Homepagina » Buitenland » YouTube verbiedt kritische video over Israël in 28 landen. Ze willen niet dat jij dit weet
YouTube verbiedt kritische video over Israël in 28 landen. Ze willen niet dat jij dit weet

YouTube verbiedt kritische video over Israël in 28 landen. Ze willen niet dat jij dit weet

Een YouTube-filmpje waarin twee journalisten het Israëlische bezettingsregime ontmaskeren, is in 28 landen verboden.

In de video interviewt journaliste Abby Martin schrijver Max Blumenthal, die kritiek heeft op het geweld dat het Israëlische leger gebruikt tegen Palestijnse betogers.

YouTube, dat steeds vaker onwelgevallige informatie censureert, heeft de video in 28 landen verboden, voornamelijk Europese landen.

Waarschuwing

In veel andere landen krijgen gebruikers een waarschuwing voordat ze de video kunnen bekijken. Bovendien kunnen ze niet reageren en is het niet mogelijk het filmpje te delen.

“Niets wat ik deed of zei tijdens het gesprek was illegaal,” reageerde Blumenthal. “Mijn uitspraken zijn puur gebaseerd op mijn uitgebreide journalistieke ervaring in de regio.”

De video, die in november 2015 is geplaatst, vraagt aandacht voor het Israëlische beleid ten aanzien van Palestijnse demonstraties.

Op 30 maart jongstleden schoten Israëlische soldaten op demonstranten in Gaza. Daarbij vielen tenminste 17 doden en raakten honderden gewond.

Verwijderd

Over het beleid zegt Blumenthal in de verboden video dat soldaten bewust op de benen van betogers schieten om ze uit te schakelen.

Na de schietpartij op 30 maart tweette het Israëlische leger: “Alles was precies en nauwkeurig en we weten waar elke kogel terecht is gekomen.”

De tweet werd al snel verwijderd.

In de video zegt Blumenthal verder dat Israël dumdumkogels gebruikt, die uitzetten bij het treffen van het lichaam en blijvende schade veroorzaken.

Druk

In 2013 werd het gebruik van dergelijke kogels, die illegaal zijn, niet ontkend door een woordvoerder van het Israëlische leger.

Nu heeft YouTube de video verboden. Blumenthal spreekt van een politiek besluit onder druk van machtige pro-Israëlgroepen, zoals de Anti-Defamation League.

Op Facebook zijn al talloze accounts van Palestijnse activisten geblokkeerd. Journalist Glenn Greenwald onthulde vorig jaar dat de social media-reus actief samenwerkt met de Israëlische regering.

Foto: Matanya Wikimedia Commons

[RT]


Vind je dit artikel interessant? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Oud filmpje met vooringenomen standpunt zoals de kop al suggereert. Het is beter om meer aandacht te geven aan wat de Turks Islamitische dictator Erdogan de Koerdische burgers in Afrin en in Turkije aandoet. Martelen en vermoorden, kortom de zoveelste genocide van de Turken. Berichtgeving over het binnenvallen van andere landen zoals in Syrië is veel urgenter dan een een georganiseerd protest bij de grens van Israel

  18 likes
 2. Mensen gaan dit ook niet meer bekijken als je ziet hoe we dood gespoten worden gisteren en vandaag met zombie materiaal in de lucht. Maar gelukkig kunnen we weer fijn de tuin in dom l*llen als ik zo om me heen luister.

  9 likes
  • Yeah… eerst een mooi patroontje gelegd boven de Randstad.. ‘s middags potdicht. “Sluierbewolking” hadden ze al dagen van te voren voorspeld op NPO R1… O.O

   8 likes
 3. Vandaar dat we dagelijks nog met de jodenvervolging uit de 2de wo om de oren geslagen worden?

  14 likes
 4. In het boek Revolutie door Schuld wordt het ontstaan van Israël meermaals aangehaald als belangrijk punt in onze gezamenlijke wereldgeschiedenis. Het boek beantwoordt veel vragen omtrent 911, Rusland, Skull & Bones, WW2, WW1, geld, EU etc, etc…. Niet een gezellig boek… Wel onthullend en onthutsend..

  https://www.bol.com/nl/p/revolutie-door-schuld/9200000046390002/

  12 likes
 5. Vreemd verhaal want de Arabische landen halen westerse media erbij om theater gevoerde optredens te filmen om Israël ter schande te zetten.
  In Israël is echt geen onderscheid en is hulp voor iedereen, anders dan in Gaza waar Palestijnse christenen en Palestijnen door Hamas worden gedood of bedreigd. andere meningen zijn niet toegestaan. En In Nederland mag alleen negatief door de media over Israël maar ook rusland worden gesproken . Zie ook het boek van de ex journalist bij de N OS.

  8 likes
 6. Als je VPN gebruikt kan je de video gewoon bekijken.

  6 likes
 7. De waarheid over de Islam wil ook niemand weten, vooral die linkse rooie deugmachines niet.

  6 likes
 8. Beter op de rennende pootjes van terroristen en ander tuig te schieten dan hun (tot hier toe, genadig) leven te eindigen: want dan hebben ze nog kans om zich te bekeren en de waarheid te kennen IN dit leven!
  Ik hoorde van een oud geheime IDF dienst makker, dat ze gepakte boeven uit Gaza een chipje inspuiten onder hun stinkende oksel, zodat ze die lekker kunnen volgen op de terugweg. EN zijn Hakbar vrienden natuurlijk. Eén haarscherp gerichte raket uit Israel, gestuurd door die chip – op de juiste plaats en tijd – is dus KABOOOOM! Zonder dat ze AllahuAkhbar kunnen schreeuwen, want daar is het te laat voor. Misschien horen ze nog wel het sarkastische ‘Lechaim!’ of ‘Prosit!’ in hun hel waar ze net aankwamen. Maar het blijft vreselijk, zo’n rot oorlog. Hoewel de zgn. ‘Palestijnen’ hebben het helemaal voor het KIEZEN, ook voor hun kinderen en fam; vrede met de veel en veel beschaafdere Israeliërs kan echt hoor!

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

pijn

Planten ‘schreeuwen’ het uit van de pijn als u ze snoeit. Wetenschappers doen opzienbarende ontdekking

Wetenschappers hebben ontdekt dat planten ultrasone ‘gilletjes’ ...

Soros, de financier van chaos en vernietiging. Must see: deze onthullende documentaire werd uitgezonden op de Russische tv

Soros, de financier van chaos en vernietiging. Must see: deze onthullende documentaire werd uitgezonden op de Russische tv

Pas geleden was in het Russische tv-programma ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.