Homepagina » Gezondheid » Wapen tegen slopende ziektes als MS bevindt zich al in ons lichaam. Wetenschapper vertelt hier over opzienbarende ontdekking
Wapen tegen slopende ziektes als MS bevindt zich al in ons lichaam. Wetenschapper vertelt hier over opzienbarende ontdekking

Wapen tegen slopende ziektes als MS bevindt zich al in ons lichaam. Wetenschapper vertelt hier over opzienbarende ontdekking

Onderzoekers van de Mayo Clinic en de Universiteit van Iowa hebben ontdekt dat een darmbacterie kan helpen bij de behandeling van auto-immuunziektes zoals MS.

Hoewel probiotica al duizenden jaren worden gebruikt, zijn er weinig gegevens waaruit blijkt hoe een bacterie de strijd kan aangaan met een ziekte buiten de darmen.

Het onderzoeksteam testte darmbacteriën uit patiënten op muizen met MS. Ze kwamen tot de ontdekking dat één soort, Prevotella histicola, de auto-immuunziekte effectief onderdrukte.

Brug

De wetenschappers pleiten nu voor verder onderzoek.

“Als we de microben die al in het menselijk lichaam aanwezig zijn kunnen gebruiken om een ziekte buiten de darmen te bestrijden, begeven we ons mogelijk op een geheel nieuw terrein,” zei Joseph Murray van de Mayo Clinic.

Dr. Murray heeft nu de term ‘brug’ bedacht, een samenvoeging van ‘bug’ (beestje) en ‘drug’ (medicijn).

De onderzoekers ontdekten dat P. histicola leidde tot een afname van twee soorten ontstekingscellen.

Ontbreekt

Daarnaast stimuleerde de microbe juist cellen die ziektes bestrijden, zogeheten T-cellen.

Het team concludeert dat deze darmbacterie in de toekomst een rol kan gaan spelen bij de behandeling van MS.

Uit eerder onderzoek bleek al dat Prevotella ontbreekt in de darmen van MS-patiënten, zo liet hoofdonderzoeker Ashutosh Mangalam weten.

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cell Reports.

Bekijk hieronder een filmpje over de ontdekking:

[Mayo Clinic]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Ik zou zeggen tegen MS patienten, probeer een veganistisch zo rouw mogelijk dieet (a la Gerson Dieet) met een cannabis olie, met eventueel ook nog zuurstof hogedruk therapy daarbij.
Van toxische medicijnen af en een goede lever reiniging (als dat niet al gedaan was) is erg belangrijk.
Het is geen garantie dat het bovengenoemde genoeg is, maar ik heb het vermoeden dat het voor sommigen een totale ommekeer kan creeeren. De combinatie van detox en CBD olie heeft wel eens de neiging om een degenererende zenuw functies te herstellen. Ik heb het wonderen zien doen.

Bullandcrap
Bullandcrap
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

De RSO kuur (THC pasta) schijnt ook goed te helpen.

jann
jann
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Wat jaren geleden heb ik leverreinigingen gedaan. Het boek van Andreas Moritz kwam ik tegen op internet. Zijn manier van reinigen sprak mij aan en het resultaat was voor mij verpletterend. Vele vele honderden leverstenen daardoor kwijtgeraakt over een paar jaar reinigingen uitvoeren. Al tijdens die reinigingen en daarna langzaamaan een goede gezondheid op allerlei gebied teruggewonnen daardoor.
Een ‘bijna’ vaganistisch dieet was al mijn gewoonte.

Nobiru
Nobiru
3 jaren geleden

Dus er zijn duivels onder de bacteriën en ook engelen. Zo zie je maar.

exegese
exegese
Reactie op  Nobiru
3 jaren geleden

Sterker nog @Nobiru, je darmen zitten vol met soortgelijke engeltjes. Zonder je darmflora die volledig is opgebouwd uit bacteriën die voor het grootste deel jouw immuunsysteem in tact houden zou je überhaupt niet kunnen leven. Daarom zijn de veelgebruikte antibiotica-kuren ook zo’n verschrikkelijke aanslag op je gezondheid. Die maken namelijk geen verschil in voor de mens onmisbare bacteriën en slechte bacteriën en richten daar een ware slachting aan.

Irmgard
Irmgard
3 jaren geleden

Lees maar eens het boek medical medium. De spijsvertering is zo belangrijk. Dit boek is een echte aanrader. Dan wordt er veel duidelijk.

x

Check Also

huisarts

Huisarts maakt 10 dagen na vaccinatie de balans op: ‘Veilig? No way!’

In de Nederlandse huisartsenpraktijken is men druk ...

vaccin

Gezonde verpleegster (35) krijgt hersenontsteking na Pfizer-vaccin en sterft: ‘Het is een grote schok’

Een Britse verpleegster is op 3 april ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x