Great ResetMens en Dier

Minister Bruins zat in de raad van bestuur van dit World Economic Forum-initiatief, wat deed hij daar?

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft documenten ontvangen van minister Kuipers van Volksgezondheid over de zogeheten Global Coalition for Value in Healthcare, een initiatief van het World Economic Forum (WEF). Oud-minister Bruno Bruins zat in de raad van bestuur van dit initiatief.

Saillant detail: voor het openbaar maken van de gevraagde gegevens moest Kuipers toestemming vragen aan het WEF omdat ‘de vergaderstukken vertrouwelijk zijn gedeeld’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het WEF heeft laten weten dat persoonsgebonden gegevens en in vertrouwen verstrekte bedrijfsgegevens in verband met de Swiss Data Protection Act niet kunnen worden vrijgegeven. Derhalve zijn de stukken geanonimiseerd, aldus Kuipers.

Uitstelbrief

Eerder is al een uitstelbrief gestuurd aan de Kamer met het oog op afstemming met het WEF over het vrijgeven van de documentatie. De deadline hiervan was al verstreken.

Het doel van het WEF-platform is ‘om via partnerschappen en netwerken een gedeeld, sectoroverschrijdend leertraject te organiseren gericht op value-based transformatie in gezondheidszorgsystemen’.

In de bevraagde periode was toenmalig minister van Medische Zorg en Sport lid van de Executive Board van deze Global Coalition. Na het terugtreden van Bruins is er geen Nederlandse minister onderdeel geweest van de Board.

Niet verstrekt

Het WEF heeft aangegeven dat het niet gehouden is data van bedrijven vrij te geven. Derhalve zijn de documenten hierop gelakt.

Na het terugtreden van Bruins is nog een aantal keer informatie ontvangen van het WEF met betrekking tot value-based healthcare. Ondanks het feit dat Van Houwelingen expliciet vraagt om deze informatie, wordt die niet verstrekt en wordt hiervoor verwezen naar het WEF.

Van Houwelingen schrijft dat de documenten die VWS wel mocht vrijgeven van het WEF grondig bestudeerd zullen worden.

4.9 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Die Nazi-Minister Bruins stortte niet voor niks in elkaar, dat laffe Parasitaire landverradende ongedierte daar in de Tweede Kamer der Staten-Generaal kruipt tegenwoordig steeds dieper en dieper weg in hun schijnveilige holletjes waar de zon nooit schijnt..

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Achterbakse kl**tzakken!

nos=fakenews
nos=fakenews
1 jaar geleden

Bruins is gewoon ook een wef puppet.
Het toneelstukje wat hij opvoerde toen hij onwel werd was heel doorzichtig.
Hij wist dat hij keihard moest gaan liegen om het volk bang te maken.
En dat kon hij niet Hugo daarentegen heeft er totaal geen moeite mee zoals we gezien hebben.

ralf
ralf
1 jaar geleden

de wettelijke verplichtingen van nederlandse politici worden dus ondergeschikt geacht aan de wensen van een buitenlandse organisatie.
dan weet je toch ook al genoeg?

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x