Homepagina » Mens en Dier » “Bewijs voor Amerikaans Monster van Loch Ness”
"Bewijs voor Amerikaans Monster van Loch Ness"

“Bewijs voor Amerikaans Monster van Loch Ness”

Een team van onderzoekers heeft ‘bewijs’ gevonden voor het bestaan van een Amerikaanse versie van het Monster van Loch Ness. Het gaat om een reusachtig waterdier dat Champ heet.

Champ is in het verleden ongeveer 300 keer gezien en leeft in het Champlainmeer in de staat Vermont. Zoölogen hebben nu ‘bewezen’ dat de 300 waarnemingen geen toeval zijn. Ze hebben vreemde klikgeluiden opgenomen die zijn gemaakt door een groot waterdier.

De legende over ‘Champ’ is al honderden jaren oud. De inheemse bewoners, de Abenaki, spraken van een enorm slangachtig wezen dat ze Tatoskok noemden. Recenter zagen reizigers een 10 meter lange zeeslang en één getuige kwam naar eigen zeggen zo dichtbij dat hij lichtpuntjes in de keel van het wezen kon zien zitten.

Scherpe foto’s van Champ zijn er nauwelijks. De klikgeluiden houden volgens het team verband met echolocatie, het vermogen van bepaalde dieren om voorwerpen te lokaliseren door zelf geluid uit te zenden.

Er leven voor zover bekend geen dolfijn- of walvissoorten in het gebied. Cryptozoöloge Katy Elizabeth beweert dat de geluiden duidelijk zijn te onderscheiden van geluiden die worden geproduceerd door de witte dolfijn.

De onderzoekers beweren dat de klikgeluiden – die op drie verschillende locaties zijn opgenomen – bewijzen dat er iets groots en onbekends leeft in het Champlainmeer in Vermont. Elizabeth gelooft dat Champ in feite een dinosaurus is, een zogeheten Tanystropheus. Het dier leefde 232 miljoen jaar geleden op aarde.

[Metro, Vice]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • THiZ iZ MaDNeSS schreef:

  Jeremy Wade even onderzoek laten doen met zijn vishengel

  7 likes
 • Ronny schreef:

  hahahaha….. lichtjes in z’n keel, niet één duidelijke foto, dinosaurus… whoehaha.
  zo lang dat mormel niet met een 250 pk waterscooter over een hangbrug springt geloof ik er geen moer van. tjongejonge…. weer een paar geitenwollensokken zonder aandacht ???

  6 likes
 • Robbedoes schreef:

  Voor een gezonde dier populatie moeten er minstens 100 rondzwemmen. Dan moet dit “dier” toch wat vaker gespot worden.

  Als dit dier 232.000.000 jaar geleden leefde, en laten we aannemen 100 jaar oud word en slechts 1 jong voortbrengt, moeten er 232.000.000/100=2,32 miljoen dode dinos op de bodem liggen.

  Dat er nog water in dat meertje kan zitten, het zal wel héél diep zijn. 🙂

  6 likes
  • patrik schreef:

   Er zijn altijd uitzonderingen op de theorie.

   “Turritopsis dohrnii kan volwassen worden en vervolgen weer jong worden en zijn levenscyclus letterlijk opnieuw beginnen. In theorie is de kwal dan ook onsterfelijk.”

   Als we Einstein hadden geloofd waren we nooit zwarte gaten gaan zoeken. Die zouden ook alleen in op papier kunnen bestaan.

   0 likes
 • emka schreef:

  It didn’t happen without pics.
  Ongelooflijk. 300x gezien, maar NIEMAND heeft een fototoestel of een telefoon met camera die het kan opnemen.

  4 likes
 • redbull schreef:

  Kort en krachtig …hoax

  4 likes
 • Willie schreef:

  Z’n motor moet slaat steeds af hahahaha.

  0 likes
 • Candor schreef:

  Is dat echt zo raar dat er wezens op aarde leven die zich verborgen kunnen houden ?

  Veel kinderlijke reakties , die zijn vreemder voor mij dan een onbekend dier wat zou kunnen leven in een gigantisch meer

  Van de 8,7 miljoen soorten waarmee we naar verwachting de planeet delen, leven er 2,2 miljoen in zee en 6,5 miljoen op het land, berekenen de Canadezen in het vakblad PloS Biology. Van de zeesoorten is 91 procent nog onbekend, bij landsoorten is dat 86 procent.

  Hoeveel soorten wezens er rondlopen op aarde, geldt als een van de grootste vragen van de biologie. De teller van bekende soorten staat op 1,2 miljoen, maar jaarlijks worden er gemiddeld 15.000 nieuwe ontdekt. ‘Je moet dus iets tellen wat je niet kent’ .,zegt de Wageningse taxonoom Jan Wieringa. Dus moeten wetenschappers zich behelpen met indirecte methodes, zoals steekproeven. Tot dusver leverde dat echter zeer uiteenlopende schattingen op: grofweg tussen de 2 en de 100 miljoen. De meeste microbes zitten daar overigens niet bij, omdat die niet goed in soorten zijn te verdelen.

  Even van Google gehaald ;

  Er is nog veel meer wat leeft in de dimenties die wij met onze ogen niet kunnen waarnemen omdat we maar slechts 5 % van het complete lichtspectrum kunnen zien .

  Wat is mogelijk en wat niet als je niet weet wat er werkelijk bestaat of kan bestaan .

  2 likes
 • Ronny schreef:

  …………. en volgens mijn heeft tie ook een brommer. die hoor ik ook duidelijk in dat filmpje. (of hij is bezig met z’n waterscooter te starten……) :-/

  1 likes
 • frans schreef:

  wie hem/haar kan aaien uiteraard met een zelfie erbij dan pas wordt het geloofwaardig.
  300 waarnemingen waarmee?

  1 likes
 • Lex schreef:

  Toeristische tips.

  1 likes
 • mario schreef:

  geen bewijs dus.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

  Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

  Russische elitesolidaten kunnen met behulp van gedachtekracht ...

  Telepathie bij mensen en dieren is 100 procent echt. Russische legerkolonel publiceert opmerkelijk artikel

  Telepathie bij mensen en dieren is 100 procent echt. Russische legerkolonel publiceert opmerkelijk artikel

  Het Russische ministerie van Defensie heeft onlangs ...

  >