Homepagina » Natuur en Milieu » “Profetie wordt vervuld”: Komt de Dode Zee tot leven?
"Profetie wordt vervuld": Komt de Dode Zee tot leven?

“Profetie wordt vervuld”: Komt de Dode Zee tot leven?

Door het hoge zoutgehalte is er geen leven mogelijk in de Dode Zee. Dat denken wetenschappers althans. Uit onderzoek blijkt dat er leven is op de bodem van de zee. Er is nu ook leven gevonden aan de kust van de Dode Zee.

Samantha Siegel uit Jeruzalem stuitte tijdens een natuurtocht tot haar verbazing op zoetwaterplekken met vissen in de Dode Zee.

"Profetie wordt vervuld": Komt de Dode Zee tot leven?

Samantha Siegel (Facebook)

Het gebied rond de Dode Zee zag er vroeger volgens de Bijbel heel anders uit:

Lot liet zijn blik rondgaan en zag hoe rijk aan water de hele Jordaanvallei was; voordat Sodom en Gomorra door de Heer werden verwoest, was de vallei tot aan Soar toe even waterrijk als de tuin van de Heer en als Egypte. – Genesis 13:10

Overvloed

Er bestaan ook voorspellingen dat water ten oosten van Jeruzalem in de Dode Zee zal stromen en de zoute wateren zal vullen met vis:

Hij zei tegen mij: Dit water stroomt door de oostelijke landstreek, dan naar benden de Jordaanvallei in, en mondt uit in de Dode Zee. Wanneer het de zee in stroomt wordt het water daar zoet. Het zal er wemelen van levende wezens, overal waar de rivier stroomt komt leven, er zal vis zijn in overvloed. Als dit water in de Dode Zee aankomt wordt het water daar zoet; overal waar de rivier stroomt komt leven. – Ezechiël 47:8-9

Zinkgaten

Het waterpeil van de Dode Zee daalt met ongeveer een meter per jaar. De stranden aan de Israëlische kant krijgen steeds vaker te maken met zogenoemde zinkgaten. Siegel ontdekte dat veel van deze gaten gevuld zijn met zoet water en vissen.

In onderstaande video laat ze vissen zien die zwemmen aan de kust van de Dode Zee. Ze neemt ook een duik in een meertje dat wordt omringd door planten.

Zoet water

In 2011 stuurden onderzoekers van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev duikers naar de bodem van de Dode Zee. Door het hoge zoutgehalte weigerde normale apparatuur dienst. De onderzoekers ontdekten enorme kraters op de zeebodem waar zoet water uit stroomde. De wanden van de kraters bleken te zijn bedekt met micro-organismen.

“Dit is een belangrijke ontdekking en eigenlijk is er niemand die erover praat,” aldus Siegel.

[Breaking Israel News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Zo ook zijn gebieden in het zuiden van de Sahara in de laatste 50 jaar ineens veranderd in groene velden. De wereld veranderd de hele tijd. Plekken beschouwd als verdoemd krijgen ineens nieuw leven ingeblazen, terwijl plekken waar altijd geleund werd op de schijnbaar eindeloze bronnen van natuur, er word ontdekt dat deze zich terug trekken en uiteindelijk in het geheel zullen verdwijnen. De natuur wereld veranderd de hele tijd…

  12 likes
 • janssen schreef:

  Wat gaan we doen, gaan we de bijbel citeren, dit soort gebeurtenissen ( fenomenen ) gebeuren al miljoenen jaren. De Evolutie en het weer zijn altijd aan veranderingen onderhevig zij zijn creatief !

  5 likes
  • Padja schreef:

   Ik word een beetje bijbelmoe.
   Er is niks makkelijker dan voorspellingen doen.
   Er komt regen
   Een vulkaan barst uit
   Er komt een tsunamie
   Er gaan vissen dood
   Er komt een overstroming
   Zelfs een gewone zonsverduistering is gebruikt om er een heel mysterieus verhaal aan op te hangen.
   En wat denk je…..er kwam een zonsverduistering.
   Wat een wonder.
   Hoe wisten ze het
   ???

   3 likes
   • Axe schreef:

    @Padja
    3 augustus 2016 04:39 op 04:39

    En om het over weersvoorspellingen te hebben: Buienradar is een lachertje
    Met zekerheid voorspellen dat er veel ellende komt kan wel natuurlijk, maar alleen als je daar de middelen voor hebt en er heel veel voor op wil geven (je verstand).
    Het middel is ‘de Media’ en de manier is Opruien, kwaad bloed zetten, stoken en daar weer olie opgooien.
    Wat er bijvoorbeeld in ‘het Journaal’ verschijnt en gezegd wordt staat gelijk aan alle inwoners van het land waarin dat journaal wordt uitgezonden.
    Putin is niet DE Russen, nee Putin is een media stunt.
    En iemand langzaam vergiftigen is gewoon legaal hoor,
    langzaam want de vergitigde moet eerst de investering betalen en dan nog een tijdje de winst in het laatje brengen en dan wordt ie wat ouder en kan ie beter opzouten (in een kist liggen of verdampen), ‘de welbekende Arbeids-markt levert meer op met beginners, kneedbaarder, sneller en goedkoper.
    Accijnzen bestaan niet zomaar, ‘ze’ vermoeden dat iemand veel van een bepaald vergif nuttigt eerder ophoudt met bestaan dus wel ff aftikken vooraf graag want alvast binnen is met zekerheid binnen.

    1 likes
 • Wim schreef:

  Petervis

  2 likes
 • Et contactee schreef:

  profeteren is iets geheel anders dan voorspellen. Iedereen kan voorspellen. Meteorologen voorspellen het weer aan de hand van modellen. Economen voorspellen trends aan de hand van statistieken.
  Maar echte profetie is extreem zeldzaam. Alleen de Bijbel kent profeten. De islam ook, in de vorm van Mohamed, maar die voorspelt niks. Dus waarom hij profeet genoemd wordt is mij een raadsel. In elk geval is een profeet een helderziende die door de Heilige Geest bevangen wordt en dan begint te “channellen” wat hem of haar door de Heer wordt ingegeven. Zelf heeft de profeet geen flauw idee van wat ie gaat zeggen. Hij weet zelfs niet wanneer hij een en ander gaat zeggen.
  Mensen die in staat van ontkenning verkeren wat betreft hun spirituele dimensie gaan dit nooit begrijpen.
  Zolang ze namelijk in de matrix gevangen zitten met de parameters stevig gefundeerd in Freud, Darwin, Marx en andere perverselingen, gaan ze helemaal nooit verder komen dan een materialistische denktrant. Zulke mensen noem ik flatlanders. Ze leven in 2D lalaland. en ze beschouwen alles wat ze zien vanuit dat primitieve perspectief.

  2 likes
  • Axe schreef:

   @Et contactee
   4 augustus 2016 07:08 op 07:08

   Weet je wat gevaarlijk is, iedereen voor gek verklaren behalve jezelf. Ik heb het niet tegen je persoonlijk hoor het is in z’n algemeenheid 😛
   Maar dat is wel het vreemde want dan wordt het een groep en tegen een groep begin je weinig als eenling.
   Dat het allemaal eenlingen zijn wordt vaak niet bij stilgestaan, daarom staat er ook in 1 van de (vele) heilige boeken dat 1 iemand vermoorden hetzelfde is als de hele mensheid in 1x ombrengen… en die begrijp ik dus maar al te goed 😛
   groepen bestaan niet het is denkbeeldig. een ‘band’ hebben is (familie vrienden andere dierbaren incl. huisdieren, als voorbeeldje) juist een Besef dat er meer als jij zijn, je moet jezelf kunnen zijn om je op je gemak te kunnen voelen en dat doe je bij hun dus iemand iets aandoen is letterlijk iets uit z’n verBAND rukken en als dat besef er kwam en vastgehouden werd zou men wat minder gauw een ander moedwillig kwetsen of kwetsuur aanbrengen laat staan een ander Doden?!
   Dat staat ook veelvuldig in allerlij versie van oude geschriften: “Gij zult niet doden” Nou, daar ben ik die gedrukte letters niet voor nodig, het idee al is niet normaal eigenlijk waarom moet dat een ‘gebod’ heten? Zijn er echt zoveel mensen die eerst iets moeten lezen in een oud boek om iets te laten?? Velen die zich Chrrrrrrrristen noemen hebben lak aan dit gebod.
   Ten 1e heBben ze dus geen BESEF. Ze zitten Zondags in de kerk en Maandag gaan ze op Missie..
   Ja er zijn plenty militairen die op een bepaalde dag van de week, de zon moet 6x rond geweest zijn (ja andersom 😉 ) en dan is DE! Heilige dag weer aangebroken en kan men weer wijselijk toegesproken worden door een Schriftgeleerde lol
   Sja als ze nu ook nog eens een beetje zouden luisteren maar dat gebod nr 6, over NIET doden zijn ze van vrijgesteld, dat heeft de regering besloten althans, en dat telt veel zwaarder dan welk Gebod dan ook, de staat die heeft rechtstreeks contact men de Heer 😉

   Wat die channelers betreft, het zijn er momenteel wel heel erg veel he?
   Is daar niet iets over geprofeteerd? 😉

   1 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  artsen

  Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

  Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

  >