Universum

VIDEO: Zeer zware dubbele uitbarsting op de zon

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de zon hebben zich dinsdag twee zeer zware uitbarstingen voorgedaan, zo twitterde SpaceWeatherLive.com. De eerste uitbarsting, een zonnevlam van de categorie X2,22, deed zich voor omstreeks 13.42 uur Nederlandse tijd.

De uitbarsting is wellicht afkomstig uit een actief gebied op onze ster dat de zonnevlekken AR 2080 en 2085 omvat, aldus het Solar Influences Data Center (SIDC). Het instituut heeft gemeld dat de uitbarsting met een grote plasmawolk (CME) gepaard gaat. Waarschijnlijk zal slechts een fractie van de CME de aarde bereiken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---


Om 14.52 uur deed zich nog een tweede zware eruptie voor, een uitbarsting van de X1,5 klasse die volgens het SIDC ook met een plasmawolk gepaard gaat. Uitbarstingen van de klasse X zijn de zwaarste. Als ze op de aarde worden gericht kunnen ze leiden tot het uitvallen van radioverbindingen en elektriciteitscentrales.

De vorige uitbarsting van de X-klasse dateert van 25 april. Het ging toen om één van de klasse X1,3.

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

En nu eerst voor de wakkere mens.Als deze OP DE aarde Gericht zijn.!!!Kan het leiden tot.Stroomuitval enz. En Voor de slapers. dus GESTUURD worden!!! Door hogere wezens en beschavingen enz. De zon zelf is gewoon een planeet.bewoont door licht wezens. Die via een holografische muur .plasma dus fotonen naar er rond de aarde zenden.daar de Aarde klaar is met haar reis terug naar huis. De mensheid wordt eigenlijk klaargestoomd voor hun nieuwe reis in een hogere 5d energie.D.W.Z alle duistere energie zal zich naar het licht moeten begeven.dan wel van de planeet verwijderd worden.En veel tijd zal er niet meer zijn.Vooral degene die nog steeds denken de planeet te kunnen bezitten of overnemen,zullen heel snel op hun welbekende snuit vallen. Maar verwacht niet dat Nasa of het Nos leugen journaal met de waarheid naar buiten komt.Ja pas als de waarheid voor de deur staat.Maar dan is het niet meer nodig.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Gaat dat nog erger worden?

densie
densie
10 jaren geleden

heel mooi en ontzagwekkend!
Namasté voor the Sun!

365Y
365Y
10 jaren geleden

Onze zon hoort in onze kosmos en is onderdeel van een grotere orde . Zij is op ons aardse niveau een levensgever/transformator want zij zelf is van een hogere orde , en de aarde word door de zon gekoesterd en door haar in de omloop baan gehouden .

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x