Natuur en Milieu

VIDEO: Mysterieuze lichtflits in Rusland verandert nacht in dag

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De hemel boven de Russische stad Jekaterinenburg werd enkele dagen geleden kort verlicht door een felle flits. De lucht kleurde aan het begin van de avond plotseling geel en oranje. De explosie veranderde nacht in dag, aldus één van de getuigen.

Het zou kunnen gaan om een raket of een object uit de ruimte. Er zijn echter geen overeenkomsten tussen deze lichtflits en de meteorietexplosie boven Tsjeljabinsk in februari vorig jaar, meldt The Siberian Times.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

De maker van de beelden schreef: “Op vrijdag zag ik op weg naar Rezj een lichtflits aan de hemel. Ik kon er niets over vinden in de media. Hebben anderen dit ook gezien? Wat was het?” De stad Rezj ligt op 83 kilometer ten noordoosten van Jekaterinenburg.

De enorme gloed is ook gefilmd door tieners uit Jekaterinenburg. Ze vragen zich af wat het zou kunnen zijn geweest. Volgens een regionale televisiezender kunnen meteorologen noch wetenschappers het vreemde fenomeen verklaren. Een lokale sterrenwacht liet weten dat er op de dag van de explosie geen meteorieten zijn neergekomen in het gebied.

Het Russische ministerie voor Rampenbestrijding wilde geen commentaar geven.

[The Siberian Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc
Marc
9 jaren geleden

Die russen ook met hun onboard camera’s, maar wel weer een spectaculair filmpje. Wat gebeurt er allemaal in onze atmosfeer?

Rory
Rory
9 jaren geleden

als de lichtflits afneemt kun je een lichtgevende vlek zien die naar het “oosten” vliegt rechts dus. Misschien lensflare misschien ook niet?

Braaap
Braaap
9 jaren geleden

It giet oan….

Zandar
Zandar
9 jaren geleden

in een ander filmpje zie je ook een lichtbron vanaf de grond… zo lijkt het.. maar het is zeker een apart verschijnsel >> https://www.youtube.com/watch?v=vf4yRL7nOTM

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x