CoronaMens en Dier

Nieuwe wet geeft minister Kuipers ‘ongekende dictatoriale macht’

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Op 2 februari wordt het wetsvoorstel Wet publieke gezondheid (Wpg), in de volksmond ook wel de pandemiewet genoemd, in stemming gebracht in de Eerste Kamer. Als deze nieuwe coronawet door de senaat komt, verschaft dat de minister van Volksgezondheid ongekende dictatoriale bevoegdheden, die nog verder gaan dan de coronamaatregelen van de voorbije jaren, schrijft De Andere Krant.

Bij een pandemie kan de regering de vrijheid van de bevolking drastisch inperken. Via een noodbevoegdheid kan de minister snel ingrijpende maatregelen treffen. Op het niet naleven van maatregelen staan bovendien fikse boetes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Constitutionele staatsgreep

De Biomedische Rekenkamer, opgericht tijdens de coronacrisis als medische waakhond door een groep wetenschappelijke specialisten, noemt het wetsvoorstel ‘een constitutionele staatsgreep’.

Als de Eerste Kamer op 2 februari instemt met de wetswijziging betekent dat het einde van het begrip medisch geheim, aldus de krant. De wet verplicht huisartsen privégegevens met de autoriteiten te delen, op straffe van maximaal 4500 euro boete of twee maanden gevangenisstraf.

Noodbevoegdheid

De minister krijgt de bevoegdheid om verregaande maatregelen te nemen zoals het controleren van terreinen, gebouwen, vervoermiddelen of goederen. In de wet is daarnaast de zwaar bediscussieerde noodbevoegdheid ingebouwd.

Verder worden alle onderwijsdeelnemers gevolgd door het college van burgemeester en wethouders, weet De Andere Krant. B&W is verplicht om vierjaarlijks een overzicht van de gezondheid van onze kinderen, pubers en tieners te leveren. Onderwijsdeelnemers worden gevolgd tot vijf jaar na inschrijving aan de laatstgenoten opleiding.

4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

196 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Wat zal die tevreden zijn, foei!

Jojo
Jojo
1 jaar geleden

GVD!!!!!

Psa
Psa
1 jaar geleden

De Hel breekt los, naar het Museum plein

Absurde ab
Absurde ab
1 jaar geleden

Natuurlijk komt deze wet er!!!

Back to top button
196
0
We lezen graag je reactie!x