Binnenland

Kijk en huiver: zo moeten we volgens de NCTV-baas omgaan met ‘complottheorieën’ in Kamer en media

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Hoe moet je omgaan met ‘complottheorieën’ in de Tweede Kamer en in de media? “Het normeren wat wel kan en wat de grens is, kan helpen om ook voor de samenleving aan te geven wat de grenzen zijn,” zei NCTV-topman Pieter-Jaap Aalbersberg in het radioprogramma Dit is de Dag.

Opdrijvend effect

“Zinnen uitgesproken in de Kamer, zinnen uitgesproken in de media en talkshows hebben soms een effect – opdrijvend – en dat heeft ook invloed op de samenleving,” stelde de NCTV-baas.

Presentator Tijs van den Brink wees erop dat coalitiepartijen hiertegen in het verweer komen. “Die praten vaker terug, Hugo de Jonge draaide zich altijd om als iemand van Forum aan het woord kwam, het kabinet is een keer opgestapt.” Hij vroeg Aalbersberg of dat helpt. “Is dat slim als je het wantrouwen kleiner wilt maken of in gesprek wilt met elkaar?”

Je moet gewoon normeren

In een aantal gevallen moet je soms wel normeren. Uiteindelijk bepaalt iedereen zelf wat je wel en niet kunt zeggen, maar het normeren – wat kan wel en wat is de grens –  helpt uiteindelijk wel mee omdat een groot gedeelte van het midden van de samenleving ook zoekend is en wel wil horen: waar zitten we nu in en wat is de normering, aldus Aalbersberg.

Het normeren – dat is in de Kamer, dat is in de media, maar dat is ook aan de keukentafel – is volgens hem belangrijk. “Je moet gewoon normeren.”

4.8 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
175 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

De angst voor de “zwijgende massa” groeit zienderogen…

Jan
Jan
2 maanden geleden

Ook een aanhanger van de weg.

Jip
Jip
2 maanden geleden

En wanneer mag de bevolking een keer grenzen stellen zonder dat zij platgewalst worden door deze gestoorde, doorgedraaide, destructieve randdebielen in bestuurlijke organen die al lang de onze niet meer zijn?!

Vlinder
Vlinder
2 maanden geleden

Allemaal angst!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

175
0
We lezen graag je reactie!x