Binnenland

Vlak voor de verkiezingen jast het kabinet er nog even een cheque van 100 miljard euro door

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kort voor de verkiezingen jast het demissionaire kabinet nog even een cheque van 100 miljard door de Kamer voor EU-contributie, en leningen en giften aan landen als Italië, Spanje en Polen. Dat geld gaat dus niet naar onze mensen en onze zorg.

PVV-Kamerlid Teun van Dijck merkte op dat we iedere week 200 miljoen euro afdragen aan Brussel. “200 miljoen euro’s per week. Weg. Geld van de belastingbetaler dat verdampt. Hoeveel IC-bedden zijn dat? We zouden elke week 1000 sociale woningen kunnen bouwen van dat geld.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“En dan wil demissionair minister [Hoekstra] toestemming vragen aan deze Kamer om 100 miljard aan Nederlands belastinggeld te mogen besteden aan de Europese Unie. 100 miljard, oftewel 12.500 euro per huishouden,” vervolgde Van Dijck. “Zullen we die huishoudens op 17 maart vragen of ze daarmee instemmen? Of moeten we het er drie weken voor de verkiezingen even doorheen drukken?”

Je moet maar durven

Dus midden in de crisis, terwijl de economie op apegapen ligt, tienduizenden bedrijven op omvallen staan, honderdduizenden mensen straks hun baan kwijt gaan raken, wil deze minister een cheque gaan uitschrijven van 100 miljard aan Brussel. “Je moet maar durven,” aldus Van Dijck.

Het gaat hier over het zogenoemde ‘eigenmiddelenbesluit’ dat via een nationale wet door de parlementen van de 27 EU-lidstaten moet worden goedgekeurd. Zonder die goedkeuring is er geen Europees herstelfonds. De Raad van de EU heeft in december vorig jaar besloten dat de EU de komende zeven jaar inkomsten – ‘eigen middelen’ – gaat halen uit invoerrechten, btw, een heffing op niet-gerecycled plastic afval en afdrachten van de lidstaten.

4.9 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tony
tony
2 jaren geleden

Als je het nu nog niet begrijpt of ziet: Alle politici dienen het Kwaad/de Onmenselijkheid: satan.

KaatjeV
KaatjeV
2 jaren geleden

Elke keer denk je.. Het-Kan-Niet-Gekker
Het is onvoorstelbaar hoe erg we besodemieterd worden.
Maar ook dit past weer precies in die walgelijke agenda van ze

Willem
Willem
2 jaren geleden

Ach ja , als je toch zeker weet dat je gaat winnen kun je alles maken !!

Anoniem 71
Anoniem 71
2 jaren geleden

Daarom mensen allemaal gaan stemmen deze waanzin moet gewoon stoppen hopelijk is het einde Rutte tijdperk wat een verschrikking zijn die lui

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x