
Het is een vaak gehoorde stelling: eten uit de magnetron is hartstikke ongezond. Er zou weinig voedingswaarde overblijven na de blootstelling aan al die straling.
Voor die stelling is het nodige bewijs te vinden. Wetenschappers schreven in 2003 bijvoorbeeld in The Journal of the Science of Food and Agriculture dat broccoli in de magnetron 97 procent van zijn heilzame antioxidanten kwijtraakt. Toen broccoli werd gestoomd ging slechts 11 procent van de antioxidanten verloren.
Tijdens een andere studie bleek dat het actieve bestanddeel van knoflook, het enzym aliinase, al na 60 seconden in de magnetron onbruikbaar was geworden.
Minder vitamines
Onderzoek heeft aangetoond dat moedermelk na opwarming in de magnetron minder lysozymen en antilichamen bevat en meer schadelijke bacteriën.
Japanse onderzoekers ontdekten dat melk na zes minuten in de magnetron 40 procent minder vitamine B12 bevat en vrijwel geen voedingswaarde meer heeft. En Scandinavische wetenschappers kwamen erachter dat asperges die zijn opgewarmd in de magnetron aanzienlijk minder vitamines bevatten.
Hormoonverstoorders
Het is daarnaast een slecht idee om voedsel in plastic verpakkingen op te warmen in de magnetron. Veel plastic producten bevatten namelijk hormoonverstoorders, die in het voedsel terecht kunnen komen.
In plastic zitten onder meer ftalaten: olieachtige vloeistoffen die worden toegevoegd aan kunststoffen om ze flexibeler te maken. Als je dergelijke chemicaliën binnenkrijgt, kun je hoge bloeddruk en insulineresistentie krijgen, wat uiteindelijk weer kan resulteren in diabetes.
Bron: gesundheit-natürlich.at
Citaat: Magnetron – dodelijke experimenten met katten
Een wetenschappelijke studie van Engeland heeft duidelijk aangetoond de effecten van microgolfstraling. Katten werden gevoed in een kamer met kunstmatig licht, met een hoge kwaliteit kattenvoer en water uit de magnetron. De dieren waren vrij om te kiezen uit verschillende (met microgolvenstraling vervuilde) aanbod voeding. Binnen een maand zijn alle katten gestorven.
Geen idee of het slecht is, weet wel dat het niet te vreten is.
Wie magnetron voer lust heeft zijn smaak in zijn kont zitten.
Eet smakelijk.
Uit voorzorg heb ik dat ding al een tijd geleden in een donker hoekje op zolder gezet. (Stekker uit het stopcontact).
Een aantal jaren nadat het ijzeren gordijn gevallen was, kreeg Rusland te maken met een explosieve toename van kanker patienten. Dit werd in verband gebracht met de nieuwe apparatuur die in de keukens verscheen: de magnetron.
Dit werd een paar jaar terug bevestigd door onderzoekers in de V.S, ook dat er zeer weinig van de voedingswaarde overbleef. Bij mij is de magnetroon bij het afval gezet.
Kan niet met links komen, maar ga maar ff op google kijken.