Homepagina » Gezondheid » Wapen tegen slopende ziektes als MS bevindt zich al in ons lichaam. Wetenschapper vertelt hier over opzienbarende ontdekking
Wapen tegen slopende ziektes als MS bevindt zich al in ons lichaam. Wetenschapper vertelt hier over opzienbarende ontdekking

Wapen tegen slopende ziektes als MS bevindt zich al in ons lichaam. Wetenschapper vertelt hier over opzienbarende ontdekking

Onderzoekers van de Mayo Clinic en de Universiteit van Iowa hebben ontdekt dat een darmbacterie kan helpen bij de behandeling van auto-immuunziektes zoals MS.

Hoewel probiotica al duizenden jaren worden gebruikt, zijn er weinig gegevens waaruit blijkt hoe een bacterie de strijd kan aangaan met een ziekte buiten de darmen.

Het onderzoeksteam testte darmbacteriën uit patiënten op muizen met MS. Ze kwamen tot de ontdekking dat één soort, Prevotella histicola, de auto-immuunziekte effectief onderdrukte.

Brug

De wetenschappers pleiten nu voor verder onderzoek.

“Als we de microben die al in het menselijk lichaam aanwezig zijn kunnen gebruiken om een ziekte buiten de darmen te bestrijden, begeven we ons mogelijk op een geheel nieuw terrein,” zei Joseph Murray van de Mayo Clinic.

Dr. Murray heeft nu de term ‘brug’ bedacht, een samenvoeging van ‘bug’ (beestje) en ‘drug’ (medicijn).

De onderzoekers ontdekten dat P. histicola leidde tot een afname van twee soorten ontstekingscellen.

Ontbreekt

Daarnaast stimuleerde de microbe juist cellen die ziektes bestrijden, zogeheten T-cellen.

Het team concludeert dat deze darmbacterie in de toekomst een rol kan gaan spelen bij de behandeling van MS.

Uit eerder onderzoek bleek al dat Prevotella ontbreekt in de darmen van MS-patiënten, zo liet hoofdonderzoeker Ashutosh Mangalam weten.

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cell Reports.

Bekijk hieronder een filmpje over de ontdekking:

[Mayo Clinic]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Ik zou zeggen tegen MS patienten, probeer een veganistisch zo rouw mogelijk dieet (a la Gerson Dieet) met een cannabis olie, met eventueel ook nog zuurstof hogedruk therapy daarbij.
  Van toxische medicijnen af en een goede lever reiniging (als dat niet al gedaan was) is erg belangrijk.
  Het is geen garantie dat het bovengenoemde genoeg is, maar ik heb het vermoeden dat het voor sommigen een totale ommekeer kan creeeren. De combinatie van detox en CBD olie heeft wel eens de neiging om een degenererende zenuw functies te herstellen. Ik heb het wonderen zien doen.

  14 likes
  • jann schreef:

   Wat jaren geleden heb ik leverreinigingen gedaan. Het boek van Andreas Moritz kwam ik tegen op internet. Zijn manier van reinigen sprak mij aan en het resultaat was voor mij verpletterend. Vele vele honderden leverstenen daardoor kwijtgeraakt over een paar jaar reinigingen uitvoeren. Al tijdens die reinigingen en daarna langzaamaan een goede gezondheid op allerlei gebied teruggewonnen daardoor.
   Een ‘bijna’ vaganistisch dieet was al mijn gewoonte.

   8 likes
  • Bullandcrap schreef:

   De RSO kuur (THC pasta) schijnt ook goed te helpen.

   5 likes
 • Nobiru schreef:

  Dus er zijn duivels onder de bacteriën en ook engelen. Zo zie je maar.

  1 likes
  • exegese schreef:

   Sterker nog @Nobiru, je darmen zitten vol met soortgelijke engeltjes. Zonder je darmflora die volledig is opgebouwd uit bacteriën die voor het grootste deel jouw immuunsysteem in tact houden zou je überhaupt niet kunnen leven. Daarom zijn de veelgebruikte antibiotica-kuren ook zo’n verschrikkelijke aanslag op je gezondheid. Die maken namelijk geen verschil in voor de mens onmisbare bacteriën en slechte bacteriën en richten daar een ware slachting aan.

   2 likes
 • Irmgard schreef:

  Lees maar eens het boek medical medium. De spijsvertering is zo belangrijk. Dit boek is een echte aanrader. Dan wordt er veel duidelijk.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Topartsen erkennen dat vaccins schadelijk zijn en ons afweersysteem tegen ons keren. De opmerkelijkste bevindingen

  Topartsen erkennen dat vaccins schadelijk zijn en ons afweersysteem tegen ons keren. De opmerkelijkste bevindingen

  Veel onderzoeken wijzen erop dat vaccins kunnen ...

  Dit is de laatste keer dat iemand in mijn familie er één krijgt. Man kan niet meer praten, lopen, zien of ademen na griepprik

  Een man uit Las Vegas verloor zijn ...

  >