Homepagina » Universum » VIDEO: Zeer zware dubbele uitbarsting op de zon
Zeer zware dubbele uitbarsting op de zon

VIDEO: Zeer zware dubbele uitbarsting op de zon

Op de zon hebben zich dinsdag twee zeer zware uitbarstingen voorgedaan, zo twitterde SpaceWeatherLive.com. De eerste uitbarsting, een zonnevlam van de categorie X2,22, deed zich voor omstreeks 13.42 uur Nederlandse tijd.

De uitbarsting is wellicht afkomstig uit een actief gebied op onze ster dat de zonnevlekken AR 2080 en 2085 omvat, aldus het Solar Influences Data Center (SIDC). Het instituut heeft gemeld dat de uitbarsting met een grote plasmawolk (CME) gepaard gaat. Waarschijnlijk zal slechts een fractie van de CME de aarde bereiken.


Om 14.52 uur deed zich nog een tweede zware eruptie voor, een uitbarsting van de X1,5 klasse die volgens het SIDC ook met een plasmawolk gepaard gaat. Uitbarstingen van de klasse X zijn de zwaarste. Als ze op de aarde worden gericht kunnen ze leiden tot het uitvallen van radioverbindingen en elektriciteitscentrales.

De vorige uitbarsting van de X-klasse dateert van 25 april. Het ging toen om één van de klasse X1,3.

[De Morgen]


Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. En nu eerst voor de wakkere mens.Als deze OP DE aarde Gericht zijn.!!!Kan het leiden tot.Stroomuitval enz. En Voor de slapers. dus GESTUURD worden!!! Door hogere wezens en beschavingen enz. De zon zelf is gewoon een planeet.bewoont door licht wezens. Die via een holografische muur .plasma dus fotonen naar er rond de aarde zenden.daar de Aarde klaar is met haar reis terug naar huis. De mensheid wordt eigenlijk klaargestoomd voor hun nieuwe reis in een hogere 5d energie.D.W.Z alle duistere energie zal zich naar het licht moeten begeven.dan wel van de planeet verwijderd worden.En veel tijd zal er niet meer zijn.Vooral degene die nog steeds denken de planeet te kunnen bezitten of overnemen,zullen heel snel op hun welbekende snuit vallen. Maar verwacht niet dat Nasa of het Nos leugen journaal met de waarheid naar buiten komt.Ja pas als de waarheid voor de deur staat.Maar dan is het niet meer nodig.

  2 likes
 2. @kalki hangt er van af.Er liggen miljarden ruimteschepen klaar.Maar het is aan de mensheid om een begin te maken,vrije wil is dat.Maar zolang de slapende kudde maar niet wenst te beseffen dat wij allemaal collectief binnen 24 uur de hele geschiedenis achter ons kunnen laten en het 5 d paradijs in kunnen stappen.Kunnen de buitenaardse en zelfs sananda/jesus niets anders doen dan de planeet beschermen.En daar hebben zij hun handen vol aan,Ik loop al 30 jaar te roepen mens wordt wakker wij worden langzaam uitgemoord door de chemtrails nu vandaag was het weer schandalig raak.Het enige wat ze kunnen doen is het gevaar inperken door de troep te neutraliseren.Als je goed oplet zie bij iedere trail wel een ufo in de buurt.Maar de massa wenst dit niet te geloven.Vorig jaar een meteoriet boven rusland z,g niet opgemerkt door nasa.Toen zij dat stukje steen opmerkte zijn ze de schuilkelders in gevlucht was ook maar 150 mijl lang !!!Genoeg voor ons om de dino,s gezelschap te gaan houden.Onklaar gemaakt door de Gal Fed. Als de massa bewijs had willen zien ,was er dus vanaf een andere plaats zowel van al het leven en de planeet niets meer over geweest.En die domme reacties hier en elders . Ach zij komen zichzelf vanzelf tegen.Dus kalki 1 en1 is nog steeds 2 Een ding staat vast moeder aarde wacht niet veel langer meer.

  0 likes
  • Er zijn heus nog mensen die jouw mening delen hoor Pietje bell.
   @kalki
   Als je bewijzen wilt voor de chemtrails kom dan mijn terras eens checken , deze ligt vol van de aluminium deeltjes die in de chemtrails zitten.
   De gevolgen vd vergiftiging veroorzaakt chronische en auto imuunziektes waar ik ook al 10j met te maken heb gehad ( cvs).Als je ziet hoeveel mensen chronische ziekten hebben wat pakweg 30j geleden amper voorkwam, kan je toch wel stellen dat we serieus vergiftigd worden.Als dit nog geen bewijs genoeg is voor jou dan wil je het gewoon niet zien.
   Pietje bell tracht hier alleen mensen wakker te schudden zodat we samen nr een fantastische periode kunnen gaan hier op aarde (zonder slavernij).

   0 likes
   • Hoe kom je nou opeens weer op die chemtrails, die trouwens onzin zijn. Wat al die ziektes betreft: al eens aan (ultra-)fijnstof gedacht?
    Heb je cijfers over die toename in chronische ziektes of is het een indruk die je hebt gekregen? Heb je metingen verricht aan je terras of ziet het er een beetje zilverkleurig uit?

    3 likes
    • Er is gewoon bewijs voor die chemtrails. Stuur gewoon je eigen bodem monsters op aan verschillende labs voor analyse als je het niet gelooft. Je kunt ook gewoon eens kritisch naar de lucht en bewolking kijken. Condensatie van vliegtuigen (waar die strepen officieel uit bestaan) blijft niet als een of andere poederige substantie uren lang hangen laat staan dat het daarna uitwaaiert tot zo’n vale film zoals tegenwoordig vaak te zien is welke vaak ook nog eens op een hele andere hoogte hangt dan de rest vd bewolking.

     Wbt die ziektes (benhur en henk), beetje kort door de bocht om de toename van allerlei aandoeningen volledig op een oorzaak af te schuiven. We hebben te maken met tal van factoren die allemaal bijdragen. Fijnstof (waaronder die chemtrail troep ook valt), elektrosmog, vaccinatie additieven zoals bv kwik, voedsel toevoegingen zoals bv aspartaam etc.

     0 likes
     • kun je mij het adres van zo’n lab geven? en heb je je eigen monster daar ook naar toe gestuurd?
      Condensatie (en de onmiddellijke bevriezing tot ijskristallen) kan wel degelijk uren tot zelfs dagen blijven hangen afhankelijk van de relatieve vochtigheid ter plaatse, en zich gedragen als veerwolken o.i.d. Dit is gewone meteorologie. IJskristallen sublimeren sowieso veel langzamer dan druppeltjes verdampen. Bovendien is de verzadigingsdruk boven ijs anders dan boven water bij een gegeven temperatuur. In onderstaand filmpje is te zien hoe in leerboeken over wolkenvorming van 2002 terug tot 1953 telkens het verschijnsel van lang aanhoudende vliegtuigwolken wordt getoond en uitgelegd als een normaal en begrijpelijk verschijnsel:
      http://www.youtube.com/watch?v=X72uACIN_00#t=171
      Kees floor legt het ook nog eens goed uit:
      http://www.keesfloor.nl/elmar2/14_cotra.htm
      en hier legt hij precies uit hoe het zit met de verschillende verzadigings-dampspanning boven water en boven ijs en het verschil tussen verdampen van waterdruppels en sublimeren (vervluchtigen) van ijs:
      http://www.keesfloor.nl/weerkunde/6vocht/6vocht.htm
      Tot slot nog een kleine overweging: het is heel goed mogelijk om chemicaliën onzichtbaar te verspreiden als je dat stiekem zou willen; waarom zou je dan kiezen voor een manier die (volgens jou) voor iedereen onmiddellijk opvalt?

      2 likes
     • Idd het heeft niet “alleen met de chemtrails alleen te maken, maar het is alles bij elkaar.De opeenstapeling van alle chemische rommel die we opallerhande manieren binnenkrijgen zorgan ervoor dat mensen vroeg of laat cracrashen.Wat Gonzo schrijft kan ik mij ook wel in vinden.

      0 likes
  • Ik weet niet of je het van jezelf door hebt Pietje, maar iedere keer zeg je precies hetzelfde.
   Dat er miljarden ruimteschepen (volgens jouw eigen beweringen) klaarliggen (die dingen LIGGEN niet maar zweven, maar goed…) lijkt mij in tegenspraak te zijn met iets anders wat je continu beweert: Als het ver ontwikkelde wezens zijn die met hun eigen gedachten van alles en nog wat kunnen projecteren/manifesteren…waarom in godsnaam hebben ze dan MILJARDEN ruimteschepen nodig?
   Als die ruimteschepen “klaar liggen”om ons aardbewoners op te pikken, dan is dat toch behoorlijk omslachtig voor die hoogontwikkelde wezens?
   Als wij aardbewoners dan “wakker zouden worden”( de regelmaat waarmee je beweert dat mensen wakker moeten worden is slaapverwekkend), dan zouden die hoogontwikkelde wezens toch direct zich dit op telepathische manier bewust moeten zijn, en middels hun gedachtekracht direkt in kunnen grijpen?
   Ik heb regelmatig jouw uitlatingen hier op deze site gelezen, maar als ik jouw eigen uitgangspunten eens goed naast elkaar leg, zie ik gigantisch grote tegenstrijdigheden in hetgeen je beweert.

   Nogmaals: als dat buitenaardse leven waar je het over hebt zo sterk in hun bewustzijn en gedachtekracht ontwikkeld zijn….dan hebben ze geen ruimteschepen nodig, dan kunnen ze alles en iedereen middels hun gedachten verplaatsen.

   Om deze reden kan ik nooit en te nimmer jouw beweringen serieus nemen, hoe graag ik het ook zou willen. Vaak reageer je op dit soort kritiek met de houding: “Je slaapt nog”…..
   Het zal wel…als je mensen die wat verder denken als hun neus langs is, “slapers” wilt noemen, ga dan vooral je gang.

   1 likes
  • Hoi pietje bell,

   Als de mensen gewoon eens een poosje naar de lucht zouden kijken en indien mogelijk filmen met bv mobieltje ( soms zie je met het blote niet goed wat je later wel ziet in het bekijken van het filmpje) , en zeker daar waar volop chemtrails hangen, dan zien ze ook de holografische figuren ( moeilijk te geloven ,maar toch ze zijn daar) die volop afbeeldingen laat zien van mensen en groepen mensen die ook nog eens bewegen, ook een afbeelding van de duivel is aanwezig.Ik zelf denk niet dat deze door licht wezens worden gestuurd maar door de mens ( de nieuwe wereld orde) Maar ik zelf heb vanavond iets gezien en gefilmd wat echt ongelofelijk en bizar en zelfs wreed is , de zon eerst en dan de maan worden door de chemtrails in hele korte tijd totaal verduisterd . Weg zon, weg maan, weg leven?. Ook zag ik rond de maan met het blote oog( vreemd is dat) voordat die totaal niet meer te zien was glinsterende en bewegende objecten , en de maan zelf leek zich te splitsen. Dus mensen, niet zo snel iets belachelijk maken maar het zelf onderzoeken, je hoeft alleen maar naar boven te kijken. Grtjes

   0 likes
 3. Ik ga er van uit dat de voorbeelden die je gaf een aardige afspiegeling zijn van de “bewijzen” in de rest van je verwijzingen. Om maar even met dat laatste filmpje te beginnen: de duitse luchtmacht gebruikt “düppel” plastic deeltjes met een laagje metaal om de “vijandelijke” radar (althans bij een oefening) te misleiden. De duitse meteorologische dienst wordt daar echter ook door op het verkeerde been gezet en ziet op haar buienradar grote regengebieden, waar die er in werkelijkheid helemaal niet zijn. Let wel: dit heeft dus niets met chemtrails te maken. De “duppel” zat niet in contrails verwerkt en was onzichtbaar voor het oog. Er is ook geen sprake van weersbeïnvloeding, al maakt de meteoroloog zich wel zorgen om mogeljke effecten en de woordvoerder van Greenpeace om mogelijke gezondheidsschade. Düppel zou in het engels vertaald moeten worden met “chaff”, de naam voor dat anti-radar-spul. In plaats daarvan heeft de engelse vertaling het over “chemtrails”. Dat is geen vergissing; dat is opzet. Nog zo’n foutieve vertaling:
  “…die Auszeichnungen belegen dass dabei sehr geringe Mengen van Düppeln ausgebracht wurden…”
  wordt vertaald met: “…the registers report emissions of chemtrails at low altitudes…”
  Kortom: de duitse zender en de meteoroloog, Karsen Brandt reppen met geen woord over chemtrails. Karsten Brandt verklaarde later zelfs nadrukkelijk dat hij niet geloofde in het chemtrail verhaal.

  Het is symptomatisch voor al het “bewijs-materiaal”. Overal is een simpele verklaring voor. Ik ga dan ook zeker niet uren naar een documentaire kijken die elders op het internet al grondig is gedebunked.

  Verder: ik kan de beweringen in de Discovery-uitzending niet natrekken. Maar ik heb goede redenen om wantrouwend te zijn, want van andere “metingen” (aan barium en aluminium e.d.) weet ik wel dat ze niet deugden, ik kan je daar desgewenst voorbeelden van noemen.

  Je hoeft dat filmpje van mij niet nog een keer te bekijken, maar het toont wel aan dat jouw geheugen althans op dit punt niet erg betrouwbaar is.

  Ik heb ook gemerkt dat er steeds meer contrails te zien zijn, korte en lange, dikke en dunne, en dat is nogal wiedes, het aantal vluchten is in 40 jaar vertienvoudigd!

  Als het zomer is op het noordelijk halfrond staat de zon hoger aan de hemel. Op het aardoppervlak ontvang je dan per m2 meer zonne-energie. Bovendien is de zon dan krachtiger (je verbrandt sneller) omdat de zonnestralen een kortere weg door de atmosfeer afleggen. Bovenin de troposfeer speelt dat allemaal geen rol. De zon staat dan ook niet dichterbij, in feite staat ze begin juli juist het verst weg in haar baan om de zon.

  Als je wilt weten wat de oorspronkelijke bron is van een foto, kun je in Google Reverse Image Search toepassen, soms met advanced search zoeken naar de oudste weergave (dat is meestal de oorspronkelijke bron). Verder niks geheimzinnigs aan.

  Ten slotte. Het zou erg dom zijn om met de hoge cirrusbewolking, waar persisterende contrails soms in uitwaaieren, het broeikaseffect proberen te remmen. Die hoge bewolking heeft juist een averechts effect. Wolken hebben altijd al een dubbel effect: enerzijds houden ze instraling van de zon tegen door hun witte oppervlak; anderzijds houden ze de uitstraling door de aarde tegen. (Denk maar aan heldere vriesnachten) Bij cirruswolken blijkt de balans vrijwel zeker door te slaan naar de opwarmingskant.

  0 likes
  • Er zijn ondertussen toch ook al heel wat weermannen en piloten die het chemtrailverhaal bevestigen.Waarom zouden die hun job op het spel zetten ….om afgeschilderd te worden als complotdenkers, ik denk het niet…
   Ze kunnen gewoon niet blijven liegen want hun geweten knaagt teveel aan hen ,en de waarheid moet en zal nr boven komen

   1 likes
   • voorbeelden graag. Bovenstaand filmpje ging bijvoorbeeld niet over chemtrails. En er zijn al verscheidene “getuigenverklaringen” onjuist gebleken.

    2 likes
  • Dit radar blokkerende effect onder het mom van een militaire oefening valt ook gewoon onder chemtrails. Het is breder dan alleen sporen om zonlicht te blokkeren tegen het broeikaseffect. Zo zijn er ook initiatieven geweest om vaccinaties via chemtrails over de bevolking te sproeien. Cloud seeding wordt ook adhv een chemtrail tot stand gebracht. Dit Duitse filmpje laat gewoon een van die vormen van chemtrails zien. En trouwens ik versta prima Duits en heb dus niet eens de Engelse vertaling erbij zitten lezen.

   Er wordt op het eind helemaal niet gezegd dat Karsten Brandt niet in chemtrails gelooft er wordt gezegd dat hij aangifte heeft gedaan vanwege weer manipulatie.

   Dus je hebt die documentaires nooit gezien maar neemt wel klakkeloos debunkingen aan!? Meestal richten die debunkers zich op kleinigheidjes om daarmee dan de indruk te wekken van als op dit puntje de zaak niet helemaal plausibel is dan klopt de rest ook totaal niet meer.

   Over dat boeken filmpje hij ging achterste voren van nieuwste boek naar oudste boek. Natuurlijk is het oudste boek het meest interessant aangezien hier wordt beweert dat het al 70j hetzelfde in de boeken staat. Excúse mé dat ik dat dan heb opgeslagen als dat die alleen het oudste boek opende. Bekijk je die boeken gewoon chronologisch valt dus al snel op dat we van minuten naar uren gaan wbt het blijven hangen. Dat neemt ook niet weg dat die boeken gebaseerd zijn op observaties. Als je dan niet op de hoogte bent van chemtrails zijn het automatisch contrails die steeds langer blijven hangen.

   En dan ben je wantrouwend naar die Discovery uitzending toe omdat je weet van onjuiste testen. Nou ik ben wantrouwend naar het officiële verhaal toe omdat keer op keer op keer op keer op keer maar weer blijkt hoe onbetrouwbaar “het officiële verhaal” is. Geen reden om aan te nemen dat ze op dit punt plots de waarheid spreken. Kijk nu bv alleen al naar de reacties van politici op eenvoudige vragen op het eind van What in the World Are They Spraying. Tussen de lijntjes zie je dat ze wel degelijk op de hoogte van wat er gaande is en hoe krampachtig ze het onderwerp proberen te vermijden.

   Je merkt het zelf op en je weet waar een contrail voor het overgrote/zichtbare deel uit zou moeten bestaan (water/ijs) en dan kom je aan dat dat komt door toegenomen luchtverkeer. Dus nu is het opeens veranderd in smog/rook net zoiets als dat autootjes nogal onvolledig verbrand uitspugen.

   Kortere weg door de atmosfeer, ja die is opeens dunner geworden hè. Ik snap wat je probeert te zeggen maar dat doe je wel lomp. Dit plaatje laat het perfect zien.
   http://jisibhlphysics.wikispaces.com/file/view/fig17_3.jpg/66173444/fig17_3.jpg

   Of je nu een oppervlak op iets hogere hoogte hebt in de vorm van een contrail of naar het aardoppervlak zelf kijkt. In de zomer heeft de zon gewoon een sterkere invloed op dat oppervlak of die nu hoog in de lucht zweeft of het gewoon de grond betreft.

   Oh en dan weet je wel via google reverse image te werken maar een zoekopdracht naar adressen om bodem monsters te laten analyseren is moeilijk. Je zit me geloof ik flink in de maling te nemen.

   Dat chemtrails spuiten is verder ook gewoon dom waarom denk je dat ik er tegen ben, het heeft ook maar tijdelijk een remmende werking als ze er nu mee stoppen schiet de temperatuur veel sneller dan dat we tot nu toe gezien hebben omhoog. Maja die oorlog in Irak was ook dom, er wordt niet voor niets nogal eens gesproken over de politieke poppenkast.
   Daarnaast nogmaals chemtrails omvatten meer dan alleen het broeikaseffect tegen gaan. Zo zie je veelal terugkomen in dit soort globale misstanden wat Rothchilds en dergelijke figuren graag zien een domme, zieke en grotendeels steriele bevolking.

   En wat betreft die voorbeelden waar je nu weer om vraagt aan benhur. Youtube staat bv er vol mee dat kun je best zelf opzoeken. Want zo loop je grote kans dat men even een quick search doet en wellicht nu niet bepaald de beste voorbeelden aanhaalt en/of terug kan vinden waar men eigenlijk naar wilde refereren. Weet je wat aangezien je dat zo leuk vindt probeer Kristen Meghan maar onderuit te halen.

   Ik heb onderhand wel genoeg met jou hierover gebabbeld. Ik verwijs je verder graag door naar mensen als oa professor Coen Vermeeren (TU Delft), Desiree Rover etc. mocht je nog diep in willen gaan op allerhande puntjes. Mijn interesse liggen veel breder en heb echt geen tijd om expert op elk vlak van interesse te worden. Neemt niet weg dat je met een gezond verstand makkelijk kan zien dat het officiële verhaal op z’n best niet meer is dan een halve waarheid.

   0 likes
 4. @Henk001
  Labs waar je bodemonderzoek kan laten doen zijn er heel wat van. Kun je makkelijk zelf vinden door even te zoeken.

  Dat ijsvorming langer kan blijven hangen ok maar uren (dat filmpje dat je aanhaalt spreekt over minuten) en toch zeker niet midden in de zomer bij weinig bewolking.

  Geo-engineering tactieken waren trouwens al lang voor 1957 bekend.

  Waarom waren die “contrails” 20j geleden niet ook steeds zichtbaar als strepen die lang bleven hangen? Ik heb er destijds vaak genoeg naar gekeken en altijd zien opbreken. Ik durf zelfs voorzichtig te zeggen dat alleen straaljagers een staart achter lieten en commerciële vluchten hooguit een staart zo lang als het vliegtuig zelf.

  Hoe verklaar je die vliegtuigen die zonder staart rondvliegen en opeens de staart aanzetten? Dit is echt niet omdat ze een ander luchtdruk gebied invliegen en vd 1 op de andere seconde wel een staart produceren die blijft hangen. Hoe verklaar je dat vliegtuigen in hetzelfde gebied sommige geen staart hebben en andere wel? Zelf gezien en tal van opnames van te vinden.
  http://www.youtube.com/watch?v=_gZG6LTgBi8

  Maar laten we deze discussie niet hier voeren aangezien het verder weinig met die zonne-uitbarsting te maken heeft. En jij bent waarschijnlijk toch niet te overtuigen van wat recht boven je hoofd afspeelt (de overheid is je beste vriend nietwaar, die zullen nooit zoiets toestaan laat staan verzwijgen).

  1 likes
  • waarom geef je me niet even het adres of de link waar je bijv. je eigen monster naar hebt gestuurd?
   In het filmpje wordt meestal gezegd “heel lang” zonder tijdsaanduiding. Een keer (boek 1963) heeft men het over uren. En hoe lang een contrail blijft hangen is een kwestie van de temperatuur en relatieve dampdruk in dat gedeelte van de lucht. Een blauwe lucht kan bijna verzadigd (of zelfs oververzadigd) zijn zonder dat zich spontaan ijskristallen vormen. Daar zijn sublimatiekernen voor nodig en dat gaat niet zo makkelijk. Maar een geforceerde wolk kan net dat duwtje geven en dan blijft ie misschien wel dagen hangen, nog verder aangroeiend tot een cirrostratuswolk.
   Ik herinner mij tot 40 jaar terug wel degelijk lang aanhoudende contrails. Ik heb me er wel eens aan geergerd als ik sterren wilde kijken. Er zijn ook genoeg voorbeelden van te vinden op het internet. Een mooi voorbeeld is de poster van de film Spartacus uit 1960 met duidelijk uitgewaaierde contrails in de lucht: http://www.moviepostershop.com/spartacus-movie-poster-1960/CE3695 Er zijn nog veel meer voorbeelde te geven tot en met foto’s uit WOII.
   Contrails die aan en uit lijken te gaan worden hier goed uitgelegd: http://contrailscience.com/broken-contrails/
   Vliegtuigen in “hetzelfde gebied” vliegen vaak op verschillende hoogtes met verschillende temperatuur en/of relatieve dampdruk. Ook kunnen verschillende motoren uitlaatgassen met verschillende temperatuur geven.
   In het filmpje dat je bijvoegde zie ik een hoop contrails en geen enkel bewijs voor chemtrails. Ik zie alleen vliegtuigen waarvan de tekst beweert dat ze militair zijn en in burgerluchtvaartcorridors vliegen. Alle merkwaardigheden aan de contrails zijn goed verklaarbaar, zie daarvoor bijv ook bovenstaande link.
   Dat ik niet mee ga in de chemtrail hype komt doordat ik als natuurkundige WEET dat contrails zich zo kunnen gedragen zoals ze in de lucht doen. Dat heeft niets met wel of niet geloven te maken.

   1 likes
  • Ik was nog vergeten: zomer of winter doet er niet toe. ‘s Zomers is het op 8 km hoogte evengoed -40°C

   0 likes
 5. Gaat dat nog erger worden?

  0 likes
  • De Zon zit nu ongeveer op haar maximum van cyclus 24. Dit soort uitbarstingen horen bij zo’n maximum. Hierna zal gedurende een jaar of 5 de activiteit weer afnemen tot een minimum. De kans dat het erger wordt is dus klein. Het is wel erger geweest. Bij de vorige cycli was de zon actiever dan bij deze en er waren de afgelopen maxima ook heviger uitbarstingen dan deze.

   1 likes
 6. heel mooi en ontzagwekkend!
  Namasté voor the Sun!

  0 likes
 7. Onze zon hoort in onze kosmos en is onderdeel van een grotere orde . Zij is op ons aardse niveau een levensgever/transformator want zij zelf is van een hogere orde , en de aarde word door de zon gekoesterd en door haar in de omloop baan gehouden .

  0 likes
 8. De kans dat zo’n eruptie naar de aarde gericht is is heel klein. De aarde is maar een stipje ten opzichte van de zon. Niets aan de hand.

  0 likes
  • Niet mee eens.
   Afgelopen 5 jaar zijn we net aan 3 grote erupties ontsnapt.
   Wetenschappers zijn behoorlijk wakker geworden,aangezien gevolgen immens kunnen zijn.
   Als de zon verder richting aarde was gedraaid,scheelde maar een dag,was het compleet chaos geweest.
   Hoewel we maar een klein stipje zijn, zijn de CMe’s die van de uitbarstingen af kunnen komen enorm.
   Beslaat een veel grotere oppervlakte dan alleen maar ons planeetje.

   0 likes
 9. De X-flare was er wel, maar komt voor geen moment inde buurt.

  0 likes
 10. Hmmm, ik denk eigenlijk dat er wel degelijk iets van te bemerken is. Misschien niet in het uitvallen van electra of zo iets, maar bij de mensen is er wel t een en ander bezig. Veel mensen hebben hoofdpijn, of last van een zwaar hoofd en zijn daarbij prikkelbaar en ongedurig. Ach net zoiets als hooikoorts , maar dan anders.
  Soms heb ik het gevoel dat er dan weer iets met je hersenen gebeurd, maar misschien hoop ik dat alleen maar. Ach, de evolutie valt niet te stoppen.

  0 likes
 11. Jammer dat de plasmawolk de aarde niet of nauwelijks raakt, dat komt namelijk zo af en toe voor en zorgt er voor dat we ook op onze breedtegraad Aurora Borealis ofwel Noorderlicht kunnen zien, een prachtig verschijnsel.

  0 likes
 12. Ik vind het eigenlijk helemaal niet als zeer zwaar over komen. Lijkt meer op een paar gloeiende spaanders die wegspatten. Ja als je er als mens naast zou staan zou het gigantisch zijn maar net als tijd is ook ruimte relatief.

  0 likes
 13. Momenteel word even de stilte op de zon doorbroken.
  Solarmaximum wat nu gaande is, is zwakste sinds tijden.

  Word al gesproken over solar magnetic shutdown,vanwege veel te weinig ( sterkere ) flares.
  Dat de aarde en alles wat er op leeft wel degelijk deze energie nodig heeft,wisselend elke 11 jaar inkrimpen en uitzetten van onze atmosfeer,staat als een paal boven water.

  Dat het wel degelijk invloed op ( meer hooggevoelige ) mensen idem dito.
  De pijnappelklier en schildklier die als ontvanger voor de zonenergieen werken hebben eveneens deze wisselwerking nodig.
  Bij uitblijven van sterkere flares ( de 2 X-flares waren maar minimaal en niet aardegericht) kan het verstorend gaan werken,ook op onze hersenactiviteit.
  Een soort van bewustzijnsdementie gaan creeren.

  Bij lange periodes van zo’n solarmagnetic shutdown,zullen velen doordraaien,geen oplossingen voor problemen meer vinden en kan zelfs een beschaving ten einde komen,wat in verleden vaker gebeurd is.
  Daarnaast zullen klimaatextremen,waar we nu al mee te maken hebben ( allesbehalve global warming ) nog groter worden,de aarde zal zich roeren.

  Ten tijde van Carrington Event was er X-26 gaande.
  Zo 1 zou het einde betekenen van onze volledige technologische beschaving,alles wat electronisch of computer gestuurd is zal voor maanden,jaren uitvallen.

  Op dit moment dus totaal geen sprake van,wel steeds meer mensen te kampen met hersenbloedingen/infarcten en accuut hartfalen,bij jong en oud.
  Wat een gevolg is van dat veel te zwakke huidige solarmaximum.

  Bij direct aardegerichte flares zoals de afgelopen 2 hadden kunnen zijn, hebben veel mensen last van duizeligheid ,vermoeidheid,hartkloppingen,vergeetachtigheid,hoofdpijn,migraine, maar ook extreme stemmingswisselingen ( schildklier).
  Meestal een dag of 3 na uitbarstingen en voorbij gaan van dientengevolge CME storm, weer verdwenen,tenzij er meer opvolgende flares zijn.

  0 likes
 14. Jij gelooft het niet dan mag jij je monsters op gaan sturen al die overige bewijzen maken het voor mij allang aannemelijk dat het officiële verhaal niet klopt. Al die mensen die hun monsters hebben opgestuurd liegen zeker allemaal. Neem deze lui nu bijvoorbeeld, die lijken me toch wel gewoon betrouwbaar.
  http://www.youtube.com/watch?v=yZFNJplylns

  In het filmpje dat jij aanhaalde heb ik de tekst in het boek dat werd geopend gelezen en daar stond minuten.

  Die onderbrekingkjes zoals jij ze aanhaalt zijn nu niet bepaald in lijn het aan komen vliegen en op gegeven moment de sprayers aanzetten.

  En dat een contrail lang kan blijven hangen betekent dit ook niet dat dit aan de lopende band het geval is. Je ziet ze tegenwoordig onder zo’n beetje alle weersomstandigheden heel lang blijven hangen.

  Leuk dat het op 8km hoogte koud is maar met ‘s zomers en weinig bewolking bedoel ik aan te geven dat dan de zon zonder dat de lichtstralen door bewolking heen moeten en omdat de aarde wat dichter naar de zon gekanteld staat op volle kracht die ijskristalletjes op kan warmen en daarmee dus het blijven hangen van zo’n contrail een stuk minder aannemelijk maakt.

  Heb je ook deze foto bekeken, niks vreemds aan de hand zeker (tegenwoordig werken ze ze beter weg).
  http://www.chemtrailsnorthnz.files.wordpress.com/2011/12/skywatcher_dees.jpg?w=640

  En waar zouden deze containers toch voor dienen als het niet is om iets in de lucht te spuiten?
  http://www.rasica.files.wordpress.com/2011/02/chemtrail_plane.jpg?w-588

  Dit is zeker ook niet vreemd en de normaalste zaak vd wereld (close-up van spuitstuk).
  http://ts3.mm.bing.net/th?id=HN.608010323823559529&pid=1.7
  http://www.airliners.net/aviation-photos/small/1/8/1/0691181.jpg
  http://ts2.mm.bing.net/th?&id=HN.607987886912176836&w=300&h=300&c=0&pid=1.9&rs=0&p=0

  En dit is zeker ook een heel normaal vluchtpatroon.
  http://1.bp.blogspot.com/-EvB4_ev3nZk/UUikrpnMtnI/AAAAAAAAEjE/arKlU1RqwZc/s1600/chemtrails1a.jpg

  Lees ook deze site eens grondig + ALLE verwijzingen (een uitgebreide compilatie met tal van overtuigende bewijsstukken).
  http://www.riseearth.com/2013/03/so-you-dont-believe-in-chemtrails.html

  0 likes
 15. Jij gelooft het niet dan mag jij je monsters op gaan sturen
  Graag: geef me een adres! Ik vind ze niet op het internet.
  al die overige bewijzen maken het voor mij allang aannemelijk dat het officiële verhaal niet klopt. Al die mensen die hun monsters hebben opgestuurd liegen zeker allemaal. Neem deze lui nu bijvoorbeeld, die lijken me toch wel gewoon betrouwbaar.
  http://www.youtube.com/watch?v=yZFNJplylns
  Ze liegen vast niet. Maar kloppen hun metingen wel? Er zijn ondertussen al behoorlijk wat krakkemikkige metingen gedocumenteerd. En als ik David zijn potje buiten zie zetten vrees ik het ergste, wetend dat in de bodem 7% (dat is geen typfout) aluminium voorkomt en contaminatie door stof dus nogal voor de hand ligt.
  In het filmpje dat jij aanhaalde heb ik de tekst in het boek dat werd geopend gelezen en daar stond minuten.
  Beter kijken: die uit 1972 heeft het over mogelijk uren, die van 1963 zegt: “sometimes the air is sufficiently dry for the contrails to evaporate in 10 minutes or so; but often it may last for several hours”. Alle overige boeken noemen geen tijd maar hebben het over een lange tijd waarin contrails kunnen uitwaaieren als cirrostratus wolken.

  En dat een contrail lang kan blijven hangen betekent dit ook niet dat dit aan de lopende band het geval is. Je ziet ze tegenwoordig onder zo’n beetje alle weersomstandigheden heel lang blijven hangen.
  Dat heet selectieve waarneming. Ik zie heel vaak blauwe of halfbewolkte luchten met zeer korte contrails.
  Leuk dat het op 8km hoogte koud is maar met ‘s zomers en weinig bewolking bedoel ik aan te geven dat dan de zon zonder dat de lichtstralen door bewolking heen moeten en omdat de aarde wat dichter naar de zon gekanteld staat op volle kracht die ijskristalletjes op kan warmen en daarmee dus het blijven hangen van zo’n contrail een stuk minder aannemelijk maakt.
  Bedoel je wolken die nog boven de contrails hangen? Dat het noordelijk halfrond naar de zon is gekeerd in de zomer maakt alleen wat uit voor de instraling van het aardoppervlak. De zon is niet dichterbij in de zomer. Hoog in de atmosfeer merk je geen enkel verschil in stralingsintensiteit. En -40° blijft -40° .
  Heb je ook deze foto bekeken, niks vreemds aan de hand zeker (tegenwoordig werken ze ze beter weg).
  http://www.chemtrailsnorthnz.files.wordpress.com/2011/12/skywatcher_dees.jpg?w=640
  Zoiets is typisch voor het gedrag van een aerodynamisch condensspoor of pressure contrail, niet afkomstig van de motoren maar door de onderdruk direct achter de vleugel (volgens de wet van bernouilli) is daar de temp ook lager, en dat kan net voldoende zijn om waterdamp uit de lucht te laten condenseren. Als je het bijbehorende filmpje bekijkt zie je deze pressure contrail voortdurend van vorm veranderen.
  En waar zouden deze containers toch voor dienen als het niet is om iets in de lucht te spuiten?
  http://www.rasica.files.wordpress.com/2011/02/chemtrail_plane.jpg?w-588
  Dit is een foto uit 1994 van een testvlucht van een Boeing 777. Tijdens die testvlucht waren de tonnen gevuld met water en kon men door onderlinge verbindingen het vlieggedrag bij verschillende gewichtsverdelingen testen.
  Dit is zeker ook niet vreemd en de normaalste zaak vd wereld (close-up van spuitstuk).
  http://ts3.mm.bing.net/th?id=HN.608010323823559529&pid=1.7
  Dit is een excess fuel vent (of drain). Hier wordt brandstof geloosd.
  http://ts2.mm.bing.net/th?&id=HN.607987886912176836&w=300&h=300&c=0&pid=1.9&rs=0&p=0
  Dit spuitstuk zat op een onderzoeksvliegtuig (registratie N701BN) bedoeld om de atmosfeer te onderzoeken, luchtvervuiling, maar ook wolkenvorming.
  En dit is zeker ook een heel normaal vluchtpatroon.
  http://1.bp.blogspot.com/-EvB4_ev3nZk/UUikrpnMtnI/AAAAAAAAEjE/arKlU1RqwZc/s1600/chemtrails1a.jpg
  Niet normaal, ongebruikelijk zelfs, maar wel verklaarbaar: dit is een (high altitude) “holding track”; vliegtuig moet een tijdje wachten voor het aanvliegen en maakt een 4 minuten rondje: 1 min rechtdoor, 1 min bocht, 1 min rechtdoor, 1 min bocht, de wind blaast ondertussen de vorige contrails opzij, zodat het lijkt alsof het vliegtuig steeds ergens anders vliegt maar dat is niet zo.
  Kennelijk sta je bij al deze “bewijzen” niet open voor enige alternatieve verklaring. En dat terwijl het uitgangspunt: “gewone contrails kunnen niet lang blijven hangen” aantoonbaar onzin is.

  0 likes
  • Als je serieus naar ALLE verwijzingen had gekken had je voorlopig nog niet gereageerd want daar ben je wel even zoet mee. En als je het echt grondig aanpakt zoals bv de makers van documentaires als What in the World are They Spraying? en Why in the World are They Spraying? was je jaren verder.

   Hoe moeilijk is het nu om in een zoekmachine bodem monster analyse in te typen.
   http://www.bing.com/search?q=bodem+monster+analyse&qs=HS&pq=bodem+monster&sc=4-13&sp=1&FORM=QBLH&cvid=590060968c104f5da989f414193c967a

   Je ziet een flits van een in scene gezet stukje van het nemen van een regenmonster en hoppa al het andere in die Discovery uitzending is meteen onzin. En stof (wablief, hoor je jezelf) in de omgeving heeft zeker wel allerlei troep erin zitten dat niet in de bodem thuis hoort. En dat waait ook zo lekker op bij zonnig en droog weer hè, oh wacht het was helemaal niet zonnig en droog maar juist regenachtig en nat.

   Dat filmpje, ga ‘m niet weer opnieuw opzoeken maar ik herinner me dat er maar 1 boek werd geopend en daarna enkel een paar covers werden getoond. En je geeft zelf ook al aan dat het lang blijven hangen eerder uitzondering is dan dat dat bij nagenoeg elke contrail het geval zou zijn.

   Ja hoor en al die mensen die hebben opgemerkt dat de lucht er anders is uit gaan zien is alleen maar te wijten aan “selectieve waarneming”. En natuurlijk vliegen er ook nog wel eens gewone vliegtuigen over die niet aan het sproeien zijn. Wat zegt dat nu helemaal. Dat is pas selectieve waarneming.

   De aarde staat wel degelijk in de zomer dichter naar de zon gekanteld. Anders zou je ook geen zomer en winter hebben. Je verbrand ook net zo makkelijk in de winter als in de zomer nietwaar dus dat stralingsniveau is precies hetzelfde :$. Op astronomische schaal maakt het misschien niet zoveel verschil maar hier op aardse schaal zijn die kleine verschillen juist groot en al helemaal mbt tot de temperatuur van water wat hier precies in het randgebied tussen vloeibaar en vast zit.

   Verder leuk dat citeren van die officiële verklaringen die ze er zoal aan gehangen worden maar ondertussen. Trouwens knap hoor op basis van die foto’s die verklaringen van jou eraan te plakken, zit daar soms meta data in verwerkt waarmee je precies kunt herleiden hoe en wat!?

   En ze hebben het ook best in het openbaar geprobeerd maar daar zijn mensen toen meteen tegen in opstand gekomen. Logisch dat ze het nu allemaal in het geheim doen met mooie alternatieve verklaringen er aan toegevoegd ook wel bekend als halve waarheden.

   Je gaat ook volledig voorbij aan die laatste link die ik je gaf.
   Om nog maar eens 1 puntje daarvan uit te lichten.
   http://www.youtube.com/watch?v=mlokJx78Chs

   En zoals met zo’n beetje alles it’s all about the money. Fossiele brandstoffen blijven gebruiken en dus ook verkopen levert 100’en miljarden per jaar op, het broeikast effect remmen met chemtails kost maar zo’n 2 miljard per jaar. Naar welke kant denk je dat dat weegschaaltje knikt?

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zon

Hoe de zon vanaf eind april in 1 uur bijna alle coronavirussen doodt

Hitte-expert Arjan van Dijk van het RIVM ...

zon

Het rommelt binnen de Duitse regeringspartijen: ‘Niet CO2, maar zon stuurt klimaat!’

Een groep van critici in de Duitse ...