Archeologie

Atlantis in Indonesië? Geoloog claimt resten van verloren beschaving te hebben gevonden

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eerder deze maand werd bekend dat een scheepswrak bij Sicilië vol ligt met orichalcum, een metaal dat van het geheimzinnige Atlantis zou kunnen komen. Duikers hebben in een schip dat 2600 jaar geleden is gezonken 39 staven van het mysterieuze metaal gevonden.

De Griekse filosoof Plato vertelde rond 360 voor Christus het verhaal over Atlantis. De stichters van dit eilandenrijk zouden half god en half mens zijn. Er was een overvloed aan goud, zilver en andere waardevolle metalen waaronder orichalcum.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De tempel van Poseidon zou volledig bekleed zijn met dit schitterende roodachtige metaal. Waar Atlantis zou hebben gelegen en wat er allemaal waar is van deze mythe weet niemand. Of misschien toch wel?

Geoloog Danny Natawidjaja van het Indonesisch Instituut van Wetenschappen zegt: “Alles wat we geleerd hebben over de oorsprong van de menselijke beschaving, is wellicht onjuist. Oude verhalen over Atlantis en andere verloren beschavingen in de prehistorie, die lange tijd door archeologen werden afgedaan als mythes, lijken te zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen.”

Natawidjaja en zijn collega’s kwamen tot de ontdekking dat Gunung Padang in de Indonesische provincie West-Java geen heuvel is, maar een 100 meter hoge trappiramide. Hij legde uit: “Gunung Padang is geen natuurlijke formatie, maar een door mensen gemaakte piramide die ver voor het einde van de laatste ijstijd is gebouwd. Ik kan alleen maar concluderen dat we te maken hebben met het werk van een vrij hoogontwikkelde verloren beschaving.”

Bouwmaterialen diep onder de grond zijn door het team van Natawidjaja gedateerd op 13.000 tot 23.000 jaar oud. Daarmee is de piramide ouder dan de oudst bekende nederzettingen. Natawidjaja claimt dat Gunung Padang zelfs de verloren stad Atlantis zou kunnen zijn. Hij zegt ook een duizenden jaren oud elektrisch apparaat van goud te hebben gevonden.

Veel archeologen hebben kritiek op het werk van Natawidjaja, maar hij krijgt ook steun van historici als Graham Hancock en Indonesische politici waaronder president Susilo Bambang Yudhoyono.

[Moviepilot]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
9 jaren geleden

Hehe, ze gaan eindelijk in de goede richting. Ik heb vaak genoeg gezegd dat Gunung Padang ouder is dan me toen schatte bij de eerste ontdekking. Eerst was het 10.000, daarna 16.000 jaar en ook toen heb ik gezegd dat het ouder was. Echt jammer dat het weer een ruwe schatting is van 13.000 tot 23.000, want het is ouder.

ntn1
ntn1
9 jaren geleden

Gast hoe weet jij nou weer dat het ouder is.
Ben je er geweest en heb je daar gegraven dan? Of heb je een andere dateringsmethode die hun niet kennen? Of wat. Leuke hypothese Beargumenteer de stelling ff als je wilt.

doler
doler
9 jaren geleden

Atlantis is de gehele wereld geweest, op hun hoogtepunt bevolkte ze de gehele wereld, maar de land massa s waren toen heel naders

gonzo
gonzo
9 jaren geleden

Niet Atlantis. Wel Lemurie,wat zich uitstrekte van ongeveer Australie tot boven Japan ( gevonden onderwatercomplexen ).
Vergeet ook even niet de talrijke Chinese piramides niet,die bewust overwoekerd gelaten zijn,maar mooi via de Google satelieten te bezichten zijn.

Onze ‘westerse’ cultuur stamt af van Atlantis,de Aziatische van Lemurie….

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x