Homepagina » Mens en Dier » Lauren produceert al 2 jaar geen afval. Zo ziet haar leven eruit
Lauren produceert al 2 jaar geen afval. Zo ziet haar leven eruit

Lauren produceert al 2 jaar geen afval. Zo ziet haar leven eruit

Lauren is 23 jaar oud en woont in New York City. Ze heeft geen prullenbak, want ze produceert geen afval. Drie jaar geleden begon het haar op te vallen dat mensen iedere dag eten meenemen in plastic verpakkingen om vervolgens alles in de prullenbak te gooien. Het maakte haar kwaad.

Op een dag besloot ze plastic uit haar leven te verbannen. Ze maakte vanaf dat moment al haar verpakkingen zelf. Ook voor tandpasta en huidverzorgingsproducten. Lauren deed veel onderzoek en stuitte op de website Zero Waste Home over het leven van Bea Johnson, een moeder van twee kinderen die een ‘zero-waste’ leven leidt in Californië.

Ze kocht niet langer verpakte producten, maar bracht in plaats daarvan haar eigen zakken en flessen mee om bulkproducten in de supermarkt te kopen. Ze kocht niet langer nieuwe kleding, maar alleen nog maar tweedehands. Ze maakte al haar verzorgingsproducten zelf. Ze verkocht veel van haar bezittingen of gaf ze weg.

Lauren zei ook ‘nee’ tegen rietjes in haar drankjes, tegen tasjes in winkel en kassabonnetjes. Het duurde meer dan een jaar voordat ze haar leven helemaal had omgegooid. Omdat ze niet betaalt voor verpakkingen of nieuwe kleding, spaart ze een hoop geld uit.

Omdat ze verpakkingsvrije producten koopt, eet ze ook een stuk gezonder. Ze eet veel biologische groenten en fruitsoorten en koopt veel lokaal voedsel op de markt. Tot slot is Lauren een stuk gelukkiger. In het verleden haastte ze zich vaak vlak voor sluitingstijd naar de supermarkt en kwam ze thuis met veel overbodige dingen. Nu schrijft ze van tevoren op welke ingrediënten ze nodig heeft. Het is gemakkelijker, gezonder (geen giftige chemicaliën) en geeft geen stress.

Lauren heeft inmiddels haar eigen bedrijf opgericht, The Simply Co, waar ze haar zelfgemaakte producten verkoopt.

[MindBodyGreen]


Vond je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Alweer zo een wonderkind dat ons even gaat uitleggen hoe te leven. Sorry maar ik voel me dik genaaid door deze maatschappij. Alles wat ooit evident leek blijkt te komen door een groot b*llshit-systeem waarin ik nu hopeloos verzeild ben geraakt. Ik heb angst om mijn werk op te geven want wie weet beland ik dan in de marginaliteit. en ik moet de status hooghouden anders begint mijn schoonmoeder te bleiten. Iederen lijkt andermaal te moeten zeggen hoe dit en dat moet. Gebukt ga ik onder het leven. En Laurent van 23 mag dan wel een leuk leven hebben en de ideen mogelijk maken daar ergens in de usa. Zoalang het geen globale bewiging word blijf ik hier gevangen zitten.

  17 likes
  • @lalalalaria
   Je zelfmedelijden in schrijnend, is je betoog uit op ons medelijden? Je bent wrs. een man van middelbare leeftijd, die het confronterend vindt dat een deerntje van 23 jou gaat vertellen hoe het ook kan. Je beargumenteert het door te doen alsof het haar is komen aanwaaien. Jij gaat ondertussen gebukt onder:
   -je werk
   -angst voor marginaliteit
   -verlies van je status
   -je schoonmoeders verwachtingen ?!?
   -mensen die je vertellen hoe te leven

   Hier een stappenplan voor lalalalaria`s geluk:
   -ga solliciteren naar ander werk
   -verander je kijk op marginaliteit
   -verander je kijk op status
   -relativeer je schoonmoeder (je “trouwma” verwerken)
   -raak geïnspireerd ipv gefrustreerd door dit soort jongedames.

   Conclusie is dat je de manier waarop je je leven zelf hebt ingericht veel te serieus neemt. Relatieveer jezelf ipv dit soort inspirerende jongedames. Dus geen huilie huilie meer he, kop op je kunt het.

   (O ja, bij ernstige ziektes, zware ongelukken of sterfgevallen die het leven van jou en je naasten ondraaglijk maken gaat mijn betoog mijn inziens niet op, maar over dat kaliber ellende hoorde ik je volgens mij niet..)

   14 likes
 2. Aan de ene kant: knap dat ze zo leeft. Aan de andere kant: ze heeft geen gezin, blijkbaar een goede baan aangezien ze in een appartement in NY woont en tijd genoeg heeft om biologisch te shoppen en daarnaast nog even een eigen bedrijf op te starten, en waarschijnlijk ook nog een kruiwagen achter zich gehad (lees: financiële ondersteuning van papa en mama) om zo te kunnen gaan leven. Alle respect dat het gelukt is, maar er zijn ook mensen die goochelen tussen kind/gezin/baan/verzorging ouders e.d. en dan is gewoon een keer in de supermarkt het hoogst haalbare. Inclusief verpakkingen. Die overigens wel gesorteerd worden voordat ze de juiste afvalbak in gaan (ok, meestal dan…).

  11 likes
 3. Heel mooi dat mensen zo bewust bezig zijn, maar beetje naief om te roepen zero-waste. Ieder product wat je koopt, genereert afval. Direct of indirect. Al bij de totstandkoming ervan, tot en met het moment dat het uitgepoept wordt. En als die tweede hands trui dan uiteindelijk stukgedragen is en als poetslap afgedankt? Is het toch echt afval…
  Als je werkelijk zero-waste wilt leven, moet je terug naar hoe de indianen samen met het land leefden. Dat is zero waste.

  10 likes
 4. Ze produceert dan zelf geen afval, maar laat het afval dus in de supermarkt. Maw: Ze produceert wél afval! Ook bulkproducten zijn verpakt!
  Nee zeggen tegen een kassabon? Ook die gooit ze dan thuis niet weg, maar wordt door de kassa-juf in de prullbenbak gekwakt. Weer afval geproduceerd!

  10 likes
 5. op zich wel n lekker wijf
  daar gaat dit artikel toch over ?

  9 likes
 6. Denk toch dat ze wel degelijk afval produceert, al is het maar de drol die het riool in gaat. Dus het is niet zo zeer geen afval produceren zoals in het artikel gesuggereerd wordt maar meer een verandering van het type afval. Slecht gekozen term “zero waste”.

  Overigens:
  – Bulkproducten leveren ook gewoon afval op.
  – Eigen zakken en flessen gaan ook niet eeuwig mee en wordt op gegeven moment ook afval.
  – Alleen 2hands kleding kopen prima maar iemand zal toch ooit gewoon nieuw moeten kopen, is dus niet iets dat iedereen ff kan gaan doen.
  – Gepeld fruit, sinaasappel-, mandarijnen-, banenschillen ed zijn zeker geen afval?
  – Lijkt me trouwens ook dat je een hoop achterwegen moet laten, zo lijkt me op deze manier elektronica bv a big no no.

  Ik denk niet dat dé oplossing bij de eindgebruiker ligt. Dat zal eerder bij de producent liggen. Die behoort op voorhand al dan niet verplicht al na te denken over het gehele traject van z’n producten en een “zero waste” plan op te stellen (cradle to cradle noemen ze dat geloof ik).

  4 likes
 7. Het gaat m.i. om bewustzijn. Al volg je niet elk voorbeeld is het goed om erover na te denken.
  Ik neem geen plastic tasjes meer aan. Klein dingetje, tot stand gekomen door dit soort berichten.
  Ga je toch nadenken of je ook iets kunt bijdragen.
  Sommigen gaan tot in de extreem maar laten wel zien dat het kan en wat er allemaal kan.

  3 likes
 8. Ik las of hoorde een alarmerend bericht dat de EU van plan is om in de (nabije) toekomst productie en gebruik van plastic zakken te gaan verbieden om het milieu te sparen.
  Dat lijkt een sympathiek, groen plan, maar ik zou zelf niet zonder plastic zakken of tassen normaal boodschappen kunnen doen of spullen in plastic bewaren tegen b.v. vocht of insecten.
  Als ik wel eens naar Amerikaanse films kijk, dan zie de mensen uit een supermarkt komen met die grote, onhandige rottige papieren zakken, die bij ‘t minste geringste scheuren door verkeerde bewegingen of door regen, waardoor zo’n zak van een zak waardeloos wordt.
  Sowieso als het regent, moet je plastic zakken of tassen hebben om de boel droog te houden en bij normaal gebruik kun je die tassen langere tijd hergebruiken.
  En sommige plastic tasjes als van Blokker of Zeeman gaan na een tijd uit zichzelf opbreken en versnipperen, die kun je niet meer gebruiken.
  Dus i.p.v. plastic te verbieden, is het veel slimmer om bio-degradable of afbreekbare plastic zakken te introduceren met name voor de supermarkt, als dat al niet gebeurt.
  En vanzelfsprekend ook plastic tassen blijven produceren, die niet afbreekbaar zijn, anders kun je je spullen, maar ook b.v. voedsel in de freezer niet landurig in verpakking blijven bewaren, en dat is natuurlijk onhandig.

  3 likes
 9. Ik denk dat wij moeten ophouden om achter elke schaduw een spook te zien.We moeten gebruik maken van de goede vernuftigheden die wij als mensheid hebben opgebouwd.
  Anders kan je je even goed laten teleporteren een paar honderd jaar terug.

  live and let live; peace

  3 likes
 10. Heel Nobel maar ik ben wel benieuwd hoe ze de producten van haar eigen bedrijf gaat aanleveren ? hopelijk niet in blisterverpakkingen !

  3 likes
 11. Wat heerlijk dat ik voor dit item niet gehinderd wordt door enige kennis van zaken. Ik vind het prima dat ik afval produceer, de verbrandingscentrales moeten tenslotte ook draaien en zo geef ik toch weer werkgelegenheid in deze sterk geautomatiseerde , gerobottiseerde maatschappij.

  Eigenlijk moeten jullie heel blij zijn met vervuilers ,want het levert ons allen op; voor de ene werk, voor de ander een eigen bedrijf en weer een ander die het prettig vindt te consumeren.

  Consumeren is een beladen woord geworden, maar ik ben gewoon blij dat ik MAG consumeren. ( met beleid natuurlijk, maar toch ) En het leukste is ( niet hypocriet zijn ) iedereen doet er gewoon aan mee.
  2 voorbeelden Sinterklaas en Kerst.
  I rest my case…

  3 likes
 12. Leuk dat ze de ruimte heeft om dit te doen, maar meeste mensen hebben hier geen tijd voor, zitten echt in de overlevings modus met of zonder baan..
  Met naar de bio winkelgaan (doe ik ook) bespaar je trouwens geen geld, maar kost je bijna 2 keer zoveel.

  ´´Ze kocht niet langer verpakte producten, maar bracht in plaats daarvan haar eigen zakken en flessen mee om bulkproducten in de supermarkt te kopen´´

  deze snap ik niet.. bulkproducten worden ook verpakt, haalt ze die verpakking ervan, en stopt ze in eigen verpakking?

  2 likes
  • Waspoeder in haar jaszakken, om de dag naar de kapper geen shampoo flesjes, broodje op de hoek, crememetje bij de drogisterij display, water uit de kraan…nieuwe wijn in oude zakken 😉

   1 likes
 13. En wat ze achterlaat op het toilet is dat geen afval?

  1 likes
 14. Doet Lauren geen pipi en kaka dan ? Enfin ja, dat is biologisch afbreekbaar afval.

  1 likes
 15. echt waar… en afvalwater die ze produceerd he?

  0 likes
 16. In Amsterdam ook geen vuilnisbakken, daar worden zakken naar beneden gesmeten.. Big Deal… Plus haar producten geven haar geen stress… Jammer voor de mensen die dat wel hebben, haar toekomstige vervuilende consumers..

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

thunberg

Time verkiest boze klimaatactrice Greta Thunberg boven echte wereldverbeteraar als persoon van het jaar. Maak kennis met Morgan Vague

Het prestigieuze weekblad Time heeft de spijbelende ...

Deze twee onderzoeken maken in één oogopslag duidelijk waarom de overgrote meerderheid van de bevolking ziek is

Deze twee nieuwe onderzoeken maken in één oogopslag duidelijk waarom de overgrote meerderheid van de bevolking ziek is

Uit een Duitse overheidsstudie is gebleken dat ...