Homepagina » Buitenland » YouTube verbiedt kritische video over Israël in 28 landen. Ze willen niet dat jij dit weet
YouTube verbiedt kritische video over Israël in 28 landen. Ze willen niet dat jij dit weet

YouTube verbiedt kritische video over Israël in 28 landen. Ze willen niet dat jij dit weet

Een YouTube-filmpje waarin twee journalisten het Israëlische bezettingsregime ontmaskeren, is in 28 landen verboden.

In de video interviewt journaliste Abby Martin schrijver Max Blumenthal, die kritiek heeft op het geweld dat het Israëlische leger gebruikt tegen Palestijnse betogers.

YouTube, dat steeds vaker onwelgevallige informatie censureert, heeft de video in 28 landen verboden, voornamelijk Europese landen.

Waarschuwing

In veel andere landen krijgen gebruikers een waarschuwing voordat ze de video kunnen bekijken. Bovendien kunnen ze niet reageren en is het niet mogelijk het filmpje te delen.

“Niets wat ik deed of zei tijdens het gesprek was illegaal,” reageerde Blumenthal. “Mijn uitspraken zijn puur gebaseerd op mijn uitgebreide journalistieke ervaring in de regio.”

De video, die in november 2015 is geplaatst, vraagt aandacht voor het Israëlische beleid ten aanzien van Palestijnse demonstraties.

Op 30 maart jongstleden schoten Israëlische soldaten op demonstranten in Gaza. Daarbij vielen tenminste 17 doden en raakten honderden gewond.

Verwijderd

Over het beleid zegt Blumenthal in de verboden video dat soldaten bewust op de benen van betogers schieten om ze uit te schakelen.

Na de schietpartij op 30 maart tweette het Israëlische leger: “Alles was precies en nauwkeurig en we weten waar elke kogel terecht is gekomen.”

De tweet werd al snel verwijderd.

In de video zegt Blumenthal verder dat Israël dumdumkogels gebruikt, die uitzetten bij het treffen van het lichaam en blijvende schade veroorzaken.

Druk

In 2013 werd het gebruik van dergelijke kogels, die illegaal zijn, niet ontkend door een woordvoerder van het Israëlische leger.

Nu heeft YouTube de video verboden. Blumenthal spreekt van een politiek besluit onder druk van machtige pro-Israëlgroepen, zoals de Anti-Defamation League.

Op Facebook zijn al talloze accounts van Palestijnse activisten geblokkeerd. Journalist Glenn Greenwald onthulde vorig jaar dat de social media-reus actief samenwerkt met de Israëlische regering.

Foto: Matanya Wikimedia Commons

[RT]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Heleen
Heleen
3 jaren geleden

Mensen gaan dit ook niet meer bekijken als je ziet hoe we dood gespoten worden gisteren en vandaag met zombie materiaal in de lucht. Maar gelukkig kunnen we weer fijn de tuin in dom l*llen als ik zo om me heen luister.

cervantis
cervantis
3 jaren geleden

Oud filmpje met vooringenomen standpunt zoals de kop al suggereert. Het is beter om meer aandacht te geven aan wat de Turks Islamitische dictator Erdogan de Koerdische burgers in Afrin en in Turkije aandoet. Martelen en vermoorden, kortom de zoveelste genocide van de Turken. Berichtgeving over het binnenvallen van andere landen zoals in Syrië is veel urgenter dan een een georganiseerd protest bij de grens van Israel

Mark van Everen
Mark van Everen
3 jaren geleden

In het boek Revolutie door Schuld wordt het ontstaan van Israël meermaals aangehaald als belangrijk punt in onze gezamenlijke wereldgeschiedenis. Het boek beantwoordt veel vragen omtrent 911, Rusland, Skull & Bones, WW2, WW1, geld, EU etc, etc…. Niet een gezellig boek… Wel onthullend en onthutsend..

https://www.bol.com/nl/p/revolutie-door-schuld/9200000046390002/

Smeigelaar
Smeigelaar
3 jaren geleden

Als je VPN gebruikt kan je de video gewoon bekijken.

x

Check Also

alarmerend

‘Schokkende en alarmerende’ covidcijfers uit Israël

Kim Iversen behandelde in haar show ‘schokkende ...

fda

FDA-commissie zegt ‘nee’ tegen boosters voor álle Amerikanen: ‘Prikken kosten meer levens dan ze redden’

Een tegenvaller voor de Amerikaanse president Joe ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x