Gezondheid

VN: “Hebzucht Big Pharma hindert medicijn tegen ebola”

Help mee door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voorzitter van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft gezegd dat er dankzij de hebzucht van grote farmaceutische bedrijven nog geen medicijn is tegen ebola.

De WHO houdt de ontwikkelde landen, waaronder de Verenigde Staten, verantwoordelijk voor de huidige ebola-uitbraak in West-Afrika. Volgens het agentschap laten deze landen zich alleen leiden door winst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ebola stak bijna vier decennia geleden de kop op. Waarom staan artsen nog met lege handen, zonder vaccin of geneesmiddel?” vroeg directeur-generaal van de WHO dr. Margaret Chan tijdens een bijeenkomst in Cotonou, de grootste stad van Benin. “Dat komt omdat ebola alleen voorkomt in arme Afrikaanse landen.”

“Een industrie die zich laat leiden door winst investeert niet in producten voor markten die niet kunnen betalen,” aldus de WHO-chef. De westerse geneeskunde is grotendeels in handen van de grote farmaceuten, die alleen geïnteresseerd zijn in het maken van winst.

“Zonder een fundamentele gezondheidsinfrastructuur is geen enkel land stabiel,” zei Chan. Ze toonde zich gefrustreerd en zei dat rijke landen, waaronder de VS, niet genoeg geld opzij zetten om de ebola-uitbraak in Afrika succesvol te kunnen bestrijden.

“De WHO probeert deze kwestie al jaren aan het licht te brengen,” zei ze. “Nu kun je iedere dag op televisie zien welke prijs mensen ervoor moeten betalen.”

In het nieuwste Ebola Situation Report zegt de WHO 260 miljoen dollar nodig te hebben om de uitbraak in West-Afrika onder controle te krijgen. Tot nu toe is slechts 49 procent van het gevraagde bedrag binnengekomen.

[New York Times, WND]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ysje
Ysje
9 jaren geleden

Allemaal hoax! trap er niet in! Ebola is net als een simpele griepvirus te bestrijden met gewoon colloidaal zilver te verhelpen. Het is allemaal onderdeel van agenda 21, angst aanjagen onder het volk! Stop gewoon met het lezen van kranten en het kijken van TV en je hebt nergens last van. Het is tijd om je eigen werkelijkheid te creeeren….en dat kunnen we!

Sola
Sola
9 jaren geleden

Frappant dat de WHO zich nu ineens in lijkt te zetten voor ebola bestrijding. Ik meen me nochtans een eerder bericht op deze site te herinneren waarin stond dat het juist de WHO was die containers vol met alternatieve medicatie (waaronder colloïdaal zilver) tegenhield in Europa en de Verenigde Staten, zodat deze Afrika niet konden bereiken. En “slechts de helft van het benodigde bedrag binnen gekregen”? Ik denk dat wel als maatschappij al wel genoeg aan dergelijke instituties en instellingen (lees: de farmaceutische industrie) betaald hebben of niet dan? Wat niet wegneemt dat het natuurlijk heel erg voor alle mensen die door het westerse winstbejag al zijn overleden aan ebola.

garriet60
garriet60
9 jaren geleden

geef deze mensen hennep olie das gezonder dan die troep die je krijgt van de FHARMA

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Als Ebola een illusie is, wat is Big Pharma dan en wat is GELD dan?

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x