BinnenlandCorona

‘Dit is wat er gebeurt, mensen. De EU-coronapas mag er nooit komen’

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Eerste Kamer wordt vandaag gedebatteerd over de tijdelijke wet coronatoegangsbewijzen. Dit wetsvoorstel maakt het mogelijk om regels te kunnen stellen over het tonen van een testbewijs ‘waaruit blijkt of er op het moment van afname van een test een infectie was met het coronavirus’.

Het voorstel heeft betrekking op de inzet van testbewijzen bij sport- en jeugdactiviteiten, culturele instellingen, evenementen, restaurants en overige horeca. De overheid stelt applicaties beschikbaar waarin de testuitslag omgezet wordt in een testbewijs. Het verplichten van een testbewijs raakt grondrechten, waaronder het recht op lichamelijke integriteit en het recht op privacy.

De test moet dus aantonen of er op het moment van afname een infectie was. Dat is sowieso al onmogelijk. Het Zweedse RIVM schrijft bijvoorbeeld op haar website dat de PCR-test niet kan aantonen of iemand besmettelijk is.

Europees coronapaspoort

Zorgminister Hugo de Jonge gaf vorig jaar toe dat de coronatest niet aangeeft of iemand besmettelijk is. “De PCR-testen zijn gevoeliger – zeer gevoelig zelfs – en kunnen wat langer dan de besmettelijke periode aantonen dat iemand besmet is geweest. Dat is nog iets anders dan of hij op het moment van de afname of van de uitslag ook besmettelijk is,” zei hij tijdens een debat over de coronawet.

Ook Marion Koopmans gaf toe dat de coronatest geen besmettingen aantoont. Er wordt gezegd dat de PCR-test niet per se aantoont dat je besmettelijk bent, zei Tijs van den Brink in de podcast Virusfeiten. “Dat klopt,” reageerde Koopmans.

Als je wilt reizen, moet je vanaf 1 juli een testbewijs laten zien. Dan installeren de meeste EU-lidstaten een Europees coronapaspoort. Wie gevaccineerd is of een negatief testbewijs heeft, kan aan de hand van een QR-code een groen vinkje tonen en naar een ander land reizen.

Eén probleem

Er is alleen één probleem: het coronapaspoort deelt meer medische gegevens dan Nederland in eerste instantie wilde. Zo kan een buitenlandse beambte zien welk vaccin iemand heeft gehad, hoeveel doses en wanneer. Ook is zichtbaar of je ziek bent geweest, negatief getest of gevaccineerd.

Bas Filippini, partijleider van Vrij en Sociaal Nederland, stelt op Twitter: “Dit is wat er gebeurt, mensen. Deze pas mag er nooit komen en de testmaatschappij ook niet. Eerste Kamer, neem je verantwoordelijkheid en stem deze testwet per direct vandaag weg.”

4.8 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Xerxes
Xerxes
1 jaar geleden

Mosterd na de maaltijd, die coronapas die komt er gewoon. Je kunt hier gaan fulmineren zoals je wilt. We hadden dit met grote demonstraties kunnen tegenhouden, maar ik stond met enkele honderden mensen alleen in regen en wind, jullie vonden het voldoende om hier in de panelen zachtjes te kreunen. Deal er dan nu maar mee.

344Naam7889
344Naam7889
1 jaar geleden

Geen testsamenleving.
Het houdt ons meer gevangen en het is een controle systeem wat ons vast zet in een soort schijnveiligheid.
Werk er niet aan mee.

Edward
Edward
1 jaar geleden

En Israel stopt per 1 juni met de Greenpass, maar de volksverraders in de Eerste Kamer zullen instemmen met een medische apartheid in Nederland. Kosten 1 miljard eurie’s belastinggeld. We betalen dus zelf onze enkelband. Ondernemers en medeburgers werk hier niet aan mee !!

Dubito
Dubito
1 jaar geleden

Cijfers, Hugo, cijfers! Wie slaat die maar doorkletsende idioot nou eens met de werkelijke cijfers om de oren?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

120
0
We lezen graag je reactie!x