Financieel

Zorgverzekeraars misleiden: aanvullende polis is melkkoe

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De premies voor tandartsverzekeringen zijn door zorgverzekaars fors verhoogd hoewel het vrijgeven van de tandartstarieven daarvoor geen aanleiding geeft.

Dat ontdekte ledenorganisatie en dienstverlener voor Nederlandse zorgprofessionals VvAA na onafhankelijk onderzoek.

Volgens de zorgdienstverlener wordt er misleidende en onjuiste informatie gegeven. Afgelopen jaar kondigden zorgverzekeraars nog aan dat de premies voor aanvullende tandartsverzekeringen zouden stijgen als gevolg van het vrijgeven van de tandartstarieven per 1 januari dit jaar.

Verlaagd

Onderzoeksbureau Annalise onderzocht (pdf) in opdracht van VvAA de ontwikkeling van de premies en dekkingen van aanvullende tandartsverzekeringen van de vijf grootste verzekeraars en vergeleek deze met de algemene gegevens over de gemiddelde tariefstijgingen in de mondzorg van de afgelopen jaren.

Tussen 2009 en 2012 zijn de premies voor de aanvullende tandartsverzekeringen met 20 procent gestegen (gemiddeld 6,9 procent per jaar), hoewel de dekkingen niet zijn verhoogd en in de meeste gevallen zelfs zijn verlaagd. De tandartstarieven stegen in dezelfde periode met 4,2 procent (gemiddeld 1,4 procent per jaar).

Verkeerde been

Verzekeraars wekken de indruk bij patiënten dat de premies zijn gestegen als gevolg van hogere tarieven van tandartsen, terwijl dat niet uit onafhankelijk onderzoek is gebleken. Ze zetten verzekerden daarmee op het verkeerde been. De patiënt is bovendien de dupe want hij betaalt meer en krijgt minder.

Het blijkt dat 70 procent van de verzekerden is verzekerd voor tandheelkundige hulp. Hoewel de aanvullende zorgverzekeringen slechts 11 procent van totale premie-omzet uitmaken zijn de verzekeringen goed voor 73 procent van het resultaat van de zorgverzekeraars. De marge die zorgverzekeraars behalen op aanvullende zorgverzekeringen bedroeg in 2010 338 miljoen euro, tegen 125 miljoen euro op de basisverzekering.

Melkkoe

Blijkbaar zijn aanvullende verzekeringen de melkkoe voor zorgverzekeraars, stelt directeur kennismanagement van VvAA Edwin Brugman. “Het is onterecht dat de zorgverzekeraars de tandartsen als oorzaak aanwijzen,” legt Brugman uit. “De oorzaak zijn de zorgverzekeraars zelf, die blijkbaar de hoge marges erg belangrijk vinden.”

Bron: Geldenrecht.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geert
Geert
10 jaren geleden

een heel mooi alternatief is Artabana, momenteel ook actief in Nederland en wordt gedoogd. Persoonlijk verlaat ik per 1-1 de reguliere zorgverzekering en verenig me met anderen in een artabana vereniging.
Meer info op: http://www.artabana.nl/

Mostafa
Mostafa
10 jaren geleden

Inderdaad is het mooie alternatief artabana. Ook ik verlaat per 1-1 mijn zorgverzekeraar. Het is een en al een belangenverstrengeling tussen Banken, Politiek, Farmaceutica en verzekeraars. Puur om de burgers nog meer uit te knijpen totdat er geen cent meer over is.

Marcel Koenders
Marcel Koenders
10 jaren geleden

Een duidelijke uitleg over de valse voorwendselen waaronder de ziektekostenverzekeraars aanleiding zagen de premies te verhogen. Zeg dat zorgverleners de prijzen opdrijven en dat je daardoor genoodzaakt bent je premies dienovereenkomstig te verhogen. Ik heb daarop geantwoord door geen aanvullende verzekeringen meer af te sluiten. Die kosten die uit daaruit verwachtte te bestrijden draag ik gewoon zelf. Scheelt me sowieso de premie die ik nu kan gebruiken om te besteden aan de zorg. Daarnaast zijn de eigen bijdrage en eigen risico nu ook helemaal in mijn eigen hand. Ik heb nu alleen een basisverzekering en het is dat die me wettelijk wordt opgedrongen (!), anders zocht ik ook daarvoor een alternatief. Wel gehoord van Aratabana maar nauwelijks van daadwerkelijke geneesmiddelen, zoals op hennep gebaseerde geneesmiddelen en al die methodes die de afgelopen jaren door toedoen van de farmaceutische industrie wettelijk verboden zijn en / of volstrekt geminacht worden.

tijntrix
tijntrix
10 jaren geleden

Eindelijk dat je zo kan reageren. hier zat ik vanaf het begin al op te wachten

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

38
0
We lezen graag je reactie!x