Mens en Dier

Roman Protasevitsj: beschermt Rutte een vrijheidsstrijder of nazicrimineel?

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zondag werd met ‘verbijstering’ gereageerd op de omleiding van een EU-vlucht tussen Athene en Vilnius door Wit-Rusland om een ‘oppositielid’ op te pakken. Het vliegtuig van Ryanair werd ‘onder valse voorwendselen’ gedwongen te landen in Minsk waar het ‘oppositielid’, journalist Roman Protasevitsj, eruit werd gehaald.

Demissionair premier Rutte schreef na de ‘kaping’ op social media: “Het is onacceptabel dat Belarus een passagiersvliegtuig, vol met voornamelijk EU-burgers op weg van de ene Europese hoofdstad naar de andere, dwingt te landen om een passagier te arresteren.”

Hij voegde toe dat ‘Belarus Protasevitsj onmiddellijk moet vrijlaten’. Rutte zei dat EU-leiders ‘echt helemaal klaar zijn’ met het Wit-Russische regime. Ze zijn het met elkaar eens dat er ‘sancties tegen Wit-Rusland moeten komen’.

Azovbataljon

Ook D66-Kamerlid Sjoerdsma sprak zich uit: “Na deze krankzinnige actie van Loekasjenko moet de EU een duidelijke en harde streep trekken. D66 wil een Europees landing- en overvliegverbod voor het Wit-Russische Belavia totdat Protasevitsj weer op vrije voeten is.”

Wie is Protasevitsj? Russische media schrijven dat hij informatie over Wit-Russische politieagenten op internet plaatste en daarbij schreef: ‘je weet wat je moet doen’. Ze schrijven ook dat Protasevitsj deelnam aan operaties tegen burgers in Oekraïne die werden uitgevoerd door het neonazistische Azovbataljon.

Terroristische organisatie

Dit bataljon maakt onderdeel uit van de Oekraïense Nationale Garde en valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het staat in Rusland te boek als terroristische organisatie.

Het Westen lijkt alweer vergeten te zijn wat er in 2013 is gebeurd. Dat jaar gaven enkele Europese landen Evo Morales geen toestemming om met zijn regeringsvliegtuig door hun luchtruim te vliegen. De oud-president was op weg van Moskou naar Bolivia. De reden? De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden zou aan boord zijn geweest van het vliegtuig.

4.4 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gert
Gert
1 jaar geleden

Meneer Rutte, u spreekt niet namens mij, u bent zelf nog veel erger Dan de grootste bandiet op aarde

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

ruttler kan mij niet meer verbazen

Peter
Peter
1 jaar geleden

Het word niets geloof mij kijk naar MH17 gebeurt niets

salvar
salvar
1 jaar geleden

onacceptabel zeg rutte?
rutte ten eerste interesseert het mij geen ene zak.
ten tweede weet u waarschijnlijk niet wat onacceptabel is?
1) u gijzelt nederland
2) geen herinnering aan wat dan ook.
3) u liegt alles bij elkaar.
4) MH17 onderste steen boven al bedoeld u het tegenovergestelde moet onder de steen blijven.
5) niet bemoeien u bent demissionair toch.

etc.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

49
0
We lezen graag je reactie!x