Buitenland

Ongemakkelijke waarheid: Washington betrapt op het steunen van jihadisten in Syrië

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De regering Obama bevindt zich in een ongemakkelijke situatie. Het Witte Huis steunt al geruime tijd jihadistische groepen in Syrië, die nu veel onrust veroorzaken in de regio. Dat zegt journalist Joe Lauria uit New York.

Voorafgaand aan de vredesbesprekingen in Genève moet Washington het kaf van het koren scheiden en bepalen wie de Syrische terroristen zijn die moeten worden uitgesloten van de onderhandelingen, aldus Lauria.

Na IS en het Al-Nusra Front te hebben uitgesloten van de onderhandelingen, moet de regering Obama volgens hem beslissen over het lot van de vele andere oppositiegroepen, waarvan sommige nauw samenwerken met het Al-Nusra Front en andere jihadisten.

Onverantwoordelijk

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, worden veel groepen gesteund door Washington. Lauria verwijst naar de toespraak van Vladimir Poetin in september vorig jaar tijdens de Algemene Vergadering van de VN: de Russische president benadrukte dat het onverantwoordelijk is om extremistische groepen te manipuleren en ze te gebruiken om je politieke doelen te bereiken.

Hij noemt ook voormalig DIA-chef generaal Michael Flynn die tijdens een interview met Al Jazeera zei dat de regering Obama in 2012 bewust heeft besloten om in Syrië samen te werken met salafisten, Al Qaida en de Moslimbroederschap.

Tegenstrijdigheden

Het is dan ook niet verrassend dat Washington niet bereid is een coalitie te vormen met Rusland, een land dat in Syrië tegen IS en Al Qaida strijdt. Daarnaast heeft de regering Obama meerdere pogingen gedaan om Rusland te beschuldigen van het aanvallen van zogeheten ‘gematigde rebellen’ in Syrië.

Washington waarschuwde dat Poetin probeerde het Sovjetrijk weer op te bouwen en het Midden-Oosten over te nemen van Amerika. De vraag is nu hoe we deze gordiaanse knoop van politieke en sektarische tegenstrijdigheden in het Midden-Oosten kunnen ontrafelen, aldus Lauria. Wellicht bieden de vredesbesprekingen uitkomst.

[Sputniknews via Consortiumnews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

Daarnaast heeft de regering Obama meerdere pogingen gedaan om Rusland te beschuldigen van het aanvallen van zogeheten ‘gematigde rebellen’ in Syrië.

Gematigde rebellen zijn rebellen die in tegenstelling tot gewone rebellen niet gewoon onschuldige mensen vermoorden maar gematigd van het leven beroven. Dat kun je onmogelijk over één kam scheren. Dat zou poetin toch moeten snappen. Amerika en Israhel hebben toch niet voor niets alles uit de kast getrokken om Syrië overhoop te trekken omdat Assad steeds maar niet wil luisteren en niet wil doen wat er gevraagd wordt, namelijk zijn land en volk gedwee laten plunderen

trackback
MeerVrijheid Blog » Blog Archive » Ongemakkelijke waarheid: Washington betrapt op het steunen van jihadisten in Syrië
6 jaren geleden

[…] Lees volledige bijdrage : Ongemakkelijke waarheid: Washington betrapt op het steunen van jihadisten in Syrië – NineForN… […]

Stef
Stef
6 jaren geleden

Amerika en Israël zijn verantwoordelijk voor de grote puinhoop die op deze wereld gaande is.
Niks meer, niks minder.

pee
pee
6 jaren geleden

Assad en putin noem ik nog eens old school vrienden zoals het hoort back tot back wat in Irak en Libië is gebeurt dat weten we en wij als burger kunnen daar niks aan veranderen dat is hetzelfde nu in Syrië wat willen wij doen helemaal niks president putin is de man die zijn belangen en vriendschap verdedigt zoals ze altijd hebben gedaan en zo hoort het ook . Het is niet voor niks dat Cuba en Iran opeens na al die jaren van boycot Amerika op bezoek krijgt er is iets aan het rollen en aan het rollen wat wij als in hun ogen complot denkers niet eens hebben kunnen denken

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x