Mens en Dier

Volgende Rutte-schandaal dient zich aan: ‘Dit is buitengewoon ernstig, u schrikt zich dood’

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

Afgelopen maand ontving de Kamer van de regering 18 jaar aan memo’s over hoe het programma LSI (Landelijke Stuurgroep Interventieteams) is uitgevoerd.

“Dat was een programma waarbij er een samenwerking was tussen de Belastingdienst, gemeentes, UWV, SVB en zo ongeveer elke overheidsinstantie die je kunt bedenken. Er werd soms onder het mom van mensen helpen achter de voordeur gekeken en sterk gecontroleerd. Bepaalde wijken werden getarget,” zei Kamerlid Pieter Omtzigt in de Tweede Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Dat lijkt dus ook echt om vormen van discriminatie te gaan, om vormen van zwarte lijsten. Ik had dit echt graag vlak na het toeslagenschandaal vernomen, in de zin van: hier zijn we ook nog mee bezig en moeten we wat mee. Ik had graag gehad dat dat niet nog twee jaar spitwerk had gekost,” vervolgde Omtzigt.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Buitengewoon ernstig

Hij vroeg om een debat met de premier, want hij was in 2003 de staatssecretaris die dit begonnen is, met de minister van Sociale Zaken en met de staatssecretaris van Financiën.

Het Kamerlid wil antwoord op de volgende vragen: “Zijn de zwarte lijsten van de Belastingdienst gedeeld? Wat is de definitie van ‘etniciteit’? In 2009 werd die term in de stukken gedefinieerd. Zijn de gegevens van de toeslagenouders in LSI gedeeld? Is er een wettelijke basis voor het binnentreden van woningen bij LSI-onderzoeken? Zo ja, welke? Heeft de staatssecretaris of de minister zelf aanwijzingen gegeven om bepaalde LSI-onderzoeken te doen sinds 2003? Welke indicatoren zijn er door de jaren heen allemaal gebruikt?”

“Op deze vragen zou ik een zeer specifiek antwoord willen hebben en daarna zou ik een debat willen. Dit is buitengewoon ernstig,” benadrukte Omtzigt.

U schrikt zich dood

De regeringspartijen blokkeerden het debat.

“Dit is een buitengewoon ernstige zaak en het valt me toch een klein beetje tegen dat een aantal partijen denkt dat dit in een commissiedebat afgedaan kan worden. Ik zou tegen die partijen zeggen: lees de stukken en u schrikt zich dood, omdat ze echt over dingen als etniciteit definitievragen stellen en omdat ze gewoon achter de voordeur gaan,” reageerde Omtzigt verbolgen.

4.9 246 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Ik schrik inmiddels bijna nergens meer van.
Maar dat is in deze context niet echt een goed teken.

michael
michael
1 jaar geleden

Vergeleken met Rutte is Pablo Escobar een koorknaap!!

Marion
Marion
1 jaar geleden

Meer nieuws over Rutte betekent meer schandalen die naar boven komen. Rutte op zich is het grootste schandaal van de Nederlandse politiek. Er is niet één positieve ontwikkeling gebeurd sinds hij premier is. Aan Rutte danken wij de afbraak van Nederland.

Joop Visser
Joop Visser
1 jaar geleden

´Regeringspartijen?´ WEF-loopjongenspartijen. Wie als kamerlid hier geen antwoord op wil hebben, is schaamteloos de eigen positie aan het beschermen, en zeker niet geschikt als kamerlid. Ook laten de zgn.´Gristenpartijen hun ware gezicht zien. Ze zullen gestraft worden in het vagevuur. Kun je nog eigenlijk van gristelijke kiezers spreken als ze op farizeenpartijen stemmen?

Back to top button
148
0
We lezen graag je reactie!x