Homepagina » Gezondheid » VIDEO: “Wat iedereen zou moeten weten over amalgaamvullingen”
VIDEO: "Wat iedereen zou moeten weten over amalgaamvullingen"

VIDEO: “Wat iedereen zou moeten weten over amalgaamvullingen”

Het leven van de 14-jarige Brian Peddicord veranderde na een bezoekje aan de tandarts. Hij werd snel moe en kon zich moeilijk concentreren. Hij kreeg zelfs suïcidale gedachten. Tien jaar later zocht Brian op internet naar manieren om van acne af te komen, toen hij op een website kwam waar werd beweerd dat de behandeling waarschijnlijk niet zou werken in combinatie met amalgaamvullingen.

Na enig onderzoek besefte Brian dat de vermoeidheid, concentratieproblemen en vreemde smaak in zijn mond samenvielen met het tandartsbezoek waarbij hij tien amalgaamvullingen had gekregen. Nadat hij drie vullingen had laten verwijderen, werden de problemen al een stuk minder.

Amalgaamvullingen zorgen ervoor dat kwik en kwikdamp vrijkomen in het lichaam. Kwik kan het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het voortplantingssysteem aantasten. Het kan ook schade toebrengen aan het brein, hart, de nieren en de longen.

Kwik bindt zich aan seleen, waardoor het niet langer de strijd kan aangaan met kankercellen. Veel processen in het lichaam zijn afhankelijk van zwavel. Kwik bindt zich aan zwavel waardoor het zijn werk niet meer kan doen.

Doordat kwik zich bindt aan eiwitten is het afweersysteem niet goed in staat om kankercellen te onderscheiden van normale cellen. Soms worden gezonde cellen aangevallen, terwijl kankercellen blijven groeien. Kwik wordt gevonden in tumoren en speelt een belangrijke rol bij verschillende kankersoorten.

Kwik zorgt voor een zuurstofarme omgeving, waardoor de schimmelinfectie candida gemakkelijk kan optreden. Amalgaamvullingen kunnen worden verwijderd of vervangen, maar het is belangrijk dat je dit laat doen door een gekwalificeerde tandarts.

Een gezond dieet, bestaande uit vers en rauw voedsel, zorgt ervoor dat kwik en andere zware metalen uit je lichaam gefilterd wordt. Zowel knoflook als koriander helpen kwik uit het lichaam te verwijderen.

[NaturalNews]


Vind je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Ik heb altijd mijn bedenkingen gehad over het verwijderen van tandsteen want dat is het eerste wat de tandarts doet als je op de stoel gaat liggen. Want is het niet zo dat tandsteen de tanden juist beschermd?
  Ja toch.. vroegaah waren er toch geen tandartsen en had iedereen gewoon z’n tanden toch nog.
  En de natuur geeft je toch niet voor jan met de korte achternaam tandsteen, dat heb je toch voor een reden.

  Volgens mij halen ze expres het tandsteen weg zodat je tanden er juist niet beter op worden en je JUIST gaatjes krijgt. Dit is natuurlijk heel goed voor de portemonnee van de tandartswereld.
  Ook merkte ik op dat hoe vaker je de tandenpoets met tandpasta poetst hoe meer gaatjes je krijgt, dat is toch vreemd. En die mensen zich maar suf poetsen de hele dag, en die gaatjes bleven maar komen.. ik denk dat die tandartswereld één grote leugen is, en wij maar blijven dokken.

  10 likes
  • Tandsteen is geen bescherming, maar een aanslag. De structuur van tandsteen is eriterend voor het tandvlees en kan door de poreuse structuur een haard worden voor carius bacterien en andere vervelende dingen.
   Dus nee. Tandsteen kun je beter om de zoveel tijd verwijderen. Het is echter niet persé nodig dat het constant verwijderd word (elke 2 maanden bv), maar elk half jaar of jaar is wel beter voor je gezondheid.

   Amalgaam is rotzooi! Het gaat wel eens goed, in dat er relatief weinig kwik vervuiling vrijkomt, maar er komt altijd wel iets vrij, en het kan ook wel eens verkeerd gaan bij het vullen en dan gaat het heel erg zwaar lekken, en dit veroorzaakt dus die ernstige gezondheidsproblemen. Er zijn tegenwoordig veel betere soorten porcelein achtige vulmiddelen. Deze zien er beter uit, voelen meer als echt tand, veroorzaken geen schokken bij het bijten op alluminium folie etc, en hebben vrijwel geen negatieve invloed op de gezondheid.

   Zeg dus tegen je tandarts: GEEN Amalgaam gebruiken in mijn gebit!
   Daarnaast zou ik de fluoride behandeling ook maar overslaan, gezien dat in je tandvlees word opgenomen.

   17 likes
  • poets je tanden met reinigingszout (baking Soda) en je hebt geen tandsteen of tandplak meer. Spotgoedkop en je spaart een hoop tandartskosten

   6 likes
  • Nou sorry dat ben ik niet helemaal met je eens,ik poets echt veel mijn tanden en laat altijd mijn tandsteen verwijderen en heb bijna nooit gaatjes.
   Ik denk dat het probleem hem zit in welke tandpasta je gebruikt,ik gebruik zeolie om mijn tanden te poetsen.
   Men heeft hier in Hongarijen zeoliet met mentol er in,en moet je zeggen ik heb bijna nooit gaatjes.
   Dit wilde ik even kwijt 🙂
   Grtjes en veel liefde aan idereen 🙂 🙂 🙂

   5 likes
 2. @lyra
  Nee, tandsteen beschermt de tanden niet. Het is een afzetting van mineralen uit het speeksel die een steeds grotere koek op de tanden vormt. Dat de natuur het geeft en dus wel goed zal zijn is natuurlijk kortzichtig… de natuur geeft ook dodelijke ziekten en gierende infecties.

  Uiteraard zitten meer dan 2 miljoen tandartsen wereldwijd in hetzelfde complot, dat spreekt toch voor zich!

  5 likes
  • @pleiadian
   Tandsteen lijkt me wel iets anders dan een infectie maar wat is dan de reden dat we tandsteen hebben?
   En hoe zit het met dieren, die gaan toch niet naar de tandarts en ik zie nooit tandloze dieren omdat ze teveel tandsteen hebben. En nog een voorbeeld is dat ik iemand ken die eens per 10 jaar naar de tandarts gaat en nog nooit een gaatje heeft gehad. Verder poetste hij wel z’n tanden maar nooit met tandpasta, en zijn gebit is in uitstekende conditie… dus hoe kan dat dan? Hoe kan iemand die nooit naar de tandarts gaat en geen tandpasta gebruikt een gebit hebben zonder gaatjes en een sprankelend witte tanden heeft? Heb je daar ook een verklaring voor pleiadian? Kan toeval zijn, maar in toeval geloof ik niet meer zo.

   2 likes
   • Mijn vermoeden is dat mensen Tandsteen ontwikkeling hebben is omdat we relatief weinig harde dingen eten met veel weerstand zoals de meeste dieren met tanden wel doen.
    Tandsteen slijt weg door moeilijk en taai voedsel. Al dat schoongespoelde gekookte en gebakken voedsel bied niet genoeg weerstand in het gebit om bij ons het tandsteen weg te laten slijten.

    4 likes
 3. Jaren geleden kreeg ik een wortelkanaal behandeling net zoals men later deed bij mijn kind.
  Bij mij duurde de behandeling 3 kwartier, bij mijn kind, 3 uur. Precies dezelfde behandeling, ik bleef erbij nml.
  Ik wist niet wat ons overkwam, een tandarts behandeling van 3 uur achter elkaar voor 1 kies. Nooit meegemaakt zoiets. Men deed wel erg interessant, groene doeken, een microscoop waarmee men in de wortels kon kijken 1 seconde, (99 euro trouwens), fotootje, hier en daar, een kies uithollen oh 3 kanalen, nou wat apart, en vullen.
  780 euro in totaal! Kom op mensen, kijk je declaraties eens goed na dit is niet normaal.

  Drie uur bij de tandarts? Wie heeft dit meegemaakt graag reacties.

  3 likes
  • Strijdervoorvrijheid

   @ Tinder: Nou dat is wel goed fout, en zeker om dat bij een kind te doen. Ik zal je uitleggen wat er bij deze behandeling gedaan wordt. Er zit een ontsteking boven de wortelpunten in de kaak. Deze probeert men door de wortel uit te boren en de zenuwen te verwijderen(doden) op te lossen. Wat hier eigenlijk gebeurd, is het zelfde als je een ontsteking aan je duim hebt, en men weet zich geen raad ermee, dan maar de zenuw in de oksel door te snijden zodat men de pijn in de duim niet meer voelt, en klaar is Klara. Maar de desbetreffende ontsteking is hiermee niet verwijderd en kan dus door gaan woekeren. Ook is de betreffende kies nu dood gemaakt en wordt daardoor niet meer als eigen gezien door het lichaam, waardoor deze de kies op zekere termijn gaat afstoten(de kies gaat op den duur loszitten valt er na ruime tijd vanzelf uit) Weggegooid geld dus.(en de tandarts dikke auto’s) Een zenuwbehandeling is een misdaad, die eigenlijk bij de wet verboden zou moeten worden, het is knoeien in de draadboom van een mens, let wel, dit zijn jou alarmbellen die men stuk maakt(wat als er ergens anders iets gebeurd en jij voelt het daardoor niet meer?) Wat dan? Wat hier had moeten gebeuren is dat de tandarts jou had moeten doorsturen naar een goede kaakchirurg, deze behoord aan de binnenkant van de wang boven de kaak een incisie te maken en vandaar de ontsteking aan te pakken(verwijderen en schoonmaken). Hierdoor verdient de tandarts niets aan de zenuwbehandeling(endontologische behandeling) en begrijp je dus nu misschien wel waarom deze die behandeling graag doet.(dikke auto’s) Kaakchirurgen als bovengenoemd zijn er bijna niet en moet je door heel Nederland zoeken als de bekende speld in de hooiberg.(ze spelen onder een hoedje met elkaar) Zijn eigenlijk misdadigers. Heb je serieus klachten? Zoek eens naar praktijk Solleveld in Soest, deze lieve man weet wel de weg, en heeft mijn vrouw, en ons gezin weer ons leven terug gegeven. Die de rest als bovengenoemd ons had afgenomen.

   7 likes
 4. Het amalgaamprobleem bestaat al tientallen jaren, zo niet langer. Begin 1980 hebben we vanuit de Duitse EAV-methode (Elektroacupunctuur onderzoek- en behandelmethode volgens Dr. R. Voll) in Nederland i.s.m. met Duitse artsen en tandartsen hierover de Nederlandse artsen/tandartsen en natuurgeneeskundige therapeuten middels seminars geïnformeerd. Later ook middels de VEGA-onderzoek- en behandelmethode.

  Het amalgaam, dat uit diverse zware metalen is samengesteld heeft voor veel mensen grote gezondheidsproblemen teweeg gebracht. Je kon als tandarts ook zien, dat een patiënt bijvoorbeeld al bij een collega amalgaamvullingen had gekregen, omdat de samenstelling van het “amalgaam” dan anders was. De beruchte ‘mondstroompjes’, die je vanuit bovengenoemde onderzoek- en behandelmethoden kon meten en werden uitgedrukt in microampères (dus minieme stroompjes!) waren bij veel mensen dermate hoog, dat deze niet alleen een continue metaalsmaak in de mond hadden, maar ook bijvoorbeeld tussen twee amalgaamvullingen lampjes konden laten branden!! Wat denk je wat dit allemaal voor invloed heeft op het functioneren van je organen in het lichaam, die door een energetische relatie van tanden en kiezen worden beïnvloed??

  Natuurlijk werden tandartsen/artsen/natuurgeneeskundig therapeuten, die zich serieus met deze vorm van onderzoek- en behandeling bezighielden uitgelachen, dan wel door collegae met de nek aangekeken. Maar ja, wat een boer niet kent , eet ie niet, toch? Kan-niet ligt op het kerkhof en wil-niet ligt ernaast geldt evenzeer voor (para)medici, die alles wat buiten hun denkraam valt, afdoen als onzin!

  Diverse ziektebeelden konden en kunnen worden teruggevoerd op gebitsproblemen, waar amalgaam een wel zéééér grote boosdoener was en nog is! Ook kunststofvullingen zijn per definitie niet alle probleemvrij!
  Daarom het advies: laat de vulmaterialen voordat zij in tand en/of kies worden toegepast testen in hoeverre deze niet storend zullen zijn op de werking van organen! Als de eigen tandarts hier niets van wil weten, om het even welke reden, ga dan naar een tandarts, die wel geïnteresseerd is in jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid in zijn totaliteit. Het lichaam is nu eenmaal geen mechanisch concept, dat uit losse onderdelen bestaat, maar een EENHEID van cellen, die elk weliswaar een zelfstandige functie hebben, maar dit t.g.v. het collectief = lichaam en geest, met elkaar delen!

  Gelukkig leven we nu in een periode waarin mensen steeds bewuster kijken en omgaan met hun lichamelijke- en geestelijke gezondheid. Ook het gebit maakt dus een bijzonder serieus onderdeel uit van de totale gezondheid. Onderschat dit niet!

  Op de volgende website http://www.nvbt.nl/Zoekeenbehandelaar#result van de Nederlandse Vereniging tot bevordering van Bio-energetische Tandheelkunde kun je per provincie tandheelkundige praktijken vinden, die de amalgaamproblematiek kennen en het gebit kunnen saneren.

  Voor de Belgische lezers van bovengenoemd artikel geldt de volgende link: http://www.biotandarts.be

  Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om de tandartsen/artsen/natuurgeneeskundig therapeuten, die vanuit de EENHEIDsgedachte het menselijk leven beschouwen/onderzoeken/behandelen, bedanken voor hun inzet tot op heden. Sommingen al enkele tientallen jaren (ja ja, de ‘voorlopers’) en anderen korter, maar allemaal hebben deze (para)medici hun bewustzijn verruimd om de mens vanuit een groter/ruimer perspectief in de individuele gezondheid van dienst te zijn. Chapeau!!!

  4 likes
  • Helemaal mee eens, ook een ervaring die ik mee gemaakt heb is, Ik heb altijd speciale steun zolen gedragen omdat ik anders veel last van mijn rug kreeg e.d. Ik kwam op een zeker moment in aanraking met Rolfing, dit houd in dat de spieren worden uitgerold en weer normale lengte krijgen. Nu denk je, wat heeft dit met tanden te maken. Maar het gebied van de kaak e.d. is heel bepalend hoe je skelet zich richt/staat. De man die dus bij mij Rolfing toe paste behandelde op een gegeven moment de spieren rondom mijn tanden, daar waar ze in de onderkaak vast zitten. Een behandeling van misschien 10 minuten. Na deze behandeling vroeg hij me te gaan staan, ik stond werkelijk anders op mijn voeten. De steunzolen kon ik niet meer verdragen. De steunzolen gingen dan ook direct uit mijn schoenen. Sinds die tijd nu al weer 2 jaar, loop ik zonder steunzolen, Ik moet er niet aandenken dat al mijn onderste tanden er allen uit getrokken zouden zijn. Zo zie je dat steunzolen veelal een hulpmiddel zijn die symptoom onderdrukkend zijn voor een verkeerde stand van je tanden en kiezen. En eindelijk verlost van vele vele jaren Podeloog bezoeken a 75 euro toen nog 3 maal per jaar.

   1 likes
   • Steunzolen, wordt ook aan verdiend het ligt er maar net aan of u erin trapt of niet.
    Koop goede schoenen.

    2 likes
    • Aan alternatieve geneeswijzen wordt ook aan verdient en het is zaak daar alert in te blijven en te weten het kaf van het koren te scheiden.
     In die sector zitten niet alleen heiligen, laten we de kerk even in het midden van t dorp laten staan.
     Ik heb hele goeie, maar ook minder goeie ervaringen, daarbij speelt ook een rol of het bij je past of niet.

     1 likes
     • Rolfing is absolut geen alternatieve behandeling, evenals de Dorn methode. Een therapeut die zich alleen bezich is met puur vanuit zijn gezichtspunt te werken is dom bezich al staat er nog zo een grote stikker op zijn hokje dat hij geen alternatieve beroep uit oefend, bepaald door de wet die gedicteerd/gemanipuleerd wordt door big farma.

      1 likes
 5. Bij iedere bezoek aan de tandarts is tandsteen verwijderd, zeer gevoelig tandvlees en soms een tand losje.
  Daarna ben ik EM-X tandpasta gaan gebruiken en heeft daarna nooit meer deze problemen gehad.
  Mijn tandarts was zeer verbaast en vroeg mij naar de oorzaak. Ik vertelde hem over de EM-X tandpasta en bestelde bij mij 6 tubes. Na een jaar vroeg ik hem hoe de tandpasta is bevallen. tot mijn verbazing wilde hij er niet over praten.
  Ik denk dat hij zich realiseerde dat dit product hem veel minder werk gaat opleveren.
  Van andere gebruikers weet is dat het o.a. Tandwortel ontsteking geneest.

  6 likes
 6. Jan waar haal ik deze tandpasta ???? Klinkt heel goed !

  Groetjes
  Pietje

  1 likes
 7. Bij mijn vader is er een vulling gaan lekken waardoor er kwik in het lichaam kwam. Omdat het afweersysteem nier goed werkte wouden alle gifstoffen er uit via zijn voet. Na lang zoeken wat het kon zijn heeft mijn vader meteen zijn lekkende vulling laten verwijderen en is die uiteindelijk naar een jaar bezig geweest te zijn met alternatieve geneeswijzen, reinigskuren, gezonder eten enz er van af gekomen.
  Kwik is rotzooi en je krijgt het niet zomaar uit je lichaam!

  1 likes
 8. Een gebit is heel persoonlijk en hoe zich daarbij dingen ontwikkelen is van verschillende factoren afhankelijk.
  Ik durf daar verder geen uitspraken over te doen. Sinds ik met zouttandpasta poets (al enige jaren) is mijn tandarts zeer tevreden hoe mijn gebit er uit ziet en ontwikkelt en ik ook uiteraard, want ik heb weinig of geen problemen.
  De vader van een vriendin was tandarts in Engeland en hij zei dat Nederlandse tandartsen te snel kiezen trekken. Via congressen met collegae op het continent was dat hem duidelijk geworden. Wat betreft vullingen zei hij dat het opvallend was dat de gaatjes hier groter werden uitgeboord dan nodig was. Hij begreep niet waarom.
  Voor de vullingen gebruikte hij, afhankelijk van de situatie, zowel amalgaam als witte composiet vullingen. Hij was van beide niet gecharmeerd, want ook de composiet is niet gezond en bevat formaldehyde. Ook mijn, Nederlandse tandarts vertelde dat verhaal over de formaldehyde.
  Allebei niets en dus zorgen dat je geen gaatjes krijgt!

  0 likes
 9. ik heb psygische en lichamelijke klachten ,en almalgaan in mijn kiezen wat volgens mijn de klachten kan veroorzaken omdat ze zegen dat er kwik uit vrij kan komen ik ben daardoor dus chronische lichamelijk en psygische ziek geworden en wao er ik begrijp niet waarom in nederland zo lang dit matriaal voor het vullen van kiezen gebruikt is .

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Dokters en experts roepen op tot uitstel 5G vanwege gezondheidsrisico's. Hoe gevaarlijk is deze nieuwe technologie?

Dokters en experts roepen op tot uitstel 5G vanwege gezondheidsrisico’s. Hoe gevaarlijk is deze nieuwe technologie?

5G, de vijfde generatie draadloze technologie, zal ...

Oranjes weigeren de tandarts te betalen en ontduiken belasting in Argentinië. De andere kant van het koningshuis

Oranjes weigeren de tandarts te betalen en ontduiken belasting in Argentinië. De andere kant van het koningshuis

Koning Willem-Alexander begon dit jaar met een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 5 maart
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.