Homepagina » Binnenland » Hoogleraar bepleit militaire aanpak corona. ‘Weer roept D66’er op om democratie te slopen’
corona
Foto: CC0

Hoogleraar bepleit militaire aanpak corona. ‘Weer roept D66’er op om democratie te slopen’

Hoogleraar Rob de Wijk zei in Dit is de Dag dat het parlement in het geval van de corona-aanpak terughoudend moet zijn in het ter discussie stellen van het kabinetsbeleid.

Hij pleit voor een militaire aanpak: “In kritische situaties als deze ga je achter je leider staan. Als een brand moet worden geblust dan moet niet een heel peloton brandweermannen gaan discussiëren over wat de beste aanpak is.”

De hoogleraar vindt dat de Tweede Kamer ‘te veel debatteert’ over corona.

Autoritaire ombouw

De uitspraken van De Wijk, die onlangs nog ophef veroorzaakte met een kritische column in Trouw over Wilders en Baudet, vielen bij de meeste mensen niet in goede aarde.

Politiek wetenschapper Kees van der Pijl reageerde: “Dat we hier niet meer over een virus praten, maar over een autoritaire ombouw van ons politieke stelsel wordt steeds duidelijker.”

Democratie slopen

“En weer roept een D66’er op om de democratie te slopen,” twitterde columnist Jan Roos.

Sheila Sitalsing schrijft daarnaast in de Volkskrant: “In de nieuwe wereld hebben we Rob de Wijk, specialist strategische studies, die op de radio in alle ernst een ‘terughoudend parlement’ en een ‘militaire aanpak’ bepleit. En niemand die voorstelt hem in een dwangbuis af te voeren tot hij gekalmeerd is.”


[NPO Radio 1]

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
9 maanden geleden

De democratie is al gesloopt, we gaan terug naar de technocratie, nog zo’n agenda wat door het wapen covid-19 versneld door onze strot wordt gedrukt…slikken zullen we.

Jan Doornbos
Jan Doornbos
Reactie op  bert s
9 maanden geleden

“Nou, en als dat 18 maanden moet duren dan is dat maar zo.”

Jan Doornbos
Jan Doornbos
Reactie op  Jan Doornbos
9 maanden geleden

Klaarblijkelijk kun je ook zonder hersens hoogleraar worden. Maar goed, wij zijn in de meerderheid. Als we er echt flauw van zijn is de oplossing niet zo moeilijk.

IIS
IIS
Reactie op  bert s
9 maanden geleden

Lees ook deze

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/220357/Wat-de-coronacrisis-doet-met-ons-Individualisme-is-dood

Deze communistische zakkenvuller mag op de universiteit zijn gif spuien. Dit heerschap woont met z’n goed gevulde portemonnee in Haren te Groningen, één van de dorpen waar vooral staatsgrootgraaiers zich ophouden.

Het is vies volk wat een ander wil beleren, maar zelf graait en alles naait wat los en vast zit. Vroeger had je dergelijke huigelachtige pedo zedenpredikers in de kerk, nu op de universiteit, het is gevaarlijk volk wat zich verrijkt met van ons geroofd geld.

Philip
Philip
Reactie op  bert s
9 maanden geleden

Democratie bestaat al lang niet meer, je kunt op verschillende partijen stemmen en individuen maar dat is maar schijn.

Iedere partij heeft een bepaald programma, dus maakt het niet uit als je op de individu stemt, deze moet nu eenmaal doen wat zijn/haar partij opdraagt want anders word die der uit gegooid.
Voor de verkiezingen beginnen, worden er al coalities gevormd tussen de verschillende partijen, dat zijn meestal partijen waarvan hun partij programma’s het beste bij elkaar aansluiten/bijna het zelfde zijn.
Alle andere partijen worden dan uitgesloten, maakt niet uit of deze de meeste stemmen krijgen al dan niet (gordon sanitair)noemen ze dat hier in België.

Voor de verkiezingen begonnen zijn, worden er niet alleen al coalities gevormd, ook de minister posten en andere posten worden dan al onderling verdeelt.
Uiteindelijk maakt het niet uit wie wint en of verliest, stemmen is schijn om de mensen rustig te houden en te laten denken (denken) dat zij iets te zeggen hebben

Kijk maar naar België, we hebben een nieuwe tijdelijke regering bekomen via een staatsgreep, want alle partijen die daar nu in zitten, alle individuen (ministers) hebben vorig jaar in Mei een pak slaag gekregen van de kiezers.

Democratie is normaal meerderheid tegen minderheid, dat is echte democratie, maar wereldwijd dus niet alleen maar in België en Nederland, is het net andersom, minderheid wint het van de meerderheid.

Laat het nu deze westerse landen zijn, die andere landen zoals China en of Rusland op de vingers tikken, omdat deze zo gezegd niet democratisch zijn, thans gebeuren daar ook openlijk verkiezingen en gebruiken ze het zelfde kiessysteem als het Westen.

Kijk ook eens naar de Europese Uni, gebeurd net het zelfde, verschillende partijen hokken samen en voeren samen een en het zelfde beleid uit, alle andere partijen die dat beleid niet volgen worden uitgesloten.
Meer nog, het Europese parlement heeft niets te zeggen, het zijn die zgn Europese commissies die alles te zeggen hebben en een bepaalde lijn uitstippelen, die iedereen dan moet volgen.
De mensen in deze Commissies zijn niet verkozen door het volk, maar wel door de meerderheid’s partijen van het Europese parlement….maw het zijn politieke benoemingen.

Democratie bestaat niet, heeft nooit bestaan, het is overal een dictatuur, slikken of stikken, volgen of vervolgd worden!!

William
William
9 maanden geleden

Als WE de doorgezopen kop van Rob de Wijk zien.. dan kunnen we maar een ding zeggen.. neem er nog maar een…

mike
mike
9 maanden geleden

Opvallend dat ook het “Department of Justice” in Amerika eerder deze week aan het Congres heeft voorgelegd om mensen voor onbepaalde tijd te kunnen opsluiten zonder enige vorm van proces.

Wat Rob de Wijk deze week heeft gezegd gaat eveneens niet over beschermen tegen Corona, maar over het uitrollen van een politiestaat.

Harry
Harry
9 maanden geleden

Je merkt ook dat Rutte al een draai aan het maken is voor de Eurobonds, waarschijnlijk opgedragen door Merkel. Het zou betekenen dat de bezuinigingskabinetten voor niets zijn en we leeggeroofd kunnen wordendoor Frankrijk cum suis want die gaan natuurlijk lenen en lenen om hun socialistische stelsel overeind te houden, en om met 50 jaar met pensioen te gaan. De rest van zuid Europa idem. Rutte heeeft gexegd dat zuid Europa meer moet hervormen, die draaien ergens een moertje los en zeggen dan done. Is de buit binnen gaan ze weer als losbollen leven, meer dan voorheen. Bij de Eurobonds betaalt Nederland mee met de hoge rente op staatsobligaties.

IIS
IIS
Reactie op  Harry
9 maanden geleden

@Harry

Spijker op de kop reactie. Trieste waarheid, maar Nederland is weg en verkocht en gaat op in één grote machtsstaat richting één wereldregering. Mensen die nog van oudsher sterk verbonden zijn met Nederland en hun roots daar hebben liggen zullen met verder geweld ervan worden losgetrokken om er voor te zorgen dat niemand zich nog als nederlander kan identificeren en geen binding meer kent met het land. Nederland zal slechts nog een slap aftreksel kunnen laten zien van wat het ooit was. Geldt ook voor Duitsland, waar Merkel zo zoet smaakt als honing in de mond, maar voor de toekomst als gif zal branden in de maag.

Jammer, Nederland heeft zichzelf verloochend en verraden door alles maar gelaten te accepteren. Maar dat zelfverraden zit Nederland dan ook in het bloed en zal de ondergang betekenen van Nederland in de huidige vorm. Domme, domme Vernederland, het zo in balans, mooi en vredig kunnen zijn.

Binnenkort gaat de totale macht naar Brussel en kan er verder worden gesleuteld aan bijv. een Europees leger en alle mensen onder controle brengen van één superstaat. Dan oprecht zijn we niet meer dan nummers met een Social Credits systeem, zoals in communistische nazi controlestaat China is opgetuigd (5G). We worden allemaal de perfectie slaaf met een leeftijdsgrens van hooguit 65 jaar. Wie niet mee wil doen of te zwak is kan worden geruimd.

jtprf
jtprf
Reactie op  IIS
9 maanden geleden

hier komt een dikke vinger in de pap van uncle sam. Het “kwaad” komt uit een andere hoek

duitinzakje
duitinzakje
9 maanden geleden

Kijk nou naar dit gezicht met die huilogen en die traanzakken onder de ogen.

Deze man moet dingen beweren die tegen zijn geweten ingaan, dat is wat hij uitstraalt.

Wat voor geheim hebben ze van de man dat ze hem kunnen aansturen.

Beste Rob: denk aan je ziel man. Dat is het kostbaarst dat je hebt!

mike
mike
Reactie op  duitinzakje
9 maanden geleden

@duitinzakje
Goed dat je ons hieraan herinnert. Veel mensen in de politiek en gelieerde organisaties worden gecontroleerd door satanisten. Of dit ook voor Rob de Wijk geldt weet ik niet, maar het zou me niks verbazen, gezien zijn bizarre voorstel.

Annemarie van Korlaar van Blijenburgh testimony transcribed
https://www.youtube.com/watch?v=E35Hh8Hl8FQ

IIS
IIS
9 maanden geleden

Het is niet een virus, maar een wapen tegen de bevolking dat wordt ingezet. Maar wat geloven de bezopen hoofden als bijv. éne van Wijk werkelijk dat een politiestaat in wording hen zal sparen en zij vrij en blij mogen blijven graaien?

De nazi tijd is een goed voorbeeld en heeft toch duidelijk laten zien dat uiteindelijk ook of vooral rangen en standen het niet hebben gered en het moesten bekopen met een breed verlies. Zelfs koningshuizen zullen uiteindelijk de andere wereld orde niet overleven, al denken ze van wel.

De geschiedenis heeft dergelijke mensen niets geleerd? Deze andere wereld orde in wording, naïef volk, gaat uiteindelijk ook jullie opruimen! Ook jullie zijn maar poppetjes, loopjongens en bedrijfsafval zodra het doel is bereikt. Dat geldt ook voor iedereen die met z’n hoofd bekend is van de gecontroleerde tv. Ook acteurs en artiesten, de hoeren van Babylon zijn nog steeds niet wakker en kruipen graag in nest met hun meesters en geloven daarom te worden gespaard? In het heetst van de strijd zullen jullie juist daarom eerder geofferd worden als voorbeeld dat niemand de dans onspringt.

Jan Doornbos
Jan Doornbos
Reactie op  IIS
9 maanden geleden

Nou ja, we zien het nu alweer : ‘Befehl ist befehl!’ en niet te vergeten ‘Schnautze!!’. Maar goed, wij hoeven elkander op dit forum niet te overtuigen. De meute laat zich liever ‘informeren’ door de Staatsomroep en heeft werkelijk geen flauw benul wat er ECHT aan de hand is. Ik zie dat niet veranderen.

IIS
IIS
Reactie op  Jan Doornbos
9 maanden geleden

@Jan Doornbos

Precies, deze coronahoax heeft er zelfs al voor gezorgd dat ik familiare banden en vriendschappen radicaal heb verbroken of anders wel op een heel laag pitje heb gezet daar veel geesten zich opeens door slinks laten meeslepen alsof we terug zijn in de jaren 33-45 of sterk vergiftigd zijn met de (staats) MSM leugens die de meest krankzinnige verhalen uitkotsen. Heb geen tijd of lust meer om mij nog langer in dergelijke verloren en armen van geest en beperkten te verdiepen. Ga niet langer meer mee in hun Jip en Janneke levens. Als het nu was in rebelse Pippi Langkous verhalen dan zou ik er nog om kunnen lachen en ze begrijpen.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
9 maanden geleden

Het wordt hoog tijd voor een militaire aanpak van Rob de Wijk.

Axel M.
Axel M.
9 maanden geleden

d<(6)66
Wat schreeft ik de heletijd " orde door chaos " om de politiestaat ( martial law ) er door te drukken en dat de politie en leger samen gaan net als het in het communisme gebeurde ( militia )

Bekijk voor een goede uitleg over deze en andere ( verplichte ) gevolgen van de uitgevonden corona virus bedreiging;

https://www.corbettreport.com/ The Greatest Depression

https://www.davidicke.com/article/566593/sanity-amid-madness-acquiescence-sheer-stupidity-david-icke-dot-connector-videocast

Het is heel belangrijk om het hele verhaal en de ( vooropgezette ) Consequenties te begrijpen !

Axel M.

Henk
Henk
9 maanden geleden

Iets van heel andere order, wordt tijd dat NESARA in werking treedt, de shit is nu
Al niet meet te overzien…… massa werkloosheid en de giga schuldenberg loopt maar op.

Silbereye
Silbereye
9 maanden geleden

Men had direct de noodtoestand moeten uitroepen, maar ja de roze b(r)illetjes brigade gaat voor de “luxe welke de economy hen garandeerd” totdat deze door de dood word ingehaald en geknuffelt.

IIS
IIS
Reactie op  Silbereye
9 maanden geleden

@Silbereye

De noodtoestand geeft schijnveiligheid en zorgt eerder voor een tegenovergesteld effect en uiteindelijk zal men toch ooit weer eens de straat op gaan en moeten accepteren dat je niet tegen alles beschermd kunt worden. Uiteindelijk hebben mensen zelf te kiezen en eigen verantwoording af te leggen en of ze zich wel of niet willen blootstellen aan welk gevaar dan ook.

Autorijden eist ook jaarlijks duizenden doden en brengt jezelf en anderen in gevaar, waarom dan ook niet verplicht uit de auto?

Een gezonde overheid heeft in alles niet meer dan een adviserende en geen Stasi dwingende taak en zouden we daarmee anders terechtgekomen in een nazi-communistische psychopaten staat waarbij de staat gaat bepalen wie leeft of sterft.

x

Check Also

rutte

Rutte smeekt Kamer avondklok niet te blokkeren: ‘De nieuwe definitie van liberaal en vrijheid’

Premier Rutte van de Volkspartij voor Vrijheid ...

verpleegkundige

IC-verpleegkundige AMC: ‘Drukte valt heel erg mee’

Deze week plaatste Rutger Hempel een opmerkelijke ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x