Buitenland

Poetin: Westerse ‘democratisering’ leidt enkel tot terrorisme en mislukte staten

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De afgelopen jaren hebben laten zien dat het westerse buitenlandse beleid, dat gericht is op humanitaire interventie, bevrijdingsoorlogen en het steunen van de oppositie, een vruchtbare voedingsbodem biedt voor terroristen en de destabilisering van natiestaten. Dat heeft de Russische president Poetin op het Eastern Economic Forum gezegd in gesprek met Bloomberg.

Het Russische staatshoofd noemde Irak, Libië en Syrië als meest prominente voorbeelden. “Ik ben altijd al van mening geweest dat je dingen niet van buitenaf kunt veranderen,” legde hij uit. “Met name de pogingen tot democratisering in Irak en Libië laten duidelijk zien waar dit beleid toe heeft geleid: de vernietiging van staatsvormen en de opkomst van terrorisme.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Soros

Poetin heeft zelf ook te maken gehad met inmenging van buitenaf. De Open Society Foundations (OSF) van miljardair George Soros investeerde bijvoorbeeld veel geld in pogingen om de Russische regering te destabiliseren.

Viktor Janoekovytsj, de democratisch gekozen leider van Oekraïne, viel een zelfde lot ten deel. Zijn regime werd omvergeworpen door groepen die, zo bleek uit gelekte e-mails, waren gefinancierd door Soros.

Grote vragen

“Waar zie je democratische elementen in Libië? Misschien komt dat ooit nog, hopelijk. Of wat te denken van de burgeroorlog in Irak; wat is de toekomst van Irak? Dit blijven grote vragen,” zei Poetin. “Hetzelfde geldt voor Syrië. Iedere keer dat we horen dat Assad weg moet, omdat iemand in het buitenland dat zegt, vraag ik me af: Waar zou dat toe leiden? Is het niet beter om geduldig te zijn en structurele veranderingen in de samenleving na te streven?”

De Amerikaanse oud-president George W. Bush noemde zijn militaire campagne een poging ‘het Iraakse volk te bevrijden’ uit de klauwen van de gewelddadige dictator Saddam Hoessein. Op dezelfde manier wilden Obama en Hillary Clinton een regimeverandering in Libië afdwingen zodat pro-democratische krachten het land konden gaan leiden. Het is echter een mislukte staat geworden die wordt gecontroleerd door IS.

[Bloomberg]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Daarom ‘Meritocratie’ is veel beter.

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

Heeft ie helemaal goed! ‘Democratisering’ is codetaal voor precies het omgekeerde – nl. ‘Regime Change’, subversie.

Hier is de gecontroleerde media zo goed in de opdracht geslaagd dat de meesten van ons helemaal niet beseffen dat onze de vrijheden die onze (groot-)ouders zo zwaar bevochten hebben inmiddels grotendeels stilzwijgend bij de vijand zijn ingeleverd.

Nóg staan de bruikbare idioten de (Stalinistische) VN-Heilstaat toe te juichen, bv. op de Klimaattop, de pampering van miljoenen nep-vluchtelingen; alle belangrijke beslissingen voor onze toekomst worden op geheime/besloten toppen genomen: o.a. Bilderberg, ESM, NAVO, Davos, Orde van Malta, Vrijmetselaars, Vaticaan, door de ‘Boogeymen’; die malen niet om 1,2, 10 miljoen vermoorde burgers meer of minder:
Wat wij op school niet mogen leren: ‘De geschiedenis als complot” – http://www.theboogeyman.euwww.uitgeverijelmar.nl

Objectief gezien is de VS zeker (ook) een ‘failed state’, aan staatsterreur cq. valse vlaggen geen gebrek! De levensstandaard holt achteruit, tentenkampen geen unicum meer, klassenjustitie, zelfverrijking aan de top – ten koste van, totaal gecorrumpeerde politiek; van die dingen. Laten we ingrijpen, democratie zoals die bedoeld is herstellen.

Padja
Padja
7 jaren geleden

Hahaha, uitleg over democratie van Poetin.
Ik heb hier ook nog nooit ook maar één nadelig woord over de man gelezen.
De schat

sara
sara
7 jaren geleden

Ik heb het graag voor het zeggen dus ik word dictator van Nederland.
ik dicteer dus van af nu wat jullie mogen zeggen hier.
ik wil niets meer horen over:

holle planeten
grote stenen
grote voeten
vliegende stipjes
eind datums

Overtredingen van de natuur wetten worden streng bestraft.

Er mag niet meer gedacht worden en
voortaan is nadenken verplicht.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x