Homepagina » Mens en Dier » Lauren produceert al 2 jaar geen afval. Zo ziet haar leven eruit
Lauren produceert al 2 jaar geen afval. Zo ziet haar leven eruit

Lauren produceert al 2 jaar geen afval. Zo ziet haar leven eruit

Lauren is 23 jaar oud en woont in New York City. Ze heeft geen prullenbak, want ze produceert geen afval. Drie jaar geleden begon het haar op te vallen dat mensen iedere dag eten meenemen in plastic verpakkingen om vervolgens alles in de prullenbak te gooien. Het maakte haar kwaad.

Op een dag besloot ze plastic uit haar leven te verbannen. Ze maakte vanaf dat moment al haar verpakkingen zelf. Ook voor tandpasta en huidverzorgingsproducten. Lauren deed veel onderzoek en stuitte op de website Zero Waste Home over het leven van Bea Johnson, een moeder van twee kinderen die een ‘zero-waste’ leven leidt in Californië.

Ze kocht niet langer verpakte producten, maar bracht in plaats daarvan haar eigen zakken en flessen mee om bulkproducten in de supermarkt te kopen. Ze kocht niet langer nieuwe kleding, maar alleen nog maar tweedehands. Ze maakte al haar verzorgingsproducten zelf. Ze verkocht veel van haar bezittingen of gaf ze weg.

Lauren zei ook ‘nee’ tegen rietjes in haar drankjes, tegen tasjes in winkel en kassabonnetjes. Het duurde meer dan een jaar voordat ze haar leven helemaal had omgegooid. Omdat ze niet betaalt voor verpakkingen of nieuwe kleding, spaart ze een hoop geld uit.

Omdat ze verpakkingsvrije producten koopt, eet ze ook een stuk gezonder. Ze eet veel biologische groenten en fruitsoorten en koopt veel lokaal voedsel op de markt. Tot slot is Lauren een stuk gelukkiger. In het verleden haastte ze zich vaak vlak voor sluitingstijd naar de supermarkt en kwam ze thuis met veel overbodige dingen. Nu schrijft ze van tevoren op welke ingrediënten ze nodig heeft. Het is gemakkelijker, gezonder (geen giftige chemicaliën) en geeft geen stress.

Lauren heeft inmiddels haar eigen bedrijf opgericht, The Simply Co, waar ze haar zelfgemaakte producten verkoopt.

[MindBodyGreen]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lalalalaria
lalalalaria
6 jaren geleden

Alweer zo een wonderkind dat ons even gaat uitleggen hoe te leven. Sorry maar ik voel me dik genaaid door deze maatschappij. Alles wat ooit evident leek blijkt te komen door een groot b*llshit-systeem waarin ik nu hopeloos verzeild ben geraakt. Ik heb angst om mijn werk op te geven want wie weet beland ik dan in de marginaliteit. en ik moet de status hooghouden anders begint mijn schoonmoeder te bleiten. Iederen lijkt andermaal te moeten zeggen hoe dit en dat moet. Gebukt ga ik onder het leven. En Laurent van 23 mag dan wel een leuk leven hebben en de ideen mogelijk maken daar ergens in de usa. Zoalang het geen globale bewiging word blijf ik hier gevangen zitten.

sola
sola
6 jaren geleden

Aan de ene kant: knap dat ze zo leeft. Aan de andere kant: ze heeft geen gezin, blijkbaar een goede baan aangezien ze in een appartement in NY woont en tijd genoeg heeft om biologisch te shoppen en daarnaast nog even een eigen bedrijf op te starten, en waarschijnlijk ook nog een kruiwagen achter zich gehad (lees: financiële ondersteuning van papa en mama) om zo te kunnen gaan leven. Alle respect dat het gelukt is, maar er zijn ook mensen die goochelen tussen kind/gezin/baan/verzorging ouders e.d. en dan is gewoon een keer in de supermarkt het hoogst haalbare. Inclusief verpakkingen. Die overigens wel gesorteerd worden voordat ze de juiste afvalbak in gaan (ok, meestal dan…).

eco-ernie
eco-ernie
6 jaren geleden

Heel mooi dat mensen zo bewust bezig zijn, maar beetje naief om te roepen zero-waste. Ieder product wat je koopt, genereert afval. Direct of indirect. Al bij de totstandkoming ervan, tot en met het moment dat het uitgepoept wordt. En als die tweede hands trui dan uiteindelijk stukgedragen is en als poetslap afgedankt? Is het toch echt afval…
Als je werkelijk zero-waste wilt leven, moet je terug naar hoe de indianen samen met het land leefden. Dat is zero waste.

alibaba
alibaba
6 jaren geleden

echt waar… en afvalwater die ze produceerd he?

x

Check Also

intimidatie

Ben jij ook een moderne slaaf, zonder het te weten?

Wist je dat het erg gevaarlijk is ...

thunberg

Time verkiest boze klimaatactrice Greta Thunberg boven echte wereldverbeteraar als persoon van het jaar. Maak kennis met Morgan Vague

Het prestigieuze weekblad Time heeft de spijbelende ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x