt er als wifi van overheidswege zou worden afgeschaft, we zijn er allemaal op de een of andere manier toch zo aan gewend dat we er niet zonder willen?

  0 likes
 • Pieter schreef:

  Waar ik mij een beetje aan stoor aan heel deze discussie: ik wil geloven dat het slecht is voor de gezondheid, maar er moeten toch heel concrete onafhankelijke onderzoeken gedaan worden naar dit? In de hele commentslijst zie ik veel mensen die “zeker” zijn dat het ongezond is. Ik zie een onderzoeksproject van studenten die geobserveerd hebben dat er niets rond een wifi router groeide. Onderaan datzelfde artikel staat echter dat ipv studenten nu een neurowetenschapper hetzelfde onderzoek na zal doen in een gecontrolleerde wetenschappelijke omgeving. En dan is het stil. Blijkbaar kwam er dan niets uit?

  Ook komt er iemand langs die over een filmpje begint waar een ei gekookt wordt tussen 2 eieren. Dit was (geverifieerd) een hoax. Probeer zelf eens een ei te koken met een telefoon…

  Ik geloof dat straling niet gezond is voor het lichaam, maar ik kan het niet bewijzen. Ik wacht vurig op echt bewijsmateriaal. Het probleem met al deze hoaxen en pseudowetenschap dat mensen aannames maken die niet kloppen. En de media smult ervan. Want natuurlijk lokt een kop als “wifi schadelijk voor de gezondheid” veel lezers.

  Graag dus een onafhankelijk onderzoek, gevoerd door een onafhankelijke universiteit in een normale wetenschappelijke context waarin peers te correctheid van de studie beoordelen.
  Tot zolang het niet op deze manier bewezen is moet men voorzichtig zijn met de claims. Het kàn schadelijk zijn, maar het is nog niet bewezen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  5G

  Bezorgde burgers doen video-oproep aan Rutte: ‘Zet uitrol 5G alstublieft stop’

  De organisatie 5B Burgers heeft een filmpje ...

  >