Buitenland

Is griep iets anders geworden? Wereldwijd 98% minder griepgevallen

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jaarlijks sterven er een paar duizend Nederlanders aan griep. In het griepseizoen van 2017-2018 waren dat er zelfs z’n 9500, aldus het RIVM. Het griepseizoen begint bij ons vaak in december of januari en duurt gemiddeld 13 weken.

Sinds de komst van corona lijkt de griep van het wereldtoneel te zijn verdwenen, schrijft de Britse Daily Mail.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Patiënten worden normaal gesproken niet getest op griep, maar een aantal ziekenhuizen screent wel mensen die last hebben van klachten. Zo ontstaat er een aardig beeld van het aantal griepgevallen.

Uit cijfers van de WHO blijkt dat er op het zuidelijk halfrond, waar het griepseizoen normaal gesproken begint als het bij ons zomer is, nagenoeg geen griepgevallen zijn gemeld. In Australië zijn in april slechts 14 gevallen van griep geregistreerd. Vorig jaar waren dat er in dezelfde maand nog 367, een daling van 96 procent. In juni, de maand waarin het griepseizoen normaal piekt, waren er helemaal geen griepgevallen. Sterker nog: Australië heeft sinds juli geen enkel positief geval gemeld bij de WHO.

98 procent minder griepgevallen

In Chili zijn tussen april en oktober slechts 12 griepgevallen geconstateerd. Er waren in dezelfde periode in 2019 bijna 7000 gevallen. En in Zuid-Afrika zijn aan het begin van het seizoen slechts 2 gevallen opgepikt, 99 procent minder dan vorig jaar.

Ook op het noordelijk halfrond is tot nu toe weinig te merken van de griep. In Groot-Brittannië stijgt het aantal griepgevallen tussen september en oktober normaal gesproken met 10 procent. Dit jaar was dat slechts 0,7 procent.

In vergelijking met vorig jaar zijn er wereldwijd 98 procent minder griepgevallen. “Dit is echt,” zei dr. David Strain van de University of Exeter Medical School. “Er zijn zonder twijfel veel minder griepgevallen.”

Onder het kopje ‘corona’ geschaard

Waar is de griep gebleven? Volgens sommigen is de griep niet verdwenen, maar worden de gevallen onder het kopje ‘corona’ geschaard. Volgens anderen heeft Sars-CoV-2, het virus dat Covid-19 veroorzaakt, het griepvirus ‘weggedrukt’.

“Virussen zijn parasieten. Als ze eenmaal een cel zijn binnengedrongen, willen ze niet concurreren met andere virussen. Het virus dat al in het lichaam aanwezig is, zal de andere parasiet eruit gooien,” zei professor James Stewart van de Universiteit van Liverpool.

Hij voegde toe dat het nog te vroeg is om te zeggen of het coronavirus de griep kan overmeesteren. De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat er in maart niet genoeg Covid-19 in omloop was om de drastische daling van het aantal griepgevallen te kunnen verklaren.

Tot slot zijn er ook wetenschappers die zeggen dat de coronamaatregelen ervoor hebben gezorgd dat nergens nog de griep heerst. Ondertussen in Nederland: gigantische rijen voor de griepprik.

4.2 36 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mollen
mollen
3 jaren geleden

we worden genaaid met ons broek aan , en ben bang dat er niks veranderen gaat behalve dat de complete economie naar de kloten gaat en wij straks allemaal onder een brug liggen

m.koningen
m.koningen
3 jaren geleden

Een covid AI immuun reactie beschermt tegen griep!, ai ze hebben dus iets gemist tijdens de testen op bruikbaarheid. Het is dus goed om een covid AI besmetting te hebben gehad nou gooi de maatschappij meteen open dan.En niemand hoeft een vaccin tegen griep en covid AI te nemen in dat geval.
Mvrg,Marcel

Exegese
Exegese
3 jaren geleden

Volgens virologen zijn virussen niet levend. Zij kunnen dus onmogelijk concurrerende virussen ergens uit gooien lijkt mij . Virussen worden dus door een lichaamscel opgenomen of juist afgestoten. Van een strategie van het virus kan onmogelijk sprake zijn omdat het simpelweg niet leeft, aldus de virologen. Wat hier van doorslaggevend belang is, is ons immuunsysteem, wat weer gigantisch onder druk komt te staan door de ons opgelegde maatregelen. Het mes snijdt dus aan twee kanten als je zo veel mogelijk mensen ziek wilt maken met deze onzin. Laten we ons gezond verstand gebruiken en hier mee omgaan zoals met de jaarlijkse griep. Dan kunnen we ons gewone leven met onmiddellijke ingang weer op pakken . Dat lijkt me echt het allerbeste .

Hans
Hans
3 jaren geleden

De pandemie is opdracht van de VN.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x