Homepagina » Gezondheid » VN: “Hebzucht Big Pharma hindert medicijn tegen ebola”
VN: "Hebzucht Big Pharma hindert medicijn tegen ebola"

VN: “Hebzucht Big Pharma hindert medicijn tegen ebola”

De voorzitter van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft gezegd dat er dankzij de hebzucht van grote farmaceutische bedrijven nog geen medicijn is tegen ebola.

De WHO houdt de ontwikkelde landen, waaronder de Verenigde Staten, verantwoordelijk voor de huidige ebola-uitbraak in West-Afrika. Volgens het agentschap laten deze landen zich alleen leiden door winst.

“Ebola stak bijna vier decennia geleden de kop op. Waarom staan artsen nog met lege handen, zonder vaccin of geneesmiddel?” vroeg directeur-generaal van de WHO dr. Margaret Chan tijdens een bijeenkomst in Cotonou, de grootste stad van Benin. “Dat komt omdat ebola alleen voorkomt in arme Afrikaanse landen.”

“Een industrie die zich laat leiden door winst investeert niet in producten voor markten die niet kunnen betalen,” aldus de WHO-chef. De westerse geneeskunde is grotendeels in handen van de grote farmaceuten, die alleen geïnteresseerd zijn in het maken van winst.

“Zonder een fundamentele gezondheidsinfrastructuur is geen enkel land stabiel,” zei Chan. Ze toonde zich gefrustreerd en zei dat rijke landen, waaronder de VS, niet genoeg geld opzij zetten om de ebola-uitbraak in Afrika succesvol te kunnen bestrijden.

“De WHO probeert deze kwestie al jaren aan het licht te brengen,” zei ze. “Nu kun je iedere dag op televisie zien welke prijs mensen ervoor moeten betalen.”

In het nieuwste Ebola Situation Report zegt de WHO 260 miljoen dollar nodig te hebben om de uitbraak in West-Afrika onder controle te krijgen. Tot nu toe is slechts 49 procent van het gevraagde bedrag binnengekomen.

[New York Times, WND]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ysje schreef:

  Allemaal hoax! trap er niet in! Ebola is net als een simpele griepvirus te bestrijden met gewoon colloidaal zilver te verhelpen. Het is allemaal onderdeel van agenda 21, angst aanjagen onder het volk! Stop gewoon met het lezen van kranten en het kijken van TV en je hebt nergens last van. Het is tijd om je eigen werkelijkheid te creeeren….en dat kunnen we!

  15 likes
  • Faith schreef:

   Echt, we worden gigantisch misleid met allerlei achterlijk nieuws, dom makende programma’s, oorlogsdreiging, was Maria Magdalena een hoer, Deense overheid financieert onderzoek naar trollen, het wordt steeds gekker en ongeloofwaardiger. De wereld is aan het doldraaien. Blijf in je eigen centrum, dicht bij jezelf. Ik heb het idee dat ons een enorme natuurramp te wachten staat en nu wil de elite ons doen geloven dat dan WW3 losgebarsten is. Niet geloven mensen! De E.T.’s hebben alle kernwapens allang van planeet Aarde afgehaald.

   10 likes
   • Arnold schreef:

    Ik hoop van harte dat onze ruimtebroeders en zusters alle kernwapens inderdaad hebben weggehaald. En, zoals Faith zegt, laat je niet gek maken door het nieuws op de mainstream media.

    7 likes
  • max schreef:

   Tuurlijk joh, totdat je ineens zélf besmet raakt… en dan??

   5 likes
   • Huisheks schreef:

    Ga bang zitten wezen dan. En gebruik vooral je verstand niet. Zie vorig artikel over het domheids virus.
    Weer zo’n sprookje. Ga je griepprik halen en ga in de kelder zitten met een vergiet op je kop. En bid dat OLH je voor alle narigheid losbarst je komt halen.

    1 likes
  • Dr. Why schreef:

   prima, ik stel voor dat u zichzelf besmet met ebola, en u zichzelf dan behandeld met colloïdaal zilver. U mag er ook nog wat homeopathie bijsleuren en accupunctuur als u wilt. Als u het overleeft (sommigen doen dat, zonder medicijnen), dan stel ik voor dat we de proef hernemen met al uw medegelovigen hier. Laat maar weten wanneer u er aan begint.

   En ja, als je je kop in het zand steekt lijkt het inderdaad of je nergens last van hebt…

   5 likes
  • frans schreef:

   De WHO = onderdeel van BIG-FARMA! DE WHO is opgericht door soort van mensen die boven de industrie staan en deze aansturen.
   Kortom De WHO bedient zichzelf. Ze moet niet aankomen met zo’n l*lverhaal.
   Al zal de schrijver ervan , de voorzitter, niet eens weten dat ze bestuurd worden door lieden die het niet goed voor hebben met menselijkheid.

   0 likes
  • frans schreef:

   Ebola is een high-tech virus? dat met radio of micro-frequentie is uit te schakelen! In drie minuten kan het volledig voorbij zijn. Gehoord op lezing. weet uiteraard niet of het waar is.
   Wel kun je je afvragen waarom het virus niet de wereld heeft veroverd.
   Het is niet tegen gehouden door hygienische maatregelen bij de grenzen. Als het zo agressief is gaat het toch de hele wereld over? Dus waarom krijgen wij het niet . Is het dan toch met hoge microgolf frequenties uit te schakelen en zonodig weer aan te schakelen? Het gaat toch om de grondstoffen die Afrika volop heeft.

   0 likes
 • Sola schreef:

  Frappant dat de WHO zich nu ineens in lijkt te zetten voor ebola bestrijding. Ik meen me nochtans een eerder bericht op deze site te herinneren waarin stond dat het juist de WHO was die containers vol met alternatieve medicatie (waaronder colloïdaal zilver) tegenhield in Europa en de Verenigde Staten, zodat deze Afrika niet konden bereiken. En “slechts de helft van het benodigde bedrag binnen gekregen”? Ik denk dat wel als maatschappij al wel genoeg aan dergelijke instituties en instellingen (lees: de farmaceutische industrie) betaald hebben of niet dan? Wat niet wegneemt dat het natuurlijk heel erg voor alle mensen die door het westerse winstbejag al zijn overleden aan ebola.

  1 likes
 • garriet60 schreef:

  geef deze mensen hennep olie das gezonder dan die troep die je krijgt van de FHARMA

  0 likes
 • Pascal schreef:

  Als Ebola een illusie is, wat is Big Pharma dan en wat is GELD dan?

  0 likes
 • gesundhedsfreak schreef:

  Neem gewoon elke dag 10 tot 20 gram chlorella en je zult BIG PHARMA nooit (meer)nodig hebben.

  0 likes
 • Mad Max schreef:

  Het is 2014 mensen!!! Geld is ECHT het enige wat nog regaeert. Dus natuurlijk maakt de farmacie geen haast. Het wordt HOOG tijd dat wij onze grijpgrage medemens smoren, met zijn allen en wel nu!
  Ik maak mij elke dag weer heel erg kwaad als ik zie dat het WEER alleen om geld gaat. En dat noemen wij dan beschaving. Dat is iets wat wij zouden willen zijn, maar met onze slapende medemens gaat het nog lang duren voordat wij van een beschaving kunnen spreken. Wat doen wij op Mars als hier nog mensen sterven van de honger en aan ziekte? Beschaving? Wat een joke… helaas.

  0 likes
 • x

  Check Also

  hugo de jonge

  Hugo de Jonge wil niet leren van het verleden. Begint alles weer van voren af aan?

  Minister Hugo de Jonge is terug van ...

  italiaanse

  Italiaanse professor: Coronavirus gemaakt in Chinees lab, reken niet op effectief vaccin

  Het nieuwe coronavirus is gemaakt in een ...

  >