Homepagina » Natuur en Milieu » Bent u er zich wel van bewust dat u vreselijk verkeerd bent voorgelicht? Professor schrijft open brief aan Rutte over klimaatbeleid
Bent u er zich wel van bewust dat u vreselijk verkeerd bent voorgelicht? Professor schrijft open brief aan Rutte over klimaatbeleid

Bent u er zich wel van bewust dat u vreselijk verkeerd bent voorgelicht? Professor schrijft open brief aan Rutte over klimaatbeleid

Professor Guus Berkhout wijst premier Rutte in een open brief op vijf aantoonbare onjuistheden in de argumenten van het voorgenomen klimaatbeleid.

“Bent u er zich wel van bewust dat u vreselijk verkeerd bent voorgelicht?” vraagt hij. “Realiseert u zich wel dat de werkelijkheid heel anders is dan het sombere beeld dat u nu al jaren voorgeschoteld krijgt?”

“Weet u wel dat als we alles gaan uitvoeren wat er in uw kostbare klimaatplannen staat, de wereld slechts 0,00030C minder opwarmt? Dat getal is niet te meten!” aldus Berkhout.

Gemanipuleerd getal

Hij wijst er ten eerste op dat de bewering dat 97% van de klimaatwetenschappers ervan overtuigd is dat opwarming wordt veroorzaakt door de mens, een gemanipuleerd getal is.

Van de 11.944 klimaatartikelen die werden geraadpleegd waren er 7930 die zich daar helemaal niet over uitlieten en slechts 41 die er echt in geloofden. Slechts 41 van de 11.944 dus.

Berkhout stelt verder dat de nieuwste wetenschappelijke resultaten laten zien dat de invloed van CO2 op de temperatuur aanzienlijk kleiner is dan gedacht.

Misleidende acties

Daarnaast worden temperaturen uit vroegere warme perioden omlaag bijgesteld, zodat het lijkt alsof het nu opeens heel warm is.

“Waarom deze misleidende acties in naam van de wetenschap?” vraagt hij de premier.

Ten vierde kunnen zon en wind ons land bij lange na niet voorzien van voldoende energie, aldus de professor.

Hele andere boeg

En tot slot is de vaak genoemde optie van biomassa verbranden volgens hem aanwijsbaar veel slechter dan het verbranden van steenkool.

“Mijn dringende advies aan u is om klimaatbeleid over een hele andere boeg te gooien,” besluit Berkhout.

Lees hier de gehele brief.

[Climategate]


Vond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Meneer Rutte weet donders goed dat het hele klimaatbeleid gebaseerd is op het verdraaien van de waarheid, voor de politiek is het gewoon een melk koetje van de UN agenda 2030. Wederom gaat het niet om wat het beste is voor de natuur maar om de centen.

  50 likes
  • Ik heb een mail gestuurd naar Rutte met de vraag hoe het kan dat onder “zijn bewind” in 5 jaar tijd ongeveer 6500 hectare bos in Nl verdwijnt.
   Ik heb gezegd dat ik heeeeel lang geleden op de lagere school al heb geleerd dat bomen de longen van de aarde zijn . En dat bomen co2 reduceren…..
   En hij heeft, neem ik aan, veel meer geleerd dan ik..

   20 likes
   • Iemand die 8 jaar over een studie van 4 jaar doet kan niet zo goed leren

    7 likes
   • @Mikkie: houd maar op, want Mark ‘dappere’ Dodo Rutte heeft helemaal geen boodschap aan de brief van Professor Guus Berkhout..laat staan dat hij dat aan jouw persoonlijke email aan hem heeft. Hij wordt “van bovenaf” aangestuurd, want ‘een agenda’. En zou hij naar ons luisteren, zoals het een MP betaamt, dan is hij in no time een ‘dooie’ Dodo.. Dan zijn ze echt uitgestorven!

    6 likes
   • Strijdervoorvrijheid

    Nee dat heeft ie niet.

    1 likes
  • Yep, las ergens dat ze de gasprijs naar beneden willen krijgen. Er worden vieze spelletjes gespeeld. Geruchten/leugens worden de wereld in geholpen om er de juiste resultaat door te krijgen.(beurs etc).
   Deze beursmensen(hun bazen) zitten de hele dag achter hun schermen te loeren. Ze doen in feite geen ene donder. Ja ze misleiden en bedriegen etc om maar winst te verkrijgen of om andere bedrijven een loer te leggen, zodat deze overgenomen kunnen worden.
   De klantvriendelijkheid bij de energie bedrijven ea bedrijven is triest. Het wordt steeds agressiever. Dat komt omdat ze teveel macht over de burger hebben/krijgen. Net zoals bij internet/telefonie. Je moet het in huis hebben, anders kun je niks.(school/overheid)
   Wij worden letterlijk buitenspel gezet. Overgenomen. Ze zien je als een product. Ik vind dit een grove mensenrechten schending.

   20 likes
 2. Biomassa als energiebron is totaal van de pot gerukt. Het onttrekt een giga areaal aan de landbouw en verandert het landschap in monotone groenvelden. Wie wel eens op het Amerikaanse platteland heeft gereden, heeft die kilometers lange sojavelden gezien. ‘Bio Fuel’ staat er dan op de borden op die akkers.
  In Nederland hebben we die oppervlaktes niet eens…

  Wat we wel hadden waren overal prachtige bomen die nu massaal worden gekapt voor de stookovens. En hier geen borden met bio fuel maar steeds weer andere redenen waarom die bomen weg moeten. De ene keer is het een ‘ziekte’, de andere keer ‘gevaarlijke toestanden’, weer andere keren herinrichting van het landschap. Allemaal kul natuurlijk. Om de wereld te ‘redden’ van een paar graden opwarming worden nu bomen gekapt die de nu juist de aarde wat koeler maken en heel wat CO2 – de boosdoener! – opnemen.
  Dit is de logica van de gifgroenen: wat een misleid volkje is dat toch.

  Ga naar de site en huil om de vernietiging. http://www.bomenkapmeldpunt.nl/

  18 likes
 3. Guus Berkhout is een van die bejaarden die nog hoopt op late roem wegen zijn “geniale” visie.
  Ik sloeg hem gade op een bijeenkomst van de KNAW, waar hij een tenenkrommend slecht verhaal hield, en zijn spraak beginnende dementie deed vermoeden.

  3 likes
  • Dat zelfde geld voor die zgn pro wetenschappers en politici die ruim de 70 voorbij zijn en helemaal niets met klimatologie (geen exacte wetenschap) te maken hebben.
   Dat zelfde geld voor die snotneuzen die hun pampers nog niet zijn ontgroeid die menen dat het met Pasen nog nooit zo warm is geweest (belgië een lekkere 20-25 c) thans komt dat eens om de zovele jaar voor (oudere mensen zoals ik zelf…ben thans zover dat ik weet nog niet aan het dementeren….weten waarover het gaat)
   Dat zelfde geld voor dat kleine kleutertje uit scandinavië die heel de wereld rond reist met het (alle respect) syndroom van Down.
   Dat zelfde geld voor dat andere kleutertje uit België, die de wereld rond reist zowel te water, ter land en ter lucht, een paar duizenden andere kleuters aanzet tot staken/brossen, haat en geweld (in mijn tijd werd brossen nog keihard aangepakt)
   Dat zelfde kleutertje dat een boek heeft uitgebracht, een fonds heeft opgericht zodat ze haar studies kan verder zetten, nog meer reizen maken en uiteindelijk die politiek in gaat (want dat is ook het doel)

   Dus als jij met ballen wilt gooien, verwacht dat er vroeg of laat iemand opstaat en een bal terug gooit maar dan vol op je neus!!

   Het word meer dan hoogtijd dat er ook eens betogingen worden georganiseerd tegen die klimaat hype en een heel andere verhaal laten horen…….maar wacht eens even, zulke betogingen worden bij wet verboden omdat het ingaat tegen de wetenschappelijke/politieke correctheid!!

   16 likes
 4. En weer mis ik enige vermelding van CHEMTRAILS , die een substantiële bijdrage leveren aan de temperatuurstijging . Zogenaamd bedoeld om het zonlicht te weren , krijgen we juist in een broeikaseffect , omdat de hitte van de zon blijft hangen onder de deken van de chemicaliën die eigen zijn aan deze verfoeilijke rotzooi .
  Ach het zijn toch gewone vliegtuidstrepen , zo worden we met een kluitje in het riet gestuurd .
  Het is onderdeel van een mondial vernietigingsprogramma .

  16 likes
 5. Hopelijk wordt Thierry de volgende premier.
  Rutte heeft als eerste agendapunt “maak Nederland en de Nederlanders kapot”.

  12 likes
  • Als Baudet in de toekomst genoeg stemmen haalt om een kans te maken premier van Nederland te worden zal hij zich ook moeten committeren aan de deep state anders gaat het feest niet door. Volgens mij is dit al aan de gang vanaf Balkenende…

   3 likes
 6. dat is het huidige beleid; mensen die anders denken dan de klimaat maffia worden weggezet als niet goed wijs en dat
  ze niet de juiste gatallen hanteren en ga zo maar door , mensen besef goed dat wij in de toekomst niets meer te vertellen hebben en zelfs de beschikking over ons eigen lichaam kunnen verliezen onder het nom van dat wat ze bedenken wel goed voor je is, en stel je te veel vragen gaan ze je nog oppakken en bewerken , let maar op zoals nu al de discussie over de mazelen vaccins al gevoerd gaat worden, dit is pas het begin, geloof ze niet als ze u vertellen dat al die troep goed voor je is.
  ze hebben niet voor niets het referendum afgeschaft, was de uitslag niet hellemaal bevallen voor de heren, kijk maar naar de z.g.n. marknes verdrag , wij worden compleet ontdaan van onze eigen nationaliteit , met als doel om van de EU een super-staat te maken, mensen het gaat sluipend, maar als de meeste het door hebben is het niet meer terug te draaien.

  13 likes
 7. Er is geen klimaat meer. Dat is intussen overgenomen door de geo-ingenieurs & co. De reden dat het extreem warm en (vooral dan nog eens) droog is, komt door de verschillende nanodeeltjes en microwave technologie die ervoor zorgen dat de natuurlijke weerpatronen onnatuurlijk geworden zijn. Men heeft nu de controle over de regen en temperatuur, maar men doet alsof de oorzaak elders ligt (CO2).
  Intussen is de mens zo gehersenspoeld, dat de bereidheid er is om alle schuld op zich te nemen en zich naar believen aan te passen aan de nieuwe maatregelen. Deze wetten en regels zullen spoedig de economie verschuiven door het geld te laten vloeien naar peperdure zaken zoals warmtepompen, passieve huizen, zonnepanelen en elektrische auto’s, maar ook door verhoogde prijzen van water, voedsel en alle andere natuurlijke grondstoffen. Deze verschuiving zal doorgaan tot in het oneindige, om daarna opnieuw te horen te krijgen dat het toch allemaal niet zo ecologisch is als gedacht, waardoor we opnieuw alles zullen moeten vernieuwen, maar intussen zullen de meesten onder ons allemaal omgekomen zijn van de honger en droogte…

  13 likes
 8. gaat niet over een andere boeg gooien.
  de schaapjes zijn geteld en zijn de meerderheid dus we gaan gewoon door om onze rekening te plunderen.

  11 likes
 9. Vernietigend onderzoek voor de elektrische auto : Elektrische auto slechter voor het milieu dan een diesel auto.

  https://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13970:elektrische-auto-slechter-voor-klimaat-dan-diesel-auto&catid=37:wereld&Itemid=50

  Tel daarbij op dat de volgende welhaast onoverkomelijke milieuramp er al aan zit te komen, namelijk het vervangen en ontmantelen van ontelbaar veel versleten zonnepanelen die vol zitten met zeer giftige rotzooi.

  Waar ze ons aantoonbare leugens voorhouden om het milieu te “redden”wordt het met kracht en onnoemelijk veel geld (ons geld) nog verder de vernieling in geholpen.

  Alles is zoals gewoonlijk weer eens totaal omgekeerd dan ze ons willen doen geloven.

  9 likes
 10. Ze kunnen daar niets anders meer dan in getallen denken en ernaar handelen, over onbewust gesproken, handelen ze naar een getal,kijken niet diep genoeg dat getallen met HUN Spelen, als de diepte ervan niet word onderzocht zoals deze professor wel doet en zegt dat het te verwaarlozen is , daar zijn er niet echt bewust van ,willen het waarschijnlijk ook niet , de macht van getallen beheerst hun leven, dat getallen alleen maar een getal is, denken ze soms dat de natuur uit getallen bestaan? maar die laat zich niet door getallen regeren, alleen onbewuste mensen rekent met getallen, en heel vaak klopt het getal dat ook niet, want deze moet op velerlei gebied altijd weer aangepast worden..mensen die veel met getallen leven en ernaar handelen , zijn gewoon pionnen hun handelen bestaan alleen maar uit het getal..in wezen zijn het robotten handelend mensen met een Getal..daar bestaat hun[ robot]leven Uit..maar het leven bestaat niet uit het getallen..en dat zien vele Niet..

  7 likes
 11. Rutte wordt gestuurd en is in feite de marionet van de elite. Waarschijnlijk weet hij van toeten nog blazen wanneer het over exacte berekeningen gaat. En al zou hij het weten. Het plan is gemaakt het is zijn keuze een pion te zijn in het wereldwijde schaakspel dus speelt hij mee.

  7 likes
 12. misschien een dom idee; naast een gas centrale een kas met groente plaatsen , warmte en CO2 hebben we daar nodig en krijgen er zuurstof en voeding voor terug … daarbij dat een centrale ook niet echt mooi is dus houden we de horizon op andere plaatsen “schoon”

  3 likes
 13. Hoe dan ook ,al is het naief van de professor al geeft hij tenenkrommende lezingen . Hij doet tenminste wat.De meeste mensen praten alleen er over maar in actie komen ho maar. Een enkeling stuurt soms een mail terwijl er een tsunami aan boze mail naar gemeentes belastingdiensten regering nationale ombudsman zou moeten binnenstromen dagelijks

  1 likes
 14. Ze moeten onderhand wel weten dat het KLIMAAT een COMPLEX, CHAOTISCH systeem is !!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

co2

Medeoprichter Greenpeace benoemt verrassende feiten over CO2 die u nergens anders hoort

Klimaatactivisten zeggen dat CO2 slecht en gevaarlijk ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 5 maart
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.