Buitenland

Video: Oekraïense nazi’s bestoken burgers met verboden clustermunitie

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Oekraïne heeft het centrum van de stad Donetsk zaterdag bestookt met verboden clustermunitie. Daarbij vloog onder meer de Universiteit voor Economie en Handel in brand, bericht journaliste Alina Lipp vanuit Donetsk.

De nazi’s blijven de pro-Russische bevolking in de Donbas beschieten. Ditmaal met de zojuist door Amerika geleverde clustermunitie, ondanks alle beloftes om die niet tegen burgers in te zetten, aldus Lipp.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Negen jaar

De journaliste filmde hoe het vuur zich na de beschieting verspreidde.

“De mensen die hier al negen jaar door het Oekraïense leger worden beschoten, wisten dat het zou gebeuren en helaas is het ook daadwerkelijk gebeurd.”

Omstreden

Eind vorige maand liet het Witte Huis weten dat Oekraïne was begonnen met het gebruik van het internationaal omstreden wapen. Kiev beloofde het niet in te zetten in dichtbevolkte gebieden.

Bij clustermunitie gaat het om bommen of raketten die in de lucht ontploffen en veel kleine explosieven verspreiden. Een aanzienlijk deel daarvan ontploft niet en blijft achter. Meer dan 100 landen hebben clustermunitie verboden.

4.7 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
8 maanden geleden

SCHANDALIG!!! Niets is meer heilig.

Terwijl er DUIDELIJKE afspraken waren gemaakt door maar liefst HONDERD landen, waaronder ongetwijfeld de Verenigde Staten (of niet?) om deze verschrikkelijke clusterbommen niet te gebruiken, is dit toch gebeurd.

Het is werkelijk om te janken als je ziet wat hier gebeurt. En dat niet alleen een paar dagen geleden, maar werkelijk al NEGEN jaar. Arme bewoners in de Donbas. En uiteraard duidelijk bedoeld om de Russen nog méér te provoceren.

Heel toevallig had ik dit bericht net op een Telegramkanaal gelezen en zie, hier staat het op mijn lievelingssite, ninefornews.

Echt super dat jullie dit weer delen met ons. Alhoewel het vreselijk is om te lezen, is het toch o zo belangrijk om goed op de hoogte te blijven.

DIT is het nieuws, dat in feite OOK op de NPO te zien en te horen zou moeten zijn, maar die blijft uiteraard muisstil.

Nee….. WIJ moeten vooral constant horen en zien HOE verschrikkelijk de Russen te keer gaan. Alleen is het tegenovergestelde waar.

Zo’n beetje ALLES wat op de MSM wordt verteld en vertoond, moet je in gedachten 180 graden draaien. En DAN heb je de waarheid te pakken.

Maar ook hier weer is het een feit, dat onschuldige burgers, omdat ze nu héél toevallig daar in de Donbas wonen, de klos zijn.

Het wordt de hoogste tijd, vóórdat er nog meer slachtoffers vallen, dat de Russen deze mensen definitief gaat helpen en het nazigebroed definitief uitschakelt.

tray de pum
tray de pum
8 maanden geleden

De oorlog wordt grimmig en steeds smeriger,maar maakt niet uit de VS levert ,staan ze inmidddels wel bekend om!

JollyJoker
JollyJoker
8 maanden geleden

Walgelijk tuig. Echt ongelooflijk wat mensen elkaar aan kunnen doen uit pure haat. En weer anderen omdat ze eraan verdienen of dat ze meer macht willen.
Welnu: het is zeer te hopen dat een ieder inderdaad krijgt wat hij verdient!

Rock
Rock
8 maanden geleden

Dat foute America moesten ze opdoeken. Wat een kloteland is het geworden.

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x