Homepagina » Mens en Dier » Zelfs Fauci is er ‘niet van overtuigd’ dat het coronavirus uit de natuur komt
fauci
Foto: Anthony Fauci (Flickr/Trump White House Archived CC0)

Zelfs Fauci is er ‘niet van overtuigd’ dat het coronavirus uit de natuur komt

De Amerikaanse immunoloog en corona-adviseur Anthony Fauci is er ‘niet van overtuigd’ dat het nieuwe coronavirus in de natuur is ontstaan. Tijdens een interview met Politifact afgelopen vrijdag vroeg Katie Sanders hem: “Ben je er nog steeds zeker van dat corona in de natuur is ontstaan?”

“Nee, eigenlijk niet,” antwoordde Fauci. “Nee. Ik ben daar niet van overtuigd. Ik vind dat we onderzoek moeten blijven doen naar wat er precies in China is gebeurd.”

“De mensen die er onderzoek naar hebben gedaan, zeiden dat het waarschijnlijk afkomstig is van dieren die vervolgens mensen hebben besmet, maar het kan ook ergens anders vandaan zijn gekomen en we moeten dat uitzoeken. Dat is de reden waarom ik heb gezegd dat ik voorstander ben van welk onderzoek dan ook naar de oorsprong van het virus.”

Fauci draait 180 graden

In 2020 zei Fauci nog dat hij er vrij zeker van was dat het virus niet door mensen is gemaakt. “Alles […] wijst erop dat dit virus in de natuur is ontstaan en is overgesprongen op andere soorten,” zei hij.

Afgelopen week gaf Rochelle Walensky, directeur van het Amerikaanse RIVM, tijdens een congressionele hoorzitting toe dat het ‘mogelijk’ is dat corona uit een laboratorium in Wuhan komt.

In maart zei Robert Redfield, een voormalig directeur van het Amerikaanse RIVM, tegen CNN dat het virus ‘hoogstwaarschijnlijk’ uit een lab afkomstig is.

Gain of function-onderzoek

Het Amerikaanse nationale gezondheidsinstituut (NIH) en het Nationaal Instituut voor Allergie en Infectieziekten (NIAID) financierden zogeheten gain of function-onderzoek van het Wuhan Instituut voor Virologie in 2014. Dergelijk onderzoek is erop gericht om virussen makkelijker overdraagbaar of meer ziekmakend te maken dan ze in de natuur zijn.

Fauci, directeur van het NIAID, loog tegen het Congres toen hij zei dat de Amerikaanse overheid nooit gain of function-onderzoek heeft gefinancierd in Wuhan. Sommigen pleiten dan ook voor een onderzoek naar de rol van Fauci bij de ontwikkeling van het coronavirus.

“Hoelang blijven de mainstream media in Nederland nog zwijgen?” vraagt huisarts Els van Veen. “Het coronavirus lijkt wel degelijk uit een lab in Wuhan te komen. Niks van een vleermuis, Marion Koopmans.”

[Infowars]
4.4 54 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jowe
Jowe
4 maanden geleden

Vraag ‘t aan Marion Koopman viroloog, onlangs daar geweest

pien
pien
4 maanden geleden

ikke niet weten, hij is zich al aan het inkapselen, voelt zeker nattigheid

dna
dna
4 maanden geleden

Hij heeft een eed aan wat anders gezworen.

Corona-hoax
Corona-hoax
4 maanden geleden

Dan is het dus een biologisch wapen. Dat komt en gaat toch weer. Dat komt toch niet terug of zie ik het nu verkeerd?

x

Check Also

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

gezichtsscan

Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’

Gezichtsscans worden steeds populairder in Nederland. De ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

53
0
We lezen graag je reactie!x