Homepagina » Archeologie » Atlantis in Indonesië? Geoloog claimt resten van verloren beschaving te hebben gevonden
Atlantis in Indonesië? Geoloog claimt resten van verloren beschaving te hebben gevonden

Atlantis in Indonesië? Geoloog claimt resten van verloren beschaving te hebben gevonden

Eerder deze maand werd bekend dat een scheepswrak bij Sicilië vol ligt met orichalcum, een metaal dat van het geheimzinnige Atlantis zou kunnen komen. Duikers hebben in een schip dat 2600 jaar geleden is gezonken 39 staven van het mysterieuze metaal gevonden.

De Griekse filosoof Plato vertelde rond 360 voor Christus het verhaal over Atlantis. De stichters van dit eilandenrijk zouden half god en half mens zijn. Er was een overvloed aan goud, zilver en andere waardevolle metalen waaronder orichalcum.

De tempel van Poseidon zou volledig bekleed zijn met dit schitterende roodachtige metaal. Waar Atlantis zou hebben gelegen en wat er allemaal waar is van deze mythe weet niemand. Of misschien toch wel?

Geoloog Danny Natawidjaja van het Indonesisch Instituut van Wetenschappen zegt: “Alles wat we geleerd hebben over de oorsprong van de menselijke beschaving, is wellicht onjuist. Oude verhalen over Atlantis en andere verloren beschavingen in de prehistorie, die lange tijd door archeologen werden afgedaan als mythes, lijken te zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen.”

Natawidjaja en zijn collega’s kwamen tot de ontdekking dat Gunung Padang in de Indonesische provincie West-Java geen heuvel is, maar een 100 meter hoge trappiramide. Hij legde uit: “Gunung Padang is geen natuurlijke formatie, maar een door mensen gemaakte piramide die ver voor het einde van de laatste ijstijd is gebouwd. Ik kan alleen maar concluderen dat we te maken hebben met het werk van een vrij hoogontwikkelde verloren beschaving.”

Bouwmaterialen diep onder de grond zijn door het team van Natawidjaja gedateerd op 13.000 tot 23.000 jaar oud. Daarmee is de piramide ouder dan de oudst bekende nederzettingen. Natawidjaja claimt dat Gunung Padang zelfs de verloren stad Atlantis zou kunnen zijn. Hij zegt ook een duizenden jaren oud elektrisch apparaat van goud te hebben gevonden.

Veel archeologen hebben kritiek op het werk van Natawidjaja, maar hij krijgt ook steun van historici als Graham Hancock en Indonesische politici waaronder president Susilo Bambang Yudhoyono.

[Moviepilot]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Loki schreef:

  Hehe, ze gaan eindelijk in de goede richting. Ik heb vaak genoeg gezegd dat Gunung Padang ouder is dan me toen schatte bij de eerste ontdekking. Eerst was het 10.000, daarna 16.000 jaar en ook toen heb ik gezegd dat het ouder was. Echt jammer dat het weer een ruwe schatting is van 13.000 tot 23.000, want het is ouder.

  7 likes
  • Ruud schreef:

   Onderbouwd u die stelling dan maar eens met feiten .

   7 likes
   • Loki schreef:

    Ruud,
    ach beste man sommige mensen hebben diepe geheimen. EN ik vindt dat ik niet alles bloot hoef te leggen. Laat ik zeggen er is meer tussen hemel en Aarde. Kortom dat zijn mijn privé zaken.

    2 likes
    • Ruud schreef:

     M.a.w. je slaat er ook maar een slag naar,

     Mocht je evt die kennis wel hebben, wat ik ernsig betwijffel, dan zou het ook behoorlijk egoistisch zijn om dat voor jezelf te houden als “privé zaken”
     Kennis dient gedeeld te worden !!

     5 likes
     • Klepzeiker schreef:

      betwijffel moet zijn betwijfel als dit zo doorgaat met zulke taalfouten zullen buitenaardsen het moeilijk krijgen om ons Nederlands te ontcijferen.

      1 likes
     • Loki schreef:

      Ruud,

      Kun je mij uitleggen waarom het egoïstisch is mijn privézaken bloot te leggen? Waarom zou ik u mijn bewustzijn en onderbewust bloot geven?
      Kijk maar even bij ntn1 daar staat je antwoord. Da’s genoeg!

      0 likes
    • Kees Chinees schreef:

     Begin er dan niet over als je je beweringen toch niet wilt staven.

     2 likes
   • doler schreef:

    ach onderbouwen, er is zoveel materiaal al gevonden wat ze dus echt niet bekend maken hoor

    5 likes
  • Frans schreef:

   Atlantisch heeft zich nooit in Indonesie bevonden. ATLANTIS- Atlantische Oceaan.

   Het oude Lemurië lag daar wel in de buurt.

   4 likes
   • gonzo schreef:

    Lemurie strekte zich uit van ongeveer Australie tot en met Japan en is niet de zelfde beschaving als Atlantis ( huidig Antarctica ).

    Lemurie was een veel oudere beschaving,maar bestond een tijdlang naast Atlantis.
    De eerste was veel meer technologie en wetenschappelijk gericht, terwijl de laatste van oorsprong veel meer spiritueel van aard was.
    Was,want in de nadagen werd ook Atlantis veel meer van het fysiek materiele en kwamen vaak in conflict ( oorlog ) met Lemurie.

    Tot ze beiden vernietigd werden in een wereldwijd cataclysme ( bekend als de zondvloed,die niet alleen in de bijbel voorkomt ) rond 10.500 BC.

    0 likes
 • rocko schreef:

  Een psycholoog kan een leuke boterham verdienen aan jullie hier !!

  12 likes
 • ntn1 schreef:

  Gast hoe weet jij nou weer dat het ouder is.
  Ben je er geweest en heb je daar gegraven dan? Of heb je een andere dateringsmethode die hun niet kennen? Of wat. Leuke hypothese Beargumenteer de stelling ff als je wilt.

  4 likes
  • Loki schreef:

   ntn1,
   Ik hoef daar niet te graven. Toen dit nog niburu.nl was heb ik duidelijk tot 2 keer aan toe aangegeven dat het ouder was en 2 keer had ik gelijk. Ik zal je zeggen hoe oud het werkelijk is ruim 28.000 jaar.
   Datzelfde geldt ook voor andere piramides, want ook die zijn in de meeste gevallen ouder dan men zegt.
   Hoe ik dat weet zijn mijn zaken. Ik zal een klein tipje van de sluier oplichten; ben hier niet voor de eerste keer en in feite ga je nooit dood.

   7 likes
   • hein schreef:

    we hadden toch niet moeten besluiten de apen te laten evolueren, omdat ze niet beschikken over een innerlijke resonantie naar de waarheden der aarde.

    0 likes
    • Loki schreef:

     Hein,

     Wie is “we”?
     Vergelijk jij jezelf met een aap?
     Beschik jij dan wel over die innerlijke resonantie?
     Naar welke “waarheden” zoek je dan?

     Het is goed te weten en daar kennis van te nemen welke waarheden zijn achter gehouden, maar het is belangrijker dat men zich in het heden op de toekomst richt deze dragelijker te maken voor ons allemaal.
     Dus wat heb jij al gedaan en heb je je al ingezet om iets voor elkaar te krijgen?
     Anders blijf je een aap!!!

     0 likes
   • gery schreef:

    dat klopt, laten we dat nare woord -dood- verbannen uit het woordenboek en termen als overgang gebruiken, of-het lichaam verlaten-.Dag dood

    0 likes
 • koeriertje schreef:

  Hallo allemaal, ik volg al jaren de kommentaren op het nieuws.Vaak zinnige dingen maar ook af en toe een kinderachtige reactie van deze of gene.Nu echter zijn er aannemelijke bewijzen dat atlantis heeft bestaan.Lees de uitgebreide verhalen van plato.Die zijn zo duidelijk met vele aanwijzingen en feiten dat kan geen leugen zijn.Bovendien was lemurie te vergelijken met het legendarische MU.Misschien wel het zelfde met 2 namen. De egyptische geleerden kunnen of willen niet toe geven dan koning Surid of Sourid voor de vloed heeft geleefd en die heeft ook samen met buiten aardsen de pyramiden gebouwd.Het is ondanks onze geweldige techniek nog steeds niet mogelijk om de pyramides na te bouwen.De reuzen die op aarde leefde daarvan waren er die 6 armen hadden en zeer sterk waren.Die kunnen ook mee geholpen hebben met bouwen.Wat maakt het uit dat er opnieuw iets wordt gevonden met een claim naar atlantis of lumerie? Wees blij DAT er wordt gevonden. De C-14 methode is echt niet zalig makend.Ik las vaak bij nuburu dat er zogenaamd mensen waren die van andere planeten kwamen om ons de boodschappen door te geven.Wij zijn echter blind voor ons eigen verleden. Dat is al een boodschap voor onze toekomst

  5 likes
 • gonzo schreef:

  Niet Atlantis. Wel Lemurie,wat zich uitstrekte van ongeveer Australie tot boven Japan ( gevonden onderwatercomplexen ).
  Vergeet ook even niet de talrijke Chinese piramides niet,die bewust overwoekerd gelaten zijn,maar mooi via de Google satelieten te bezichten zijn.

  Onze ‘westerse’ cultuur stamt af van Atlantis,de Aziatische van Lemurie….

  2 likes
  • Frans schreef:

   Oke, Gonzo,
   En.. In de laatste tijdfase van Lemurie waren er groepen die reisden naar het prille Atlantis.
   Er was enige overlap bij deze 2 grote mensheidsculturen. Maar ze volgen wel na elkaar.
   Tijdens Lemurie moeten ook de dino’s hebben bestaan.
   Nadat de maan uit de aarde ging verging Lemurie/Paradijs, en daarmee ook de ondergang van de dino’s.
   Tijdens Lemurie moeten ook al die pyramidevormige gebouwen zijn gemaakt.
   De ‘mens’ van die tijd, kon enorme krachten ontketenen, die krachten kunnen zijn gebruikt om de enorme rotsblokken te verplaatsen.

   0 likes
 • AtomNics schreef:

  atlantis de zogenaamde verloren land en beschaving,

  haha mensen het is er altijd aanwezig geweest, alleen doen jullie je ogen ervoor dicht. en al helemaal er geen vertrouwen in hebben in je eigen hart atlantis zit in je hart wat gewoon volledig ervaarbaar is. het HART is het onderdeel wat men is vergeten just like ATLANTIS!

  ken jezelf vertrouw op je hart, en alle geheimen van het universum zal tot je komen

  1 likes
 • Dynax schreef:

  Hmm Lemurie, Mu, Atlantis. @loki: heb een zelfde bron van informatie en zeg dat je wel correct bent in de 28.000 jaar +.
  @ all others: Bewijzen? Als je kan zien hoe wij allen niet vrij zijn, de machten en structuren kan benoemen hoef je geen bewijzen te bevragen. Maar wil je echt meer achtergrond informatie zoek dan maar eens naar forbidden of forgotten history of mankind…. naast alle theorieën en complotten kijk naar wat er wel gevonden is en aub niet naar wat er voor het oog in de musea ligt maar ook stukken die zeg maar “verdwenen” zijn of in opslag liggen voor nader onderzoek. Om maar eens op te noemen het Mechanisme_van_Antikythera, de Bagdad batterij, gevonden artefacten in latijns amerika etc.

  1 likes
  • Loki schreef:

   Dynax,

   Komt je Universele familie ook wel eens langs?

   Ooit Dynax, ben ik daar een Nembah (oude taal) geweest.
   Een Nembah is vergelijkbaar met een koning/heerser.
   1 van de eersten, vandaar dat ik weet hoe oud het is.

   0 likes
   • Dynax schreef:

    @loki
    Langskomen, hahahah ze zijn er gelukkig altijd bij…. Binnenkort wordt het toch allemaal duidelijk voor de massa. Het is toch begrijpelijk dat de hedendaagse mensen aan het zoeken is naar validatie van hun niet aflatende gevoelens van “we zijn iets belangrijks vergeten of kwijtgeraak”t. Terug naar de stam vanwaaruit vele religies en culturen zijn voortgekomen. De mensen die zoeken naar waarheden zullen nog vreemd staan kijken als ze er achterkomen dat voor iedereen de wereld er uit ziet als dat ze zelf willen geloven/ aannemen, het verleden idem….. Nembah….;-). Ectum di’marius Platio… de plaats/burcht van de koning in het gebergte.

    “Van de oneindigde vlakte in singulariteit we are all One”
    Origin

    0 likes
 • Kees schreef:

  Beste mensen,

  Atlantis is de aarde van voor de wereldwijde vloed. Alles wijst erop dat de aarde ooit helemaal onderwater heeft gestaan en dat een klein groepje mensen dit heeft overleeft. Alle volksmythen en sagen vertellen hierover. Atlantis was simpel weg de wereld voor deze vloed.

  1 likes
  • Dynax schreef:

   @Kees
   je hebt gedeeltelijk gelijk. Atlantis is een van de overblijfselen van de wereld die was…. Na de impact van een meteoriet/komeet in de huidige Indische Oceaan en Gele zee. Lemur werd daardoor verzonken en de problemen veroorzaakte een vertraging in de rotatie en omloop tijd van de aarde. ( forbidden archeology en https://www.youtube.com/watch?v=RMhShN2Ktos) Het is ook in die tijd dat de “reuzen” de aarde bewandelde https://www.youtube.com/watch?v=rLV9A8P00bw. Daarnaast loopt dit samen met de verborgen en ondergrondse steden ( populus: 20.000+) in o.a. turkije en het van onder de grond leven en komen van een aantal indianenstammen. Daarnaast is tijd niet rechtlijnig ( tenminste als je gelooft in space-time connectie zoals die nu wordt gesteld) en verandering in space/ruimte ( door zeer zware of snelle objecten) veranderd dus ook onze tijdsbeleving. Ook C14 methode voor datering heeft een probleem door de zon kunnen bepaalde “particles” sneller of juist langzamer vergaan https://www.youtube.com/watch?v=TVuVYnHRuig.

   One

   0 likes
 • doler schreef:

  Atlantis is de gehele wereld geweest, op hun hoogtepunt bevolkte ze de gehele wereld, maar de land massa s waren toen heel naders

  0 likes
 • Eddy J schreef:

  Super interessant dit ik ga in Juni zekers daar een kijkje nemen ben daar toch voor bruiloft van mijn schoonzus: ) uiteraard alleen boven water maar genoeg interessante mysterieuze dingen te bezichtigen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  bonus

  Wél bonus voor managers, maar geen cent extra voor zorgmedewerkers: ‘Schandalig en schaamteloos’

  Verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum zijn ...

  rutte

  ‘Rutte is één van de grootste leugenaars die Nederland ooit gekend heeft’

  Geert Wilders confronteert premier Mark Rutte op ...

  >