CoronaMens en Dier

Kijk: Marc Van Ranst noemt Great Reset in Tweede Kamer ‘fake news’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Maandag werd in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek gehouden over het coronabeleid op de langere termijn. Zeventien ‘deskundigen’ deelden hun kennis op dit gebied met de Kamerleden.

Onder andere de Belgische viroloog Marc Van Ranst was uitgenodigd. Tijdens het gesprek brak hij een lans voor de strijd tegen ‘fake news’. “Dat is niet iets wat je alleen kunt doen, dat hoort eigenlijk maatschappijbreed te zijn,” zei hij.

“Eén: door mensen heel duidelijk te maken dat er fake news is. Sommige mensen denken dat wanneer ze iets op een scherm lezen, dat dat de waarheid is of dat er een zegen over gegeven wordt,” sprak Van Ranst, corona-adviseur van de Belgische regering.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zo ga je de strijd tegen fake news niet winnen

De strijd tegen fake news wordt volgens hem niet geholpen wanneer in het politieke bedrijf zelf mensen zitten die spreken over het ‘cojonavirus’, die zeggen dat vaccins verschrikkelijk giftig zijn, die denken dat ivermectine fantastisch werkt en die praten over de Great Reset, aldus Van Ranst.

De reactie van de andere politici daarop hoort volgens mij groter te zijn dan ze momenteel is. De categorieke veroordeling van de absolute onzin die wordt uitgekraamd, blijft een beetje uit, klaagde hij. “Zo ga je de strijd tegen fake news zeker niet winnen.”

Dat kost uiteraard levens

“Vrijheid van meningsuiting is superbelangrijk, maar ik heb de indruk dat mensen die onwaarheden over corona verkondigen te veel ruimte krijgen in reguliere media. Als het onzin is, moet je het ook zo noemen. Uit onderzoek blijkt dat de bereidheid om zich te laten vaccineren voor veel mensen afhangt van informatie die zij uit social media halen. Je moet je realiseren dat die onzin gevolgen heeft. Dat kost uiteraard levens,” beweerde de hoogleraar virologie.

4.2 64 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
192 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
snappie
snappie
6 maanden geleden

Blijvende schade is dan onzin

Victor Hugo
Victor Hugo
6 maanden geleden

Marc Van Ranst is vooral gespecialiseerd in het slijten van vaccins. In Londen heeft hij eens haarfijn uit de doeken gedaan hoe je eerst de bevolking bang genoeg moet maken, de media volledig op de hand moet krijgen en nieuws uit zijn verbanden trekken om zo op een vlotte manier de vaccins te verkopen. Ab Osterhaus was één van de aandachtige toeschouwers. Er werd zelfs gelachen over de naïviteit van de mensen. (te vinden op YOUtube)

Linda
Linda
6 maanden geleden

Ransbak! Ook al zo’n crimineel!
En ik denk ook de baas van mora!
Vandaar die misselijke Vega reclames!

Alex Shao
Alex Shao
6 maanden geleden

Gevaarlijke gek,die van Ranzig,wanneer worden zulke lui geboeid afgevoerd?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

192
0
We lezen graag je reactie!x