Natuur en Milieu

Het mysterie van de ‘snelweg’ in de lucht boven China

Help door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de lucht boven China verscheen pas een vreemde ‘snelweg’ in de lucht. Meteorologen vermoeden dat het tafereel werd veroorzaakt door een combinatie van zonnestralen, wolken op grote hoogte en schaduw.

Het ongewone astronomische fenomeen werd opgemerkt in de lucht boven Boao in de stad Qionghai in de zuidelijke provincie Hainan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Weerman Mark Selzer vertelde de MailOnline: “Ik weet het niet zeker, maar dit is waarschijnlijk veroorzaakt door een fenomeen dat we kennen als crepusculaire stralen of wolkenstralen, die onder de horizon schijnen.”

Crepusculaire stralen lijken uit één punt in de lucht te verschijnen. Deze stralen, die door openingen in wolken of andere objecten verschijnen, worden veroorzaakt door verschillen in dikte van de wolken of andere objecten. Deze objecten zorgen voor diffractie, wat het effect veroorzaakt.

Het mysterie van de snelweg in de lucht boven China

Er zijn drie soorten wolkenstralen: lichtstralen die gaten binnendringen in de lage bewolking, stralenbundels die uit elkaar schijnen door een wolk en lichte, roze of rode stralen die onder de horizon schijnen.

De laatste twee van deze soorten kunnen zich in sommige gevallen uitstrekken over de lucht en verschijnen op het tegenpunt van de zon, wat het bolvormige punt in de lucht is precies tegenover de zon. In dit geval wordt gesproken van anticrepusculaire stralen. Net als wolkenstralen zijn de lichtstralen bijna parallel en komen ze van openingen in het wolkendek.

De schaduw werd volgens Selzer waarschijnlijk veroorzaakt door wolken die niet door de waarnemer konden worden gezien vanwege de kromming van de aarde. Experts sluiten echter niet uit dat de schaduw werd geworpen door een hoge berg.

Bron: Dailymail.co.uk Foto: Xinhua

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BartSr
BartSr
10 jaren geleden

Niet zo bijzonder. Gisteravond en vanavond zag ik een dergelijk patroon aan de Nederlandse hemel. Ik maakte er een foto van. Mocht u interesse hebben dan stuur ik ‘m u toe.

Samson
Samson
10 jaren geleden

Vreemd die nieuwe wolken, nooit gezien toen ik klein was, de laatste 3 a 4 jaar komt men echt met de gekste wolkensoorten aan die zg normaal zouden moeten zijn.
NOT.

Angus McPhart
Angus McPhart
10 jaren geleden

“Het ongewone astronomische fenomeen”
Dat klopt niet, aangezien het zich niet voordeed buiten de atmosfeer.

De juiste term moet dan ook “meteorologisch fenomeen” zijn.

Wel een prachtige foto, overigens.

kim
kim
10 jaren geleden

kKennen julie die film nog met Jim Carrey die vanaf kleins af aan groot was gebracht in een soort koepel waarvan het ‘dak’ net echt de hemel leek, en waar hij op het eind van de film doorheem prikte met de punt van zijn zeilboot? Daarachter was een trap en gewoon een regiekamer, ,nou die baan op de foto is natuurlijk de lasnaad die raakt versleten er moeten wat nieuwe wolkjes bij-gehologramd worden 🙂

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x