Homepagina » Natuur en Milieu » “Ongelooflijk”: Dikste sneeuwlaag in mensenheugenis in de Sahara
"Ongelooflijk": Dikste sneeuwlaag in mensenheugenis in de Sahara

“Ongelooflijk”: Dikste sneeuwlaag in mensenheugenis in de Sahara

Er is sneeuw gevallen op een plek waar je dat niet zo snel zou verwachten. Voor de eerste keer in het leven van heel wat plaatselijke bewoners viel er op sommige plaatsen sneeuw in de Sahara.

De laatste keer dat dat gebeurde, was ondertussen al 37 jaar geleden. In het woestijndorpje Ain Sefra in Algerije konden bewoners zelfs een sneeuwpop maken.

"Ongelooflijk": Dikste sneeuwlaag in mensenheugenis in de Sahara

Sneeuwpop (Isopix)

Op sommige plaatsen viel meer dan een meter sneeuw. Dat is twee keer zoveel als in de meeste skigebieden in de Franse Alpen afgelopen week.

Slee

De sneeuw leidde tot chaos: bussen strandden langs de ijzige wegen terwijl kinderen sneeuwpoppen maakten en met hun slee van de duinen gleden.

Hoewel het dorp zich in de Sahara bevindt, wordt het er in januari vaak maar 6 graden Celsius. In de zomer ligt het kwik er rond de 40 graden.

Er is voor zover bekend nog nooit zo veel sneeuw gevallen in de Sahara-woestijn, schrijft de Britse Daily Telegraph.

Ongelooflijk om te zien

Fotograaf Sekkouri Kamel zei: “Het begon vanochtend rond 01:30 uur te sneeuwen en inmiddels ligt er op sommige plaatsen een meter. Het is werkelijk ongelooflijk om te zien dat er zo veel sneeuw ligt.”

Afgelopen maand viel er ook al sneeuw in Ain Sefra. Daarvoor sneeuwde het op 18 februari 1979 voor het laatst in het woestijndorp:

[Telegraph]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

 1. Kl*ten aan de natuur GEOINGENERING, Ze noemen dat zoals je zegt William , Global warming en dan kun je er op rekenen dat je straks weer meer milieu belasting moet gaan betalen en ook voor je auto , ik vraag me altijd af waar al dat geld blijft en wat ze er mee doen ?? daar word nooit wat over medegedeeld

  11 likes
 2. Kinderen in de Sahara hebben een slee….jaja.

  12 likes
  • In het Atlasgebergte(Marokko) wordt elk jaar geskied enz. Dus om aan een slee te komen is dus niet zo moeilijk. De stad Ain Sefra ligt dichtbij de Marokkaanse grens. Je kunt zelfs jaarlijks skiën in het Rifgebergte.
   Of het weer schuift op naar het oosten, of het betreft een tijdelijk groter wordende koudefront in dat gebied. Heel zeldzaam in het algemeen is het dus niet.

   4 likes
   • Hoe simpel is het om dit gewoon eens uit te zoeken…

    1 likes
   • Elise49 ik heb ook het gevoel dat het klimaat aan het kantelen is . koude gebieden worden warmer en andersom. Als het zo blijft duren krijgen we binnen dit en 100 jaar een Sahara in Europa en een tropisch regenwoud in de Sahara…

    0 likes
    • Ja, dat denk ik ook. Grote vraag blijft: doen we dit zelf via Haarp/iets bij de polen/pompend hart Antarctica, die voor zee en luchtstromingen zorgt/satellieten enz. of komt het door energie van buiten de aarde. Dat de zon minder energie gaat geven via de polen bv. of door Nemenis/planet x/Niburu enz., die meer energie brengt via de polen.
     Feit: onze voorgangers(voorgaande tijdperken) weten iets over dit fenomeen(piramides/zaadbunkers/verhalen etc). De elite weet ervan, want anders had je geen agenda21/30. Voor de mensen, die de agenda punten nog niet kennen, lees ze eens en koppel de punten aan het fenomeen klimaat/aarde verandering/NWO.

     0 likes
 3. Global warming

  3 likes
 4. Dat is ook een goeie ,een slee in de Sahara ,in dat dorpje weten ze volgens mij niet eens wat een slee is , tussen haakjes
  de Sahara begint ergens in Algerije maar dat Algerije ligt aan de noordkant van de Sahara dus dat zal wel eens kunnen gebeuren dat daar wat sneeuw valt ,daar valt wel meer uit de lucht daar bv zware metalen ,en giftige stoffen doordat ze daar in de nacht alle plastiek en ander gems verbranden die iedereen daar maar op straat flinkerd het is een grote vuilnisbelt daar als je 10 km rijd dan zie je zeker 1 miljoen lege plastiek flessen langs de weg en dan nog niet te spreken over al het ander vuil , uitgebrande auto’s honden , katten ,ezels alles ligt daar te rotten en te stinken , leuk land dat Algerije, moeten onze milieu ministers eens op vakantie gaan

  5 likes
 5. 1 meter sneeuw ; is dat 12 cm water?, spruitjes uit de sahara in juni. door de zon geroosterd.
  Inderdaad geoengineering is debet aan dit gebeuren.
  Geo-engineering heeft het natuurlijk proces van klimaataanpassing en verandering sterk beinvloed /beschadigd.
  sommige vooruitziende berichten vertellen dat het nog nog even duurt voordat de chemtrails tot het verleden behoren.
  men probeert piloten/ of dronesbestuurders er van te overtuigen dat ze meedoen aan het vernietigen van de natuur.

  4 likes
 6. Nog meer nepnieuws: opwarming van de aarde?
  Zie de Sahara.

  3 likes
  • Op de Canarische eilanden was het volgens de vaste bewoners nog niet eerder ‘s nachts zo koud geweest. Koud in de zin van heel erg fris, wel te verstaan, maar toch meer afkoeling in de laatste paar jaren dan opwarming.

   0 likes
 7. Global caos

  2 likes
 8. Zoek Dagamplitude op op wikipedia. In de zomer kan het daar 35 graden Celcius zijn om 23:00 (en je hotelkamer, gemaakt uit klei/modder) is een oven als je de muren aanraakt. Buiten slapen met je voeten in het zwembad is het enige dat werkt… of je moet airco hebben (ik was zuinig). Maar in de winter… in de winter is het overdag nog steeds warm (voor NL standarden), maar s’nachts is het bar koud, het kwik zakt onder het vriespunt (je kan je in het warme zand ingraven, maar pas op voor slangen en schorpioenen).

  Het komt heel af en toe voor dat het regent in een woestijn. Overdag heb je warm water, s’nachts+winter heb je sneeuw… dat vaak niet blijft liggen (behalve op bergtoppen). Het mooie is dat je opeens bloemen ziet waar je alleen zand verwacht had.

  leuk feitje: Het stof uit de Sahara gaat met pasaat winden naar de Amazone. Daar valt het weer als voedingstoffen voor de planten. Zonder die extra mineralen zou het Amazone gebied niet kunnen bestaan.

  2 likes
 9. Mag de natuur ook eens spelen?

  1 likes
 10. Waar ik woon is dit jaar nog niet 1 mm sneeuw gevallen en in de rest van het land al wel.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zuid-afrika

Ondertussen in Zuid-Afrika: Temperatuur bereikt laagterecord. ‘Dit wordt een koude winter’

In Zuid-Afrika bereikte de temperatuur op donderdag ...

sneeuw

Laat Greta het maar niet horen: 3,25 meter sneeuw in Zweden (een absoluut record)

In het Zweedse Kiruna sneeuwt het al ...