Binnenland

Vijftigers grootste groep op de IC: is er een link met het vaccin?

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze maand schreven de media dat de GGD inmiddels begonnen is met het vaccineren van mensen jonger dan 60 jaar. Dat terwijl een deel van de 60-plussers nog niet is opgeroepen voor een eerste coronavaccin. Nu jongere groepen worden gevaccineerd, zou je verwachten dat die minder sterk vertegenwoordigd zijn op de IC. Dat blijkt niet het geval. De groep 50-59 is de afgelopen weken groter geworden en is nu zelfs de grootste.

Op IC-afdelingen van ziekenhuizen liggen nu vooral vijftigers met corona, terwijl dat in maart en april nog vooral zeventigers waren, blijkt uit gegevens die het AD heeft opgevraagd. Volgens Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, tonen de cijfers juist aan dat vaccineren effect heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Ongefundeerde uitspraak

“De patiënten die je in mei in het ziekenhuis en op de IC krijgt, zijn de niet-gevaccineerden,” zei hij. Dat is een ongefundeerde uitspraak, aangezien de GGD in ieder geval sinds begin mei bezig is met het vaccineren van 60-minners.

“Wij waren er al van overtuigd dat het vaccin werkt en deze cijfers tonen aan dat het ook daadwerkelijk zo is. Je ziet dus al effect na de eerste prik,” benadrukte Gommers. Intensivist Dave Dongelmans, voorzitter van stichting NICE, haalde in het AD nog maar eens uit naar de ‘wappies’.

Fraai staaltje propaganda

Van alle patiënten op de coronaverpleegafdeling is nu ruim een kwart (26,1 procent) 50 tot en met 59 jaar oud en daarmee is het de grootste groep. Wie zegt dat de 60-minners die begin mei of misschien nog wel daarvoor hun vaccin hebben gekregen niet als gevolg van bijwerkingen na de prik in het ziekenhuis of op de IC zijn beland?

Ook FVD-voorman Thierry Baudet doet een duit in het zakje. Hij spreekt van een ‘fraai staaltje propaganda’ van Gommers:

4.6 49 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mar
Mar
3 jaren geleden

Ik word echt misselijk van die misleidende propaganda.

Gezondheid (MGTOW)
Gezondheid (MGTOW)
3 jaren geleden

Er is nog steeds een lange weg te gaan met Nederlanders. Zo straks naar verschillende winkels geweest waaronder blokker. Daar mocht men mij niet zo omdat ik geen mondkapje droeg, zelfs niet nadat ik zei dat ik voor de vrijheid sta.
Ik liep dan ook de winkel uit zonder gedag te zeggen tegen de vrouw achter de kassa, want ik zeg geen gedag tegen mensen die medeplichtig zijn aan de misdaad. De Grondwet en mensenrechten gaan bij mij voor alles. Het wordt verdomme tijd dat ze een rude awakening krijgen.
Gelukkig deed men bij Ekoplaza en Kruidvat niet moeilijk dat ik daar zonder mondkapje aanwezig was.

Mirjohn
Mirjohn
3 jaren geleden

Dhr.Gommers is eveneens als Dhr.Kuipers een marionetten pop van Rutte en consorten. Geef deze man geen podium door hem steeds in praatprogeamma’s uit te nodigen. Die man verteld niets nieuws.

erik
erik
3 jaren geleden

Het vaccin werkt zeer goed,bijna iedereen word er ziek van,.

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x