Homepagina » Binnenland » Hoogleraar bepleit militaire aanpak corona. ‘Weer roept D66’er op om democratie te slopen’
corona
Foto: CC0

Hoogleraar bepleit militaire aanpak corona. ‘Weer roept D66’er op om democratie te slopen’

Hoogleraar Rob de Wijk zei in Dit is de Dag dat het parlement in het geval van de corona-aanpak terughoudend moet zijn in het ter discussie stellen van het kabinetsbeleid.

Hij pleit voor een militaire aanpak: “In kritische situaties als deze ga je achter je leider staan. Als een brand moet worden geblust dan moet niet een heel peloton brandweermannen gaan discussiëren over wat de beste aanpak is.”

De hoogleraar vindt dat de Tweede Kamer ‘te veel debatteert’ over corona.

Autoritaire ombouw

De uitspraken van De Wijk, die onlangs nog ophef veroorzaakte met een kritische column in Trouw over Wilders en Baudet, vielen bij de meeste mensen niet in goede aarde.

Politiek wetenschapper Kees van der Pijl reageerde: “Dat we hier niet meer over een virus praten, maar over een autoritaire ombouw van ons politieke stelsel wordt steeds duidelijker.”

Democratie slopen

“En weer roept een D66’er op om de democratie te slopen,” twitterde columnist Jan Roos.

Sheila Sitalsing schrijft daarnaast in de Volkskrant: “In de nieuwe wereld hebben we Rob de Wijk, specialist strategische studies, die op de radio in alle ernst een ‘terughoudend parlement’ en een ‘militaire aanpak’ bepleit. En niemand die voorstelt hem in een dwangbuis af te voeren tot hij gekalmeerd is.”


[NPO Radio 1]Vond je deze informatie leuk? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Opvallend dat ook het “Department of Justice” in Amerika eerder deze week aan het Congres heeft voorgelegd om mensen voor onbepaalde tijd te kunnen opsluiten zonder enige vorm van proces.

  Wat Rob de Wijk deze week heeft gezegd gaat eveneens niet over beschermen tegen Corona, maar over het uitrollen van een politiestaat.

  43 likes
 2. De democratie is al gesloopt, we gaan terug naar de technocratie, nog zo’n agenda wat door het wapen covid-19 versneld door onze strot wordt gedrukt…slikken zullen we.

  40 likes
  • Democratie bestaat al lang niet meer, je kunt op verschillende partijen stemmen en individuen maar dat is maar schijn.

   Iedere partij heeft een bepaald programma, dus maakt het niet uit als je op de individu stemt, deze moet nu eenmaal doen wat zijn/haar partij opdraagt want anders word die der uit gegooid.
   Voor de verkiezingen beginnen, worden er al coalities gevormd tussen de verschillende partijen, dat zijn meestal partijen waarvan hun partij programma’s het beste bij elkaar aansluiten/bijna het zelfde zijn.
   Alle andere partijen worden dan uitgesloten, maakt niet uit of deze de meeste stemmen krijgen al dan niet (gordon sanitair)noemen ze dat hier in België.

   Voor de verkiezingen begonnen zijn, worden er niet alleen al coalities gevormd, ook de minister posten en andere posten worden dan al onderling verdeelt.
   Uiteindelijk maakt het niet uit wie wint en of verliest, stemmen is schijn om de mensen rustig te houden en te laten denken (denken) dat zij iets te zeggen hebben

   Kijk maar naar België, we hebben een nieuwe tijdelijke regering bekomen via een staatsgreep, want alle partijen die daar nu in zitten, alle individuen (ministers) hebben vorig jaar in Mei een pak slaag gekregen van de kiezers.

   Democratie is normaal meerderheid tegen minderheid, dat is echte democratie, maar wereldwijd dus niet alleen maar in België en Nederland, is het net andersom, minderheid wint het van de meerderheid.

   Laat het nu deze westerse landen zijn, die andere landen zoals China en of Rusland op de vingers tikken, omdat deze zo gezegd niet democratisch zijn, thans gebeuren daar ook openlijk verkiezingen en gebruiken ze het zelfde kiessysteem als het Westen.

   Kijk ook eens naar de Europese Uni, gebeurd net het zelfde, verschillende partijen hokken samen en voeren samen een en het zelfde beleid uit, alle andere partijen die dat beleid niet volgen worden uitgesloten.
   Meer nog, het Europese parlement heeft niets te zeggen, het zijn die zgn Europese commissies die alles te zeggen hebben en een bepaalde lijn uitstippelen, die iedereen dan moet volgen.
   De mensen in deze Commissies zijn niet verkozen door het volk, maar wel door de meerderheid’s partijen van het Europese parlement….maw het zijn politieke benoemingen.

   Democratie bestaat niet, heeft nooit bestaan, het is overal een dictatuur, slikken of stikken, volgen of vervolgd worden!!

   24 likes
  • Lees ook deze

   https://www.rtvnoord.nl/nieuws/220357/Wat-de-coronacrisis-doet-met-ons-Individualisme-is-dood

   Deze communistische zakkenvuller mag op de universiteit zijn gif spuien. Dit heerschap woont met z’n goed gevulde portemonnee in Haren te Groningen, één van de dorpen waar vooral staatsgrootgraaiers zich ophouden.

   Het is vies volk wat een ander wil beleren, maar zelf graait en alles naait wat los en vast zit. Vroeger had je dergelijke huigelachtige pedo zedenpredikers in de kerk, nu op de universiteit, het is gevaarlijk volk wat zich verrijkt met van ons geroofd geld.

   15 likes
  • “Nou, en als dat 18 maanden moet duren dan is dat maar zo.”

   1 likes
   • Klaarblijkelijk kun je ook zonder hersens hoogleraar worden. Maar goed, wij zijn in de meerderheid. Als we er echt flauw van zijn is de oplossing niet zo moeilijk.

    15 likes
 3. Als WE de doorgezopen kop van Rob de Wijk zien.. dan kunnen we maar een ding zeggen.. neem er nog maar een…

  22 likes
 4. Je merkt ook dat Rutte al een draai aan het maken is voor de Eurobonds, waarschijnlijk opgedragen door Merkel. Het zou betekenen dat de bezuinigingskabinetten voor niets zijn en we leeggeroofd kunnen wordendoor Frankrijk cum suis want die gaan natuurlijk lenen en lenen om hun socialistische stelsel overeind te houden, en om met 50 jaar met pensioen te gaan. De rest van zuid Europa idem. Rutte heeeft gexegd dat zuid Europa meer moet hervormen, die draaien ergens een moertje los en zeggen dan done. Is de buit binnen gaan ze weer als losbollen leven, meer dan voorheen. Bij de Eurobonds betaalt Nederland mee met de hoge rente op staatsobligaties.

  14 likes
  • @Harry

   Spijker op de kop reactie. Trieste waarheid, maar Nederland is weg en verkocht en gaat op in één grote machtsstaat richting één wereldregering. Mensen die nog van oudsher sterk verbonden zijn met Nederland en hun roots daar hebben liggen zullen met verder geweld ervan worden losgetrokken om er voor te zorgen dat niemand zich nog als nederlander kan identificeren en geen binding meer kent met het land. Nederland zal slechts nog een slap aftreksel kunnen laten zien van wat het ooit was. Geldt ook voor Duitsland, waar Merkel zo zoet smaakt als honing in de mond, maar voor de toekomst als gif zal branden in de maag.

   Jammer, Nederland heeft zichzelf verloochend en verraden door alles maar gelaten te accepteren. Maar dat zelfverraden zit Nederland dan ook in het bloed en zal de ondergang betekenen van Nederland in de huidige vorm. Domme, domme Vernederland, het zo in balans, mooi en vredig kunnen zijn.

   Binnenkort gaat de totale macht naar Brussel en kan er verder worden gesleuteld aan bijv. een Europees leger en alle mensen onder controle brengen van één superstaat. Dan oprecht zijn we niet meer dan nummers met een Social Credits systeem, zoals in communistische nazi controlestaat China is opgetuigd (5G). We worden allemaal de perfectie slaaf met een leeftijdsgrens van hooguit 65 jaar. Wie niet mee wil doen of te zwak is kan worden geruimd.

   11 likes
 5. Mensen het wordt tijd om over manieren na te denken om ondergronds te gaan. En we moeten manieren verzinnen om de nieuwe opgelegde dictatuur (nwo eu) tegen te gaan. Wie van ons kan met zichzelf leven als hij niets zou doen tegen deze millenial fascisme? Binnenkort worden waarschijnlijk websites zoals deze gesloten of het internet zelf wordt platgelegd. Dat laatste schijnt namelijk ook al sprake van te zijn ergens tussen 1 en 12 april 2020.

  10 likes
 6. Kijk nou naar dit gezicht met die huilogen en die traanzakken onder de ogen.

  Deze man moet dingen beweren die tegen zijn geweten ingaan, dat is wat hij uitstraalt.

  Wat voor geheim hebben ze van de man dat ze hem kunnen aansturen.

  Beste Rob: denk aan je ziel man. Dat is het kostbaarst dat je hebt!

  9 likes
 7. Bas van Stapelberg

  D’66 is een partij van gebakken idioten die sporen voor geen meter, maar Robbie kraamt ook al vanaf de jaren negentig onzin uit. Valt mee dat hij Poetin niet de schuld geeft. En wat voor leider hebben we????Die eeuwig liegende Haagse nar die tot een paar maanden terug te besodermieterd was om de zorg 1 of 2 procent erbij te geven, want het geld moest naar zijn vriendjes de neoliberale buitenlandse aandeelhouders, die leider of lijder bedoelt Robbie.zeker.

  7 likes
 8. Het is niet een virus, maar een wapen tegen de bevolking dat wordt ingezet. Maar wat geloven de bezopen hoofden als bijv. éne van Wijk werkelijk dat een politiestaat in wording hen zal sparen en zij vrij en blij mogen blijven graaien?

  De nazi tijd is een goed voorbeeld en heeft toch duidelijk laten zien dat uiteindelijk ook of vooral rangen en standen het niet hebben gered en het moesten bekopen met een breed verlies. Zelfs koningshuizen zullen uiteindelijk de andere wereld orde niet overleven, al denken ze van wel.

  De geschiedenis heeft dergelijke mensen niets geleerd? Deze andere wereld orde in wording, naïef volk, gaat uiteindelijk ook jullie opruimen! Ook jullie zijn maar poppetjes, loopjongens en bedrijfsafval zodra het doel is bereikt. Dat geldt ook voor iedereen die met z’n hoofd bekend is van de gecontroleerde tv. Ook acteurs en artiesten, de hoeren van Babylon zijn nog steeds niet wakker en kruipen graag in nest met hun meesters en geloven daarom te worden gespaard? In het heetst van de strijd zullen jullie juist daarom eerder geofferd worden als voorbeeld dat niemand de dans onspringt.

  6 likes
  • Nou ja, we zien het nu alweer : ‘Befehl ist befehl!’ en niet te vergeten ‘Schnautze!!’. Maar goed, wij hoeven elkander op dit forum niet te overtuigen. De meute laat zich liever ‘informeren’ door de Staatsomroep en heeft werkelijk geen flauw benul wat er ECHT aan de hand is. Ik zie dat niet veranderen.

   7 likes
   • @Jan Doornbos

    Precies, deze coronahoax heeft er zelfs al voor gezorgd dat ik familiare banden en vriendschappen radicaal heb verbroken of anders wel op een heel laag pitje heb gezet daar veel geesten zich opeens door slinks laten meeslepen alsof we terug zijn in de jaren 33-45 of sterk vergiftigd zijn met de (staats) MSM leugens die de meest krankzinnige verhalen uitkotsen. Heb geen tijd of lust meer om mij nog langer in dergelijke verloren en armen van geest en beperkten te verdiepen. Ga niet langer meer mee in hun Jip en Janneke levens. Als het nu was in rebelse Pippi Langkous verhalen dan zou ik er nog om kunnen lachen en ze begrijpen.

    11 likes
 9. Strijdervoorvrijheid

  Het wordt hoog tijd voor een militaire aanpak van Rob de Wijk.

  5 likes
 10. Er is in onze politiek geen leider en het leger is ook geen leider maar zijn een stelletje gehersenspoelde gehoorzamers die het eigen denken hebben ingeleverd net als politici en zijn nu zombie.
  We willen vrij zijn en worden.
  Wij (wel) denkende mensen maken een ontwikkeling door die naar hoger bewustzijn gaat en juist dat wil men de kop indrukken.

  5 likes
  • @frans

   yep, wie wil er nu in zo,n wereld leven , ik niet en sterf nog liever of zoals de gladiatoren zeggen zei die sterven gaan groeten u , maar niet zonder gevecht.

   4 likes
 11. d<(6)66
  Wat schreeft ik de heletijd " orde door chaos " om de politiestaat ( martial law ) er door te drukken en dat de politie en leger samen gaan net als het in het communisme gebeurde ( militia )

  Bekijk voor een goede uitleg over deze en andere ( verplichte ) gevolgen van de uitgevonden corona virus bedreiging;

  https://www.corbettreport.com/ The Greatest Depression

  https://www.davidicke.com/article/566593/sanity-amid-madness-acquiescence-sheer-stupidity-david-icke-dot-connector-videocast

  Het is heel belangrijk om het hele verhaal en de ( vooropgezette ) Consequenties te begrijpen !

  Axel M.

  4 likes
 12. dit is een hele enge wereld en wordt waarschijnlijk nog enger.
  het wordt zo eng dat ik me kapot ga vechten om nog een beetje zelfrespect te hebben als het zover komt.

  rob zeg nog net niet niet luisteren tegen de muur jullie.
  er is volgens mij in de partij des doods niemand die goed wijs is en weet iemand er een wil ik het graag weten.

  4 likes
 13. Iets van heel andere order, wordt tijd dat NESARA in werking treedt, de shit is nu
  Al niet meet te overzien…… massa werkloosheid en de giga schuldenberg loopt maar op.

  3 likes
 14. Men had direct de noodtoestand moeten uitroepen, maar ja de roze b(r)illetjes brigade gaat voor de “luxe welke de economy hen garandeerd” totdat deze door de dood word ingehaald en geknuffelt.

  3 likes
  • @Silbereye

   De noodtoestand geeft schijnveiligheid en zorgt eerder voor een tegenovergesteld effect en uiteindelijk zal men toch ooit weer eens de straat op gaan en moeten accepteren dat je niet tegen alles beschermd kunt worden. Uiteindelijk hebben mensen zelf te kiezen en eigen verantwoording af te leggen en of ze zich wel of niet willen blootstellen aan welk gevaar dan ook.

   Autorijden eist ook jaarlijks duizenden doden en brengt jezelf en anderen in gevaar, waarom dan ook niet verplicht uit de auto?

   Een gezonde overheid heeft in alles niet meer dan een adviserende en geen Stasi dwingende taak en zouden we daarmee anders terechtgekomen in een nazi-communistische psychopaten staat waarbij de staat gaat bepalen wie leeft of sterft.

   9 likes
 15. @IIS Beste IIS ik ben bang dat dit ook voor mij geld en waarschijnlijk voor meer forumlezers hier. Het fascistoïde gedrag is er door angst heel snel ingeslopen. Kliklijnen, media die zich gedragen als statsi waar ene Reinhard Heydrich trots op zou zijn. Ik ben ook bang dat het op ons aankomt of het vrije denken, en de vrije onafhankelijke geest, der mens gaat overleven. Het zal niet aankomen op diegene die kritiekloos achter de leiders aanlopen en zich in feite als moderne farizeeërs gedragen. Het komt dus op ONS aan. Ons is de schone taak weggegeven om de totale mensheid niet tot onderdrukking en slavernij te laten vergaan. Leonardo da Vinci schreef al eens;
  er zijn 3 soorten mensen: diegene die zien, diegene die het door hebben wanneer ze ze iets zien en diegene die niet zien. De meeste mensen behoren tot de laatste categorie. Dat maakt ze niet per definitie slecht, alleen maar dom of blind. 1% vam de wereld, de super elite, is door en door slecht, daar moeten we ons op richten. WWG1WGA

  3 likes
 16. ‘ Hoogleraar Internationale Betrekkingen’
  Zolang slappe ouwehoer leerstoelen zoals deze in stand gehouden worden, kun je niets anders verwachten.
  Zo wordt het geld van onderwijs over de balk gegooid.

  2 likes
 17. :adrianus-johannes.

  leren (wat bv een democratie is) doe je op school.. nu er een pandamedisch gevaar is voor de volksgezondheid, adviseert de regering ingefluisterd door adviseurs in zijnde deskundigen alle scholen en leergangen ook te sluiten..

  heel verstandig is het dan ook om later wat verdere op te mogen volgen adviezen te geven, die op hun beurt weer door adviseurs in zijnde deskundigen zijn voorgezegd aan de hoogste leider van deze democratie, om je rotte (ergens een u verkeerd) lachen (wat deze toch al minder doet nu)..
  dat kinderen allen te samen mogen spelen, dit geen gevaar opkan.. hier dan zou ik ze op het schoolplein laten spelen lekker veilig en beschermd.. daarnaast het idee opperen, bij rot weer in de school die staan tijdelijk toch leeg.. zijn de ouder’s gelijk van dat verveel kind probleem af.. of adviseer ik nu iets wat niet kan.. maar ja ik zal wel niet deskundig genoeg dom zijn, of gewoon een van de weinige denkende hollanders..

  dan nog wat op waarheid berust van deskundigen, als 10% aan corona overlijd zijn er straks 135 2de kamer leden.. ja wat zie ik verkeerd.. of worden bepaalde mensen niet getroffen, heel mild of hebben al groeps-immuniteit..
  een minister is al gevallen.. oeps dat was echt, als je begrijp wat ik bedoel..

  1 likes
 18. het is nu wel duidelijk dat politiek nederland het niet goed voor heeft met ons nederlanders. Ze volgen gewoon het plan voor een new world order. Bekijk aub het volgende van SGT report over Corona en het Rockefeller instituut: https://www.youtube.com/watch?v=dxa8xo9iug0

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

coronamaatregelen

Boze Belgen klagen overheid aan om coronamaatregelen: ‘Georganiseerde uitroeiing van bejaarden’

Meer dan 30 Belgen slepen de Belgische ...