Buitenland

Waarom niemand over Zweden praat: ‘Land op slot gooien is belachelijk’

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het grootste gedeelte van Europa zijn strenge lockdownmaatregelen van kracht. Dat geldt niet voor Zweden. Grenzen en basisscholen blijven open, net als veel bedrijven, restaurants en cafés.

De architect van de strategie die Zweden hanteert, is epidemioloog Anders Tegnell. Hij sprak met Nature over de corona-aanpak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er is in mijn ogen geen wetenschappelijke basis voor een lockdown of het sluiten van grenzen, zegt hij.

Belachelijk

“We hebben gekeken of andere EU-landen analyses over de effecten van deze maatregelen hebben gepubliceerd voordat ze een lockdown instelden, maar er is bijna geen land dat zo’n analyse heeft gemaakt.”

“Het sluiten van grenzen is belachelijk omdat Covid-19 al in ieder Europees land is,” zegt Tegnell.

“Nergens in Europa is men erin geslaagd om de verspreiding van het virus aanzienlijk af te remmen.”

Het sluiten van scholen is volgens hem onlogisch. De wetenschap laat zien dat je scholen aan het begin van een epidemie moet sluiten om effect te sorteren.

Tevreden

Tegnell zegt tevreden te zijn met de strategie. “We weten dat Covid-19 extreem gevaarlijk is voor oudere mensen, maar als we kijken naar pandemieën dan zijn er veel ergere scenario’s denkbaar.”

Hij zegt gegevens te hebben waaruit blijkt dat de griepepidemie dit jaar veel minder heftig is geweest en dat er afgelopen winter veel minder mensen zijn besmet met het norovirus.

“Het loont dus om afstand te houden en handen te wassen,” zegt Tegnell.

[Nature]

5 6 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cool Corona
Cool Corona
3 jaren geleden

Wat een onzin! Zweden is ruim 4 x groter dan NL en er wonen rond de 10 miljoen mensen. Die dus niet op een kluitje leven als ons. Als wij de maatregelen overgenomen hadden van Zweden, had dit tot een ramp geleid in NL met vele malen meer doden dan tot nu toe het geval is.

man ó man
man ó man
3 jaren geleden

Hier heeft Zweden een sterk punt, maar heeft het ontlopen van een lockdown ook te maken met het gegeven dat enige Zweden al vrijwillig zijn begonnen met het accepteren van onderhuids chippen? En misschien heeft Zweden al ruimschoots aangegeven te doen wat vaccinboer Billy the Gates voor ogen heeft?

Of is Zweden bezig eindelijk maar toch, nu het te laat is, de kont tegen de krib te gooien en pikt ze niet langer de bemoeienis en druk van de namaak-joden die met medewerking van de Zweden zelf het land in een multiculturele mislukking en catastrofe hebben gestort en daarom ook maar niet meegaan in deze wereldwijde opgetuigde coronahoax?

Alsof Zweden nu zogenaamd voortvarend vrij optreedt en een eigen koers vaart, is m.i. bedrog. Dan had ze in alles zo voortvarend kunnen optreden en hadden ze nooit de grenzen verplicht van bovenaf open gezet voor hordes criminele vluchtelingen, waartussen maar weinig reëele en zuivere vluchtelingen zaten, die ook opgevangen hadden kunnen worden in veilige landen aldaar..

Daarbij komt dat de echte vluchtelingen degene zijn die door Westerse proxy oorlogen en de door het Westen georkestreerde Arabische lente niet langer in vrede in hun geboorteland konden leven. Leven in vrede en in harmonie was volgens de VS, Israël en Saoedi-Arabië niet langer toegestaan omdat landen als Afghanistan, Libië, Egypte, Syrië, Irak, Tunesië geregeerd werden door verschrikkelijke machthebbers. Echter, dat waren of zijn standvastige machthebbers die niet buigen voor het fascistische westen. Da’s lullig, dus maakten de westerse fascistische machthebbers daarom van het halve Midden-Oosten maar eventjes een oorlogsgebied en dachten de westerlingen het recht te hebben miljoenen mensen uit te mogen moorden en kapot te maken en landen te plunderen en naar westerse model in te kunnen inrichten.

Hoe dan ook, Zweden is wel het bewijs dat niets doen en de boel laten gaan beter werkt dan hysterisch en krankzinnig landen, economieën en burgers compleet en met leugens op slot gooien.

Erique
Erique
3 jaren geleden

De ouderen betalen nu de prijs voor het het gewoon door laten gaan van het openbare leven.Gisteren 173 doden & vandaag 84.

Brickshooter
Brickshooter
3 jaren geleden

Jammer van dat laatste stukje.

“We weten dat Covid-19 extreem gevaarlijk is voor oudere mensen”
ONZIN!

“Het loont dus om afstand te houden en handen te wassen,”
ONZIN!

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x