Financieel

Groninger krijgt als eerste Nederlander een basisinkomen

Help ons door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Frans Kerver uit Groningen krijgt een jaar lang iedere maand 1000 euro op zijn rekening gestort. Hij is de eerste Nederlander die een zogeheten basisinkomen krijgt. Daarnaast mag hij ook nog gewoon werken.

Kerver doet mee aan een sociaal experiment. Later zullen meer mensen volgen die elke maand 1000 euro krijgen. Op deze manier hoeft hij zich geen zorgen te maken of hij elke maand wel rond kan komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er wordt in Nederland al langer gepraat over het basisinkomen en de eventuele economische gevolgen. Het betekent dat alle toeslagen, zoals huur- en zorgtoeslag, worden achtergehouden en dat iedere burger een vast bedrag per maand krijgt, ongeacht wat men verdient.

“Ik wil graag tijd steken in de dingen die ik heel waardevol vind, maar die niet direct geld opleveren,” zegt Kerver. “Als we in een maatschappij leven waarin echt iedereen een basisinkomen heeft, hoop ik dat we op een prettigere manier met elkaar om zouden gaan. Dat we heel wat stress uit de maatschappij halen en dat iedereen daar beter van wordt.”

“Ik heb een gezin met drie kinderen en de hypotheek moet ook betaald worden,” gaat hij verder. “Met het basisinkomen heb ik zekerheid en weet ik dat ik me een jaar lang geen zorgen hoef te maken over het feit of ik überhaupt wel rond kan komen.”

Het geld wordt opgehaald met een crowdfundingactie via de website onsbasisinkomen.nl. Tientallen mensen zijn bereid een bijdrage te leveren zodat Kerver een basisinkomen kan krijgen. Men verwacht dat het bedrag voor het eerste basisinkomen van 12.000 euro voor 1 juni binnen is.

Bij onze oosterburen loopt dit sociale experiment al enkele jaren. Op dit moment krijgen 11 Duitsers een basisinkomen van 1000 euro per maand.

[RTV Noord]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pascal
pascal
9 jaren geleden

IK zou graag de 2e Nederlander willen zijn die een basisinkomen ontvangt, waar kan ik me eigen aanmelden ?

Rini
Rini
9 jaren geleden

Klinkt mooi in de ooren van de burger,maar men vergist zich zwaar,als dit er door komt word je een bezit van de staat,altans de meeste mensen dan he,dat is wat men wil dat er gebeurd.
Nee laaat het voor mij maar zitten hoor!

Tom
Tom
9 jaren geleden

Zelf ben ik positief over een basisinkomen, maar ik ‘erger’ mij altijd aan de mensen die dit soort dingen op de kaart willen zetten. Ze zijn inderdaad vernieuwend in hun ideeen, en wellicht heeft dat met elkaar te maken, maar het zijn zo vaak ‘onverzorgde’ types die daardoor veel minder serieus genomen worden door de mensen die het echt voor het zeggen hebben. Als ze zich nou scheren, knippen en kleden dan komen ze een stuk verder lijkt me..
Dat moest ik even kwijt 🙂

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Iedereen verdient een basisinkomen, dit systeem moet dus snel wereldlijk worden ingevoerd. De politiek moet hiervoor gaan en omdat dan makelijk meritocracie kan worden ingevoerd, wat een beter systeem is dan democratie.

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x