BinnenlandCorona

Hoogleraar bepleit militaire aanpak corona. ‘Weer roept D66’er op om democratie te slopen’

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar Rob de Wijk zei in Dit is de Dag dat het parlement in het geval van de corona-aanpak terughoudend moet zijn in het ter discussie stellen van het kabinetsbeleid.

Hij pleit voor een militaire aanpak: “In kritische situaties als deze ga je achter je leider staan. Als een brand moet worden geblust dan moet niet een heel peloton brandweermannen gaan discussiëren over wat de beste aanpak is.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De hoogleraar vindt dat de Tweede Kamer ’te veel debatteert’ over corona.

Autoritaire ombouw

De uitspraken van De Wijk, die onlangs nog ophef veroorzaakte met een kritische column in Trouw over Wilders en Baudet, vielen bij de meeste mensen niet in goede aarde.

Politiek wetenschapper Kees van der Pijl reageerde: “Dat we hier niet meer over een virus praten, maar over een autoritaire ombouw van ons politieke stelsel wordt steeds duidelijker.”

Democratie slopen

“En weer roept een D66’er op om de democratie te slopen,” twitterde columnist Jan Roos.

Sheila Sitalsing schrijft daarnaast in de Volkskrant: “In de nieuwe wereld hebben we Rob de Wijk, specialist strategische studies, die op de radio in alle ernst een ‘terughoudend parlement’ en een ‘militaire aanpak’ bepleit. En niemand die voorstelt hem in een dwangbuis af te voeren tot hij gekalmeerd is.”


[NPO Radio 1]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
4 jaren geleden

De democratie is al gesloopt, we gaan terug naar de technocratie, nog zo’n agenda wat door het wapen covid-19 versneld door onze strot wordt gedrukt…slikken zullen we.

William
William
4 jaren geleden

Als WE de doorgezopen kop van Rob de Wijk zien.. dan kunnen we maar een ding zeggen.. neem er nog maar een…

mike
mike
4 jaren geleden

Opvallend dat ook het “Department of Justice” in Amerika eerder deze week aan het Congres heeft voorgelegd om mensen voor onbepaalde tijd te kunnen opsluiten zonder enige vorm van proces.

Wat Rob de Wijk deze week heeft gezegd gaat eveneens niet over beschermen tegen Corona, maar over het uitrollen van een politiestaat.

Harry
Harry
4 jaren geleden

Je merkt ook dat Rutte al een draai aan het maken is voor de Eurobonds, waarschijnlijk opgedragen door Merkel. Het zou betekenen dat de bezuinigingskabinetten voor niets zijn en we leeggeroofd kunnen wordendoor Frankrijk cum suis want die gaan natuurlijk lenen en lenen om hun socialistische stelsel overeind te houden, en om met 50 jaar met pensioen te gaan. De rest van zuid Europa idem. Rutte heeeft gexegd dat zuid Europa meer moet hervormen, die draaien ergens een moertje los en zeggen dan done. Is de buit binnen gaan ze weer als losbollen leven, meer dan voorheen. Bij de Eurobonds betaalt Nederland mee met de hoge rente op staatsobligaties.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x