Natuur en Milieu

“Profetie wordt vervuld”: Komt de Dode Zee tot leven?

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door het hoge zoutgehalte is er geen leven mogelijk in de Dode Zee. Dat denken wetenschappers althans. Uit onderzoek blijkt dat er leven is op de bodem van de zee. Er is nu ook leven gevonden aan de kust van de Dode Zee.

Samantha Siegel uit Jeruzalem stuitte tijdens een natuurtocht tot haar verbazing op zoetwaterplekken met vissen in de Dode Zee.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
"Profetie wordt vervuld": Komt de Dode Zee tot leven?
Samantha Siegel (Facebook)

Het gebied rond de Dode Zee zag er vroeger volgens de Bijbel heel anders uit:

Lot liet zijn blik rondgaan en zag hoe rijk aan water de hele Jordaanvallei was; voordat Sodom en Gomorra door de Heer werden verwoest, was de vallei tot aan Soar toe even waterrijk als de tuin van de Heer en als Egypte. – Genesis 13:10

Overvloed

Er bestaan ook voorspellingen dat water ten oosten van Jeruzalem in de Dode Zee zal stromen en de zoute wateren zal vullen met vis:

Hij zei tegen mij: Dit water stroomt door de oostelijke landstreek, dan naar benden de Jordaanvallei in, en mondt uit in de Dode Zee. Wanneer het de zee in stroomt wordt het water daar zoet. Het zal er wemelen van levende wezens, overal waar de rivier stroomt komt leven, er zal vis zijn in overvloed. Als dit water in de Dode Zee aankomt wordt het water daar zoet; overal waar de rivier stroomt komt leven. – Ezechiël 47:8-9

Zinkgaten

Het waterpeil van de Dode Zee daalt met ongeveer een meter per jaar. De stranden aan de Israëlische kant krijgen steeds vaker te maken met zogenoemde zinkgaten. Siegel ontdekte dat veel van deze gaten gevuld zijn met zoet water en vissen.

In onderstaande video laat ze vissen zien die zwemmen aan de kust van de Dode Zee. Ze neemt ook een duik in een meertje dat wordt omringd door planten.

Zoet water

In 2011 stuurden onderzoekers van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev duikers naar de bodem van de Dode Zee. Door het hoge zoutgehalte weigerde normale apparatuur dienst. De onderzoekers ontdekten enorme kraters op de zeebodem waar zoet water uit stroomde. De wanden van de kraters bleken te zijn bedekt met micro-organismen.

“Dit is een belangrijke ontdekking en eigenlijk is er niemand die erover praat,” aldus Siegel.

[Breaking Israel News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Zo ook zijn gebieden in het zuiden van de Sahara in de laatste 50 jaar ineens veranderd in groene velden. De wereld veranderd de hele tijd. Plekken beschouwd als verdoemd krijgen ineens nieuw leven ingeblazen, terwijl plekken waar altijd geleund werd op de schijnbaar eindeloze bronnen van natuur, er word ontdekt dat deze zich terug trekken en uiteindelijk in het geheel zullen verdwijnen. De natuur wereld veranderd de hele tijd…

janssen
janssen
7 jaren geleden

Wat gaan we doen, gaan we de bijbel citeren, dit soort gebeurtenissen ( fenomenen ) gebeuren al miljoenen jaren. De Evolutie en het weer zijn altijd aan veranderingen onderhevig zij zijn creatief !

trackback
Eindtijdsignalen en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Wim
Wim
7 jaren geleden

Petervis

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x