Universum

VIDEO: Topwetenschappers over de vraag of we met z’n allen in een hologram leven

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons universum lijkt echt te zijn, maar de laatste jaren zijn er steeds meer wetenschappers die denken dat het heelal één grote simulatie is. Zijn we niets meer dan datapuntjes die in een soort kosmisch hologram leven?

Dinsdagavond waren vooraanstaande wetenschappers in New York bijeen om hierover te debatteren. Aan het woord kwamen Neil deGrasse Tyson, theoretisch natuurkundige Lisa Randall van de Harvard-universiteit, kosmoloog Max Tegmark van het Massachusetts Institute of Technology, hoogleraar David Chalmers van de New York University, theoretisch natuurkundige Zohreh Davoudi van het MIT en theoretisch natuurkundige James Gates van de Universiteit van Maryland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hoeveel kans is er dat het universum een simulatie is? Volgens Tegmark 17 procent. Randall zei nul procent. Chalmers zei dat we geen overtuigend bewijs zullen krijgen dat we niet in een simulatie leven omdat al het mogelijke bewijs gesimuleerd zou zijn.

Het debat was onderdeel van het Isaac Asimov Memorial Debate, dat ieder jaar wordt gehouden om de iconische sciencefictionschrijver te herdenken.

Bekijk het debat hieronder:

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
atomnics
atomnics
8 jaren geleden

Ik ben een multi dimensionaal wezen, dus ja ik leef in de 4de dimensie in een hologram.
het is niet mijn enige realiteit 😛 zoals ik al zei ben ik multi dimensionaal en beleef ik dus meerdere dimensies door het hele universum.

vergeet niet dat ieder van ons leeft en gevoel een hart een ziel heeft wat prijsloos is. want ze willen ons, jouw namelijk vaak wijs maken dat het leven maar een hologram (simulaties) zijn en dus niks uitmaakt wat er gebeurt met je gevoelens, lichaam, leven want ja het is maar een hologram jaja (experiment). wat in mijn inziens heel essentieel is want op een 3D dimensie ervaar je pijn en dan kunnen zij wel zeggen ja dat is tijdelijk omdat we in een hologram zitten maar ondertussen…… lijd je pijn. so you have been warned

alle dimensies zijn even belangrijk geen 1 is beter of slechter dan de ander, de kunst is balanceren met jezelf zodat alles in evenwicht zit in jouw.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

De kans is 100%.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x