Mens en Dier

‘Vlieggravin’ Eloise van Oranje onder vuur: ‘Zo’n onzin wat eruit komt’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Gravin Eloise van Oranje wil zich graag aansluiten bij Extinction Rebellion. Ze zegt zich zorgen te maken over de wereld en baalt ervan dat ze zelf zo vaak vliegt. Geeft niet, dat heeft bijna elke klimaatdemonstrant, merkt bioloog Richard Steenvoorden op.

Voordat ze zich eventueel aansluit bij de klimaatgroep wil ze eerst een reisje maken naar New York. Daarna komt ze misschien, als ze tijd heeft.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Begin dit jaar had ik enorme vliegschaamte, ik werd er kriegelig van hoeveel ik vloog,” aldus Eloise. “Maar het stomme is dat ik het ook leuk vind om de wereld te zien. Dat probeer ik te compenseren in mijn dagelijks leven.”

Davos

De laatste tijd vraagt de gravinfluencer zich steeds vaker af of ze kinderen op de wereld wil zetten. “Hoe ziet de planeet eruit over 50 jaar? Ik weet het niet, maar voor mijn gevoel gaat de wereld naar shits and giggles.”

De gravin krijgt op sociale media bakken kritiek over zich heen. “Eloise moet maar snel het vliegtuig naar Davos nemen. Dan kan ze aanschuiven bij Bono en Bill Gates om te delibereren wat het Nederlandse beleid moet zijn. Maar ja, vliegschaamte, hè?” aldus emeritus hoogleraar Paul Cliteur.

Zó’n onzin wat eruit komt

Oud-Statenlid Eelco van Hoecke voegt toe: “Het overkomt onze vlieggravin Eloise allemaal gewoon. Ze wordt door nog onbekende krachten het vliegtuig ingetrokken en kan daar zelf niks aan doen.”

Ook Rutger Castricum is geen fan van de uitspraken van de gravin. “Dit fascineert me mateloos, want het is zó’n onzin wat eruit komt. Die staat toch een partijtje debiel te doen voor zo’n camera van TikTok.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
1 maand geleden

🤣😂🤣😂🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 wat een ongelovige domme trut. Heb er verder geen woorden voor. Arm stumpertje. Huilie huilie. 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

André Breems
André Breems
1 maand geleden

Moet zij weer even in het licht staan!
Zij moet gewoon met beide benen op de grond blijven staan en in de anonieme tijd blijven.

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
1 maand geleden

Ze komt er in ieder geval voor uit,nu de daden bij het woord voegen,want mij lijkt ze minder hypocriet dan die Argentijse Jezebel!

DRAGON
DRAGON
1 maand geleden

Teveel tijd, Teveel geld, Teveel aandacht,

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x