Homepagina » Bewustzijn » Vijf praktische manieren om je bewustzijn in 2012 te verruimen

Vijf praktische manieren om je bewustzijn in 2012 te verruimen

Om een einde te maken aan alle tirannie, oorlogen, deceptie en schade aan onze leefomgeving is het van groot belang ons bewustzijn te verruimen, te verhogen.

Dit bereik je niet zomaar door kaarsen te branden, mantra’s te zingen of je leven lang transcendente meditatie te beoefenen. We hebben een praktische manier nodig om ons bewustzijn nu, in 2012, in onze huiskamer te verruimen.

Het verruimen van je bewustzijn betekent dat je je meer beseft wat er in je realiteit gebeurt, je verbinding met andere mensen en leefomgevingen versterkt, je het gevoel van vrije wil en vrijheid terugkrijgt en je weer je eigen bestemming bepaalt door middel van specifieke beslissingen en acties. Het gaat niet alleen om het zelfbewustzijn, maar ook hoe je acties de wereld om je heen beïnvloeden.

Kom meer in contact met de natuur

Wil je bewuster leven? Zet je tv of Xbox uit en ga het bos in. Werk in de tuin. Of ga gewoon met je hond wandelen.

Door tijd in de natuur door te brengen worden je zintuigen scherper, opent je hart zich en kom je meer in verbinding te staan met wie je bent en het wonder van creatie.

Eet meer voedsel met hoge triling en supervoedsel

Je verruimt je bewustzijn niet wanneer je brein teert op junkfood, chemische conserveermiddelen en kunstmatige kleuren. Daardoor worden zowel het bewustzijn als de cognitieve functie vernietigd.

Het voedsel met de hoogste trilling vindt je in het bos of in een veld. Het voedsel dat je zelf verbouwt in bijvoorbeeld een moestuin heeft ook een hoge trilling.

Mensen die op voedsel leven met een lage trilling zoals junkfood, fastfood en verwerkt voedsel zijn vaak kortzichtig, egoïstisch en niet in staat informatie in een breder perspectief te plaatsen, zo blijkt uit onderzoek. Ze leven veelal op magnetronmaaltijden, drinken caffeïnevrije frisdrank en stemmen op de politieke partijen die in de media de meeste aandacht krijgen.

Ruim je rommel op om helder te kunnen denken

Is het een rommeltje in je huis? Heb je zoveel op elkaar gestapeld dat je je een weg moet banen door je slaapkamer of je keuken?

Hoe meer rommel je in je huis of kantoor hebt, hoe voller je hoofd vaak zit met allerlei zaken. Het opruimen van die rommel is de sleutel naar rust in je eigen huis.

Kijk naar je beslissingen alsof je je eigen levenscoach bent

In plaats van het nemen van beslissingen vanuit de ik-vorm – ik wil een koekje, ik voel me blij, ik ben boos, ik heb een baan nodig – kun je uitzoomen om als je eigen levenscoach een soort helikopterview te krijgen.

Zie je acties en beslissingen alsof jij je eigen adviseur bent. Als een bepaalde uitkomst voor jou wenselijk is in je leven, vraag dan je innerlijke adviseur hoe dat het beste kan worden bewerkstelligd.

Het raadplegen van je innerlijke adviseur is op zichzelf een stap voorwaarts in bewustzijn. Je eigen acties vanuit een breder perspectief kunnen bekijken is de poort naar empathie, zodat je de wereld door de ogen en het hart van andere levende wezens kunt bekijken. Empathie is op haar beurt de poort naar eeuwigdurende vrede.

Oorlog kan alleen worden gevoerd vanuit het ik-perspectief dat bewustzijn en verbondenheid tussen alle levende wezens mist. ‘Ik schiet jou neer’ is de mantra van de moderne oorlogvoering, maar die uitspraak is onlogisch vanuit een breder perspectief omdat ‘jou’ en ‘ik’ op een manier zijn verbonden die voorbij gaat aan onze materiële lichamen.

Leg je toe op spirituele groei

Als je je toelegt op spirituele ontwaking verruim je automatisch je bewustzijn. Laat niemand je vertellen dat je naar een kerk moet gaan om spiritueel te zijn. Als de Bron overal is, is hij ook in je woonkamer, in jezelf.

Sommigen bereiken spirituele groei enkel door middel van meditatie of stilte. Het doel van dergelijke oefeningen is om je aandacht naar binnen te richten, om je innerlijk beter te leren kennen als stap naar de verbinding met je hogere zelf.

Onthoud dat we meer zijn dan materiële wezens. En er is veel meer dan de materie waar we in verstrengeld zitten.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

greta

Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...