Homepagina » Natuur en Milieu » VIDEO: Mysterieuze lichtflits in Rusland verandert nacht in dag
VIDEO: Mysterieuze lichtflits in Rusland verandert nacht in dag

VIDEO: Mysterieuze lichtflits in Rusland verandert nacht in dag

De hemel boven de Russische stad Jekaterinenburg werd enkele dagen geleden kort verlicht door een felle flits. De lucht kleurde aan het begin van de avond plotseling geel en oranje. De explosie veranderde nacht in dag, aldus één van de getuigen.

Het zou kunnen gaan om een raket of een object uit de ruimte. Er zijn echter geen overeenkomsten tussen deze lichtflits en de meteorietexplosie boven Tsjeljabinsk in februari vorig jaar, meldt The Siberian Times.

De maker van de beelden schreef: “Op vrijdag zag ik op weg naar Rezj een lichtflits aan de hemel. Ik kon er niets over vinden in de media. Hebben anderen dit ook gezien? Wat was het?” De stad Rezj ligt op 83 kilometer ten noordoosten van Jekaterinenburg.

De enorme gloed is ook gefilmd door tieners uit Jekaterinenburg. Ze vragen zich af wat het zou kunnen zijn geweest. Volgens een regionale televisiezender kunnen meteorologen noch wetenschappers het vreemde fenomeen verklaren. Een lokale sterrenwacht liet weten dat er op de dag van de explosie geen meteorieten zijn neergekomen in het gebied.

Het Russische ministerie voor Rampenbestrijding wilde geen commentaar geven.

[The Siberian Times]


Vind je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Gek dat geen van de auto’s lijkt te reageren.. Lijkt me toch dat als dit voor je opdoemt je min of meer als een reflex op zijn minst op de rem trapt maar er gebeurd niks.

  5 likes
 2. It giet oan….

  7 likes
 3. Chuck Norris zet even zn zaklamp aan denk ik.

  7 likes
 4. in een ander filmpje zie je ook een lichtbron vanaf de grond… zo lijkt het.. maar het is zeker een apart verschijnsel >> https://www.youtube.com/watch?v=vf4yRL7nOTM

  3 likes
 5. Die russen ook met hun onboard camera’s, maar wel weer een spectaculair filmpje. Wat gebeurt er allemaal in onze atmosfeer?

  4 likes
 6. Zou best kunnen dat het om een meteor gaat die in de lucht explodeert. Echter zou hier zo’n druk van afkomen dat dit op de grond ook gevolgen zou moeten hebben. En dat is volgens mij niet zo.
  Maar spectaculair filmpje dat zeker.

  Als het licht aan het dimmen is zie je ook nog een ufo vliegen aan de rechterkant.

  2 likes
  • Die UFO is simpel te verklaren. Het reflectie/lensflare veroorzaakt door de koplampen van de passerende vrachtwagen. Als je goed kijkt zie je in eerste instantie ook twee lichtjes.

   Je ziet het verschijnsel ook bij de andere wagens die passeren, maar je moet dan wel goed kijken omdat het minder sterk is.

   1 likes
 7. Messi is terug vang weggeweest!

  2 likes
 8. Er gebeuren misterieuze dingen de laatste tijd.

  Krijgt het leven eindelijk wat kleur 🙂

  2 likes
 9. Op het filmpje van Zandar zie je duidelijk een explosie op de grond die zichtbaar wordt in het wolkendek erboven. Dat de automobilisten gewoon dooriijden en niet stoppen vind ik zelf ook opmerkelijk. Ik zou dat waarschijnlijk wel doen. Ik ben benieuwd naar de verklaring, als er al een verklaring volgt. Exploding swamp gas, comrades…

  2 likes
 10. als de lichtflits afneemt kun je een lichtgevende vlek zien die naar het “oosten” vliegt rechts dus. Misschien lensflare misschien ook niet?

  1 likes
 11. die russen rijden zó langszaam en de wegen zijn zó lang dat het een nacht en dag en nacht duurt om ergens te komen, het filmpje is ‘gewoon’ versneld afgespeeld haha

  0 likes
 12. Zie je toch meteen; een wensbalonnetje. -;)

  0 likes
 13. Op astroblogs denkt iemand aan een raketvloeistof dat ff flink brand.
  http://www.astroblogs.nl/2014/11/19/weer-grote-vuurbol-boven-rusland-gezien-meteoor-lijkt-onwaarschijnlijk/

  Tot nu toe lijkt mij dat de beste verklaring.

  0 likes
 14. Een test denk ik. gisteren nog een docu gezien over de ontwikkeling van de blackbird. wat een moeite ze deden om het geheim te houden. wat t ook was dat zullen we niet zo snel te horen krijgen

  0 likes
 15. Het is een holografische test van Project Blue Beam

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...

politiek leider

Politiek leider: ‘Dit geheime genootschap bepaalde dat Rusland de vijand is’

Vladimir Zjirinovski is de leider van de ...