Homepagina » Buitenland » Poetin: Westerse ‘democratisering’ leidt enkel tot terrorisme en mislukte staten
Poetin: Westerse 'democratisering' leidt enkel tot terrorisme en mislukte staten

Poetin: Westerse ‘democratisering’ leidt enkel tot terrorisme en mislukte staten

De afgelopen jaren hebben laten zien dat het westerse buitenlandse beleid, dat gericht is op humanitaire interventie, bevrijdingsoorlogen en het steunen van de oppositie, een vruchtbare voedingsbodem biedt voor terroristen en de destabilisering van natiestaten. Dat heeft de Russische president Poetin op het Eastern Economic Forum gezegd in gesprek met Bloomberg.

Het Russische staatshoofd noemde Irak, Libië en Syrië als meest prominente voorbeelden. “Ik ben altijd al van mening geweest dat je dingen niet van buitenaf kunt veranderen,” legde hij uit. “Met name de pogingen tot democratisering in Irak en Libië laten duidelijk zien waar dit beleid toe heeft geleid: de vernietiging van staatsvormen en de opkomst van terrorisme.”

Soros

Poetin heeft zelf ook te maken gehad met inmenging van buitenaf. De Open Society Foundations (OSF) van miljardair George Soros investeerde bijvoorbeeld veel geld in pogingen om de Russische regering te destabiliseren.

Viktor Janoekovytsj, de democratisch gekozen leider van Oekraïne, viel een zelfde lot ten deel. Zijn regime werd omvergeworpen door groepen die, zo bleek uit gelekte e-mails, waren gefinancierd door Soros.

Grote vragen

“Waar zie je democratische elementen in Libië? Misschien komt dat ooit nog, hopelijk. Of wat te denken van de burgeroorlog in Irak; wat is de toekomst van Irak? Dit blijven grote vragen,” zei Poetin. “Hetzelfde geldt voor Syrië. Iedere keer dat we horen dat Assad weg moet, omdat iemand in het buitenland dat zegt, vraag ik me af: Waar zou dat toe leiden? Is het niet beter om geduldig te zijn en structurele veranderingen in de samenleving na te streven?”

De Amerikaanse oud-president George W. Bush noemde zijn militaire campagne een poging ‘het Iraakse volk te bevrijden’ uit de klauwen van de gewelddadige dictator Saddam Hoessein. Op dezelfde manier wilden Obama en Hillary Clinton een regimeverandering in Libië afdwingen zodat pro-democratische krachten het land konden gaan leiden. Het is echter een mislukte staat geworden die wordt gecontroleerd door IS.

[Bloomberg]


Vind je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Hahaha, uitleg over democratie van Poetin.
  Ik heb hier ook nog nooit ook maar één nadelig woord over de man gelezen.
  De schat

  5 likes
 2. Heeft ie helemaal goed! ‘Democratisering’ is codetaal voor precies het omgekeerde – nl. ‘Regime Change’, subversie.

  Hier is de gecontroleerde media zo goed in de opdracht geslaagd dat de meesten van ons helemaal niet beseffen dat onze de vrijheden die onze (groot-)ouders zo zwaar bevochten hebben inmiddels grotendeels stilzwijgend bij de vijand zijn ingeleverd.

  Nóg staan de bruikbare idioten de (Stalinistische) VN-Heilstaat toe te juichen, bv. op de Klimaattop, de pampering van miljoenen nep-vluchtelingen; alle belangrijke beslissingen voor onze toekomst worden op geheime/besloten toppen genomen: o.a. Bilderberg, ESM, NAVO, Davos, Orde van Malta, Vrijmetselaars, Vaticaan, door de ‘Boogeymen’; die malen niet om 1,2, 10 miljoen vermoorde burgers meer of minder:
  Wat wij op school niet mogen leren: ‘De geschiedenis als complot” – http://www.theboogeyman.euwww.uitgeverijelmar.nl

  Objectief gezien is de VS zeker (ook) een ‘failed state’, aan staatsterreur cq. valse vlaggen geen gebrek! De levensstandaard holt achteruit, tentenkampen geen unicum meer, klassenjustitie, zelfverrijking aan de top – ten koste van, totaal gecorrumpeerde politiek; van die dingen. Laten we ingrijpen, democratie zoals die bedoeld is herstellen.

  11 likes
  • 1 vraagje, als Putin zo goed weet dat het Westen onbetrouwbaar is, waarom zijn de westerse dollar en euro dan nogsteeds dé meestgebruikte valuta in Rusland? De roebel is zeer volatiel en onbetrouwbaar. Wat zegt dat over de russische interne economie? Dat deze zwaar afhankelijk is van het westen.

   Wat moeten we hieruit concluderen? Nou dat Putin misschien heel erg hypocriet is? Hij wil populair zijn onder zijn bevolking, dus roept wat zij willen horen. Namelijk dat het westen slecht is, een nationaal gedachtengoed als overblijfsel uit de koude oorlog. Maar in werkelijkheid heult hij met die vijand met zijn dollar en euro. Oftewel een slappeling die zich stoer voordoet maar wel de hulp van zijn grote broers nodig heeft.

   Denkt men nu echt dat het westen vs oosten is onder te verdelen in goed-slecht. Dat is zo naief. Uiteindelijk is het slecht-slecht. De burgers zijn de dupe. De leiders de zondebok. Het kapitaal de lachende derde.

   5 likes
   • Wat heeft dit met de heersende politieke te maken. Ze handelen in dollars omdat dit meer geld in het laatje brengt. DIt is zuiver financieel.

    Je reactive houdt geen steek Earthaxis.

    1 likes
 3. Ik heb het graag voor het zeggen dus ik word dictator van Nederland.
  ik dicteer dus van af nu wat jullie mogen zeggen hier.
  ik wil niets meer horen over:

  holle planeten
  grote stenen
  grote voeten
  vliegende stipjes
  eind datums

  Overtredingen van de natuur wetten worden streng bestraft.

  Er mag niet meer gedacht worden en
  voortaan is nadenken verplicht.

  3 likes
  • PS
   als ik niet voor 24:00 uur 30 duimpjes heb laat ik iedereen oppakken.

   8 likes
   • Je krijgt mijn duim als je Poetin propaganda toevoegt

    1 likes
    • jos
     Earthaxis
     War on Error
     frans
     Elise49
     Faith

     Hartelijk dank voor jullie duimpje

     Padja jij bent de sjaak.
     je mag kiezen:

     Ik neem je eierstokken in beslag zodat je je niet kunt voortplanten.

     Je moet zitten op een plank, met zeven spijkers in je gatje, tot je roept genade heer, oh wat doet mijn gatje zeer. (ik zal er wat plaatjes met glittertjes bij plakken)

     Voortaan op tijd je rekeningen betalen.

     Ik weet het is wreed, maar ja, van het een komt het ander.

     1 likes
     • Alle mensen,
      Ik dacht dat je grappig was maar vind dit eerlijk gezegd een beetje ver gaan.
      Hoe krijg je t bedacht, en nog geschreven ook.
      Eng

      1 likes
     • Als pacifist zijnde heb ik een probleem met de Bijbel, juist vanwege het prediken van geweld en moord.
      Het geeft mensen zomaar het gekke idee dat geweld en martelpraktijken geoorloofd gedrag zijn.

      0 likes
   • Woehahahaaa. Ik mag jou, mijn duimpje heb je sowieso.

    1 likes
 4. Daarom ‘Meritocratie’ is veel beter.

  2 likes
  • Nee!

   “3) Alleen degenen met een relevante opleiding of werkervaring zouden het recht moeten hebben om te stemmen, in plaats van iedereen die 18 jaar of ouder is.”

   Zo creëer je dus een andere elite…

   4 likes
   • Stel ik heb bakkerij mijn doel is om voor iedereen brood te bakken. En dan komen er metselaars met grote trek, in de bakkerij, die in mijn deeg machine,s cement willen aanmaken.
    vervolgens liggen er ineens munitie in het magazijn om dat wapen handelaars met grote trek, vinden dat we veiligheid het belangrijkst is omdat……..

    Dan heb ik liever een ontwikkelt intelligent persoon binnen wandelen die zich bewezen heeft en participeert in plaats van consumeert mee denkt over hoe we het brood gaan distribueren.

    Dat lijkt me heel gezond!

    0 likes
  • Verder nog, wat is een relevante opleiding, lbo, mbo of hbo?
   Wat is relevante werkervaring, straatveger, dozensjouwer, leidinggevende, manager of directeur?

   0 likes
 5. Het financieel systeem regeert de wereld. En die is allang wereldwijd failliet.(jaren 80) Waarom is het systeem er nog? Waarom blijft men rekken? Heeft het toch iets met Niburu(tweede zon/kosmosfenomeen etc) te maken? Het financieel systeem verloopt via natuurfenomenen. Crisissen om de 7 jaar bv. Shemitah berekening. Als je echt vijanden bent, dan ga je niet eens bij elkaar op bezoek of men weet dat ze van elkaar afhankelijk zijn.(systeem) De top speelt onder 1 hoedje. Zij weten meer dan wij. Zeg nou zelf: Wat er in Nederland gebeurt is echt niet normaal. Mensen(velen) moeten het zelf uitzoeken. Samenwonen wordt bemoeilijkt. Men/systeem heeft gewoon schijt aan mensen. Men kiept de zwakkeren er gewoon uit of houden ze op allerlei manieren onder druk. Ze “helpen” je om er zelf aan te verdienen. Je moet achter geld aan, waar je recht op hebt. etc. Nederland is naar mijn mening gewoon failliet. En de rijken/elite pakken nog wat ze kunnen inpikken. Om nog even een fijn leventje te leiden, want die graaikoek is dadelijk ook op. Ik zie de toekomst somber in, omdat meerdere dingen tegelijkertijd gaan gebeuren.

  2 likes
 6. vanaf 24 minuten dat is echt de moeite waard je hoefd het niet eens af te kijken na een kwartiertje weet je genoeg wat er echt gaande is in deze wereld.
  https://www.youtube.com/watch?v=-_N8YAskCls

  1 likes
 7. ter info; relevant! (en zorgvuldig door de media verzwegen):
  George Soros stated: “Just right that the former Soviet Empire is now called the Soros Empire.”
  the following are George Soros’ seven steps for bringing down a regime and causing a currency collapse.
  In 1956 Soros settled in NYC.

  The Russia-gate scandal in 1999, which almost collapsed the Russian economy, was labeled by Rep. Jim Leach, then head of the House Banking Committee, to be “one of the greatest social robberies in human history.” The “Soros Empire” indeed.

  Indeed: Soros & The Rothschilds Wage War Against Christianity With Their Billions Of Dollars!
  Soros has been equally active in many changes of governments throughout the world

  Soros also promotes American open borders, mass immigration, and a watering down of current immigration laws.

  >Our research indicates Soros is the face of the Communist Takeover of America.
  View our research here:
  The man behind Barak Obama – interview met Webster Tarpley: “Europe better wakes up” https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MouUJNG8f2k

  The US Is Now In The Hands of a group of extremists by George Soros! http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_rothschild06.htm#6

  Tel daarbij op dat deze zomer Rusland-ISrel-Erdoganistan onderling de banden hebben genoraliseerd.

  1 likes
 8. Bernie Sanders wordt president van de VS. Dan gaat de wereld er hopelijk zachter uit zien!
  Trump en HYLARY, prijzen zichzelf uit de markt en banen zo de weg voor dhr, Sanders.
  Dat is hun beider opdracht.

  1 likes
 9. Dat begrijp ik dat mensen als jij de toekomst somber inzien. Kind aan huis op de alternatieve media maar niets opgepikt. Een kleuter in een gymnasium klas. Dan is je gesomber ook een logisch gevolg op jouw niveau van ontwikkeling.
  Je reactie verraad namelijk, ja ook bij jou, dat je je nog nooit verdiept hebt in bepaalde zaken en ergens bent blijven steken in je ontwikkeling. Zoals de cabal dat graag wil. Petje af, slimpie.
  Het perfecte schaap dat met de kudde mee hobbelde en allemaal denken de waarheid in pacht te hebben omdat de meesten dat nu eenmaal vonden/dachten.
  Iets wat zo massaal voorgelogen is moet wel waar zijn.
  Te sneu.

  0 likes
 10. Binnenkort weer dagen der dagen die altijd onbeantwoord blijft en waarom die vooropgezette actie gedaan werd.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

En zo wordt de democratie gekaapt. Kijk hoe George Soros het rechtssysteem naar zijn hand zet

Is het tijd om miljardair George Soros te verbannen? Dit is wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft

Het begon als een complottheorie, maar is ...

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Het proces over de MH17 wordt een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 5 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.