UFO

Vliegtuig komt bijna in botsing met UFO

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een passagiersvliegtuig is boven Glasgow bijna in botsing gekomen met een UFO. De Airbus was boven de buitenwijk Baillieston enkele seconden verwijderd van een aanvaring met een mysterieus object.

Ondanks een uitvoerig onderzoek kon de Britse luchtvaartdienst UK Airprox Board het ongeïdentificeerde object niet verklaren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Airbus 320 maakte op 2 december afgelopen jaar aanstalten om te gaan landen op de luchthaven van Glasgow toen beide piloten op zo’n 100 meter een object zagen opdoemen.

Voorzijde

Nog voordat de bemanning kon reageren zoefde het ‘blauwgele object’, dat niet op de radar verscheen, onder het vliegtuig door. De geschokte piloot nam contact op met de luchtverkeersleiding: “Er is zojuist iets vlak onder ons door gevlogen. Zien jullie iets in ons gebied?”

De luchtverkeerstoren reageerde: “We zien niets op de radar en we staan daar ook niet in contact met vliegverkeer.” Beide piloten zeiden dat het ging om een geel met blauw object dat groter was dan een ballon. De piloten konden ook de voorzijde van het object onderscheiden.

Raadsel

Om welke vliegmaatschappij het gaat is niet bekend. Diverse maatschappijen maken gebruik van de Airbus 320. Onderzoekers staan voor een raadsel en sluiten uit dat het een ultralight-vliegtuig is geweest.

In het rapport was te lezen: “De leden van het team konden niet met zekerheid zeggen wat voor toestel het geweest moet zijn. De dienst had onvoldoende informatie om een oorzaak aan te wijzen of een risico vast te stellen.”

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
10 jaren geleden

Hebben die UFO’s nooit van verkeersregels gehoord? Rechts gaat vóór, óók in de lucht!

Plien
Plien
10 jaren geleden

Amerikanen bezitten objecten die heten weather balloon. Roswell bekent om geworden 🙂

max1
max1
10 jaren geleden

Ik heb wel eens gelezen dat elke piloot, militair of commercieel, dat maakt niet uit, dit minimaal één keer in zijn carriere meemaakt. Een onverklaarbare ontmoeting met een object, welke ook niet zichtbaar is op de radar.
Dus het niet om een ballon, drone, of paraglider. Deze objecten zijn namelijk wel waar te nemen op de radar. Wat het dan wel is blijft een vraag!
Statistisch betekent dit dus dat ontmoetingen zoals deze, wereldwijd zeer vaak voorkomen, maar nauwelijks de pers halen.

Red Skywalker
Red Skywalker
10 jaren geleden

[quote name=”Plien”]Amerikanen bezitten objecten die heten weather balloon. Roswell bekent om geworden :-)[/quote]

Een weerballon is nooit geel/blauw. De meesten zijn wit (afbreekbaar latex) en voorzien van een rood parachuutje. De sondes die er onder gehangen worden zenden hun GPS-positie door waardoor het niet nodig is ze visueel te volgen. Wel is het zo dat deze ballonnen niet zichtbaar op de radar zijn maar de luchtverkeersleiding hoort er altijd van op de hoogte gebracht te zijn. Weerdiensten (ook militaire) die ze oplaten moeten altijd toestemming hebben van de luchtverkeersleiding. Slechts een enkele keer is de ballon zelf rood, die zijn hooguit bedoelt om visueel gevolgd te worden (bijv. in sneeuwgebieden zoals op de polen) wat in Europa niet gedaan gedaan wordt. Verder stijgen of dalen weerballonnen met een snelheid tussen de 10 en 20 Km/uur.
Opmerking leuk bedoelt, maar in dit geval zeer waarschijnlijk niet van toepassing.
Wat er dan wel gebeurd is, blijft onbekend, te weinig gegevens. Misschien toch gekleurde ballonnen, maar dat waren dan geen weerballonnen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x