CoronaMens en Dier

Kuzu fileert coronabeleid: ‘Twee jaar lang is Nederland besodemieterd, bedonderd en geflasht’

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

Twee jaar lang is Nederland op onderdelen van het coronabeleid besodemieterd, bedonderd en geflasht, zei Kamerlid Tunahan Kuzu woensdag tijdens het coronadebat.

Het blijft onbegrijpelijk dat het kabinet blijft vasthouden aan de Tijdelijke wet maatregelen covid-19, de spoedwet die allang niet meer tijdelijk is. Het blijft schandalig dat het kabinet blijft vasthouden aan de coronapas in de gereedschapskist, terwijl onderzoek uitwijst dat dit instrument niet werkt. Het is alsof je een kapotte, zware boorhamer met je meesleurt in je gereedschapskist en elke keer probeert om deze aan de praat te krijgen, om uiteindelijk opnieuw te concluderen dat het niet werkt, zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Uit de stukken die in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur aan Nieuwsuur zijn geleverd, blijkt dat de Tweede Kamer en Nederland keer op keer zijn beduveld. Ik begrijp nu ook waarom de vorige minister de journalisten tegenwerkte en geen openheid van zaken wilde geven. Hij heeft zelfs tot aan de Raad van State geprocedeerd om de journalisten geen inzicht te geven in zijn eigen falen, zei Kuzu.

Dit werd verzwegen

Nederlanders een worst voorhouden: wat een dedain, wat een arrogantie, wat een minachting voor de Nederlandse bevolking, aldus het Kamerlid.

In mei 2020, pas twee maanden na de eerste besmetting in Nederland, werden er al plannen ontvouwd voor de invoering van een coronapas. Dit werd verzwegen. Maar dit is niet het enige wat werd verzwegen. Toen er werd gesproken over de spoedwet, was bij het ministerie bekend dat de inperkingen van grondrechten berustten op een wankele basis, maar daar werd direct aan toegevoegd: maar dat zeggen we niet. Er is bewust informatie achtergehouden, terwijl iedereen op zijn klompen aanvoelde dat dit niet klopte, zei Kuzu.

Wij willen geen surveillancemaatschappij

“De minister wil in 2022 maar liefst bijna 30 miljoen euro investeren in de corona-apps, bovenop de 23 miljoen die dit de belastingbetaler al heeft gekost. Waarom zou je eigenlijk meer geld investeren in een controlesysteem dat naar verwachting niet lang meer nodig zal zijn? Gaan wij dan echt steeds meer in de richting van een controlemaatschappij, waar diverse wetenschappers voor vrezen?” vroeg Kuzu.

“Ode aan de wetenschap, hoorde ik vandaag. Zoals Michael Phil, universitair hoofddocent van het University College in London. Hij stelt dat er een grote kans bestaat dat we eindigen met een gezondheidsinfrastructuur die niet meer het probleem oplost waarvoor die bedoeld was, maar die door de overheid en het bedrijfsleven gebruikt kan worden voor heel andere doeleinden. Of universitair hoofddocent Privacy Jaap-Henk Hoepman, aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Hij stelt dat het gevaar van de QR-code niet zozeer de schending van de privacy als wel de normalisering van gezondheidscontroles is.”

Wij willen geen surveillancemaatschappij, waarbij de ene burger de andere burger moet controleren zonder enig mandaat, benadrukte Kuzu.

4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
EdF
EdF
2 jaren geleden

In de wob verzoeken staat ook dat het OMT een noodsituatie wilde hebben uitgeroepen zodat er een meldplicht corona kon worden afgeroepen. De WHO deed dit niet maar is later onder politieke druk gezwicht. Een ambtenaar zette er zelfs geld opin dat de who zou zwichten. Dit speelde in januari 2020 toen er nog niet eens een besmetting was in NL.

Zie wob verzoeken.

Kees
Kees
2 jaren geleden

Nooit gedacht dat een partij als Denk zo voor de echte democratie vecht , gewoon weg geweldig .
Mijn hoop is dat al die slaapkoppen in de regeringen en de slapende alleen maar aan vakantie denkende mensen zo zielig eigenlijk Henry Kissinger zei het al in de vorige eeuw dat mensen zelf om hun ondergang (lees genocide)
zouden vragen en deze behandelingen ook nog zelf hebben betaald via de belasting , ze geloven nog steeds dat het over een ziekte gaat heel triest .

MdeFilosoof
MdeFilosoof
2 jaren geleden

Kuzu hebt gelijk. Goede tegen metafoor met die boormachine. Maar het is niet op onderdelen besodemieterd. Maar op alle onderdelen. Het virus wat covid19 zou veroorzaken bestaat niet. Wel het bedrog en de vaxx massamoorden.

rop
rop
2 jaren geleden

Inderdaad een worst voorhouden, laten we hopen dat die zelfde worst nu word gebruikt om de ministers achter de slot en tralies te krijgen, want ze hebben het volk misbruikt, met een worst die giftig is en was.

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x