Homepagina » Binnenland » Hoogleraar bepleit militaire aanpak corona. ‘Weer roept D66’er op om democratie te slopen’
corona
Foto: CC0

Hoogleraar bepleit militaire aanpak corona. ‘Weer roept D66’er op om democratie te slopen’

Hoogleraar Rob de Wijk zei in Dit is de Dag dat het parlement in het geval van de corona-aanpak terughoudend moet zijn in het ter discussie stellen van het kabinetsbeleid.

Hij pleit voor een militaire aanpak: “In kritische situaties als deze ga je achter je leider staan. Als een brand moet worden geblust dan moet niet een heel peloton brandweermannen gaan discussiëren over wat de beste aanpak is.”

De hoogleraar vindt dat de Tweede Kamer ‘te veel debatteert’ over corona.

Autoritaire ombouw

De uitspraken van De Wijk, die onlangs nog ophef veroorzaakte met een kritische column in Trouw over Wilders en Baudet, vielen bij de meeste mensen niet in goede aarde.

Politiek wetenschapper Kees van der Pijl reageerde: “Dat we hier niet meer over een virus praten, maar over een autoritaire ombouw van ons politieke stelsel wordt steeds duidelijker.”

Democratie slopen

“En weer roept een D66’er op om de democratie te slopen,” twitterde columnist Jan Roos.

Sheila Sitalsing schrijft daarnaast in de Volkskrant: “In de nieuwe wereld hebben we Rob de Wijk, specialist strategische studies, die op de radio in alle ernst een ‘terughoudend parlement’ en een ‘militaire aanpak’ bepleit. En niemand die voorstelt hem in een dwangbuis af te voeren tot hij gekalmeerd is.”


[NPO Radio 1]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
1 jaar geleden

De democratie is al gesloopt, we gaan terug naar de technocratie, nog zo’n agenda wat door het wapen covid-19 versneld door onze strot wordt gedrukt…slikken zullen we.

William
William
1 jaar geleden

Als WE de doorgezopen kop van Rob de Wijk zien.. dan kunnen we maar een ding zeggen.. neem er nog maar een…

mike
mike
1 jaar geleden

Opvallend dat ook het “Department of Justice” in Amerika eerder deze week aan het Congres heeft voorgelegd om mensen voor onbepaalde tijd te kunnen opsluiten zonder enige vorm van proces.

Wat Rob de Wijk deze week heeft gezegd gaat eveneens niet over beschermen tegen Corona, maar over het uitrollen van een politiestaat.

Harry
Harry
1 jaar geleden

Je merkt ook dat Rutte al een draai aan het maken is voor de Eurobonds, waarschijnlijk opgedragen door Merkel. Het zou betekenen dat de bezuinigingskabinetten voor niets zijn en we leeggeroofd kunnen wordendoor Frankrijk cum suis want die gaan natuurlijk lenen en lenen om hun socialistische stelsel overeind te houden, en om met 50 jaar met pensioen te gaan. De rest van zuid Europa idem. Rutte heeeft gexegd dat zuid Europa meer moet hervormen, die draaien ergens een moertje los en zeggen dan done. Is de buit binnen gaan ze weer als losbollen leven, meer dan voorheen. Bij de Eurobonds betaalt Nederland mee met de hoge rente op staatsobligaties.

x

Check Also

kroes

Doutzen Kroes deelt preek van dominee Paul Visser: ‘De Great Reset is er niet voor ons!’

Topmodel Doutzen Kroes heeft de preek van ...

karskens

Arnold Karskens spreekt Benelux-parlement toe: ‘Regeringen & media zijn gevaarlijkste verspreiders van nepnieuws’

Journalist Arnold Karskens, voorzitter van omroep ON!, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x