Binnenland

Kijk en huiver: zo moeten we volgens de NCTV-baas omgaan met ‘complottheorieën’ in Kamer en media

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

Hoe moet je omgaan met ‘complottheorieën’ in de Tweede Kamer en in de media? “Het normeren wat wel kan en wat de grens is, kan helpen om ook voor de samenleving aan te geven wat de grenzen zijn,” zei NCTV-topman Pieter-Jaap Aalbersberg in het radioprogramma Dit is de Dag.

Opdrijvend effect

“Zinnen uitgesproken in de Kamer, zinnen uitgesproken in de media en talkshows hebben soms een effect – opdrijvend – en dat heeft ook invloed op de samenleving,” stelde de NCTV-baas.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Presentator Tijs van den Brink wees erop dat coalitiepartijen hiertegen in het verweer komen. “Die praten vaker terug, Hugo de Jonge draaide zich altijd om als iemand van Forum aan het woord kwam, het kabinet is een keer opgestapt.” Hij vroeg Aalbersberg of dat helpt. “Is dat slim als je het wantrouwen kleiner wilt maken of in gesprek wilt met elkaar?”

Je moet gewoon normeren

In een aantal gevallen moet je soms wel normeren. Uiteindelijk bepaalt iedereen zelf wat je wel en niet kunt zeggen, maar het normeren – wat kan wel en wat is de grens –  helpt uiteindelijk wel mee omdat een groot gedeelte van het midden van de samenleving ook zoekend is en wel wil horen: waar zitten we nu in en wat is de normering, aldus Aalbersberg.

Het normeren – dat is in de Kamer, dat is in de media, maar dat is ook aan de keukentafel – is volgens hem belangrijk. “Je moet gewoon normeren.”

4.8 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

174 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

De angst voor de “zwijgende massa” groeit zienderogen…

Jan
Jan
1 jaar geleden

Ook een aanhanger van de weg.

Jip
Jip
1 jaar geleden

En wanneer mag de bevolking een keer grenzen stellen zonder dat zij platgewalst worden door deze gestoorde, doorgedraaide, destructieve randdebielen in bestuurlijke organen die al lang de onze niet meer zijn?!

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Allemaal angst!

Back to top button
174
0
We lezen graag je reactie!x