Binnenland

Volgens de ‘experts’ is dit het warmste voorjaar ooit en wil je dat gewoon niet zien

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!

Het zou maandag weleens recordkoud kunnen worden. Mogelijk was het de koudste junimiddag sinds tenminste 1986 of langer. Op de Veluwe was zelfs nachtvorst.

Er zijn veel zachtere januaridagen denkbaar dan de huidige junitemperaturen, twittert Marc Putto, de weervoorganger van Nederland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Op het westerstrand kwam het kwik vanmiddag om 17.00 uur niet boven de 9 graden uit. De gevoelstemperatuur was 4 à 5 graden daar. Putto: “Ja echt!”

Deze is hilarisch

Bij de NOS lezen we ondertussen dat het het warmste voorjaar ooit is. Maar de perceptie van mensen klopt vaak niet, beweert bioloog Arnold van Vliet. “Ik hield vorige week een praatje en vroeg naar het karakter van het voorjaar. 18 procent vond het een koud voorjaar en maar 4 procent zeer warm. We zien het gewoon niet,” aldus Van Vliet.

Het bericht leidt tot veel hilariteit. “Deze is hilarisch. Vandaag 11 graden, regen. De ‘perceptie’ van de ‘experts’ van de NOS,” reageert privacy-expert Bas Filippini.

FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers voegt toe: “Het is 10 juni 2024, 13 graden buiten en de verwarming sprong net aan bij mij thuis. Maar volgens de ‘experts’ is het het warmste voorjaar ooit en wil ik dat gewoon niet zien.”

Global boiling

“Media: warmste voorjaar ooit! ‘Global boiling’! Klimaatverandering! Droogte! Realiteit: 12 graden en non-stop regen in juni,” aldus rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Ook columnist Marianne Zwagerman heeft de verwarming aangezet. “Nachtvorst en kletsdroog. Climate change is real lieve mensen.”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

175 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
11 dagen geleden

Warmte is de tijd van voorspoed. Kou is de tijd van tegenspoed.

C N
C N
11 dagen geleden

Nou ik zit gelukkig van hout in een kachel te stoken, heerlijk die warmte koolstof maken…Hier code oranje nix aan de hand.

Herman R
Herman R
11 dagen geleden

Te zot voor woorden!😤

M.Bentoéra
M.Bentoéra
11 dagen geleden

Is het weerbericht of weersbeinvloedingsbericht? Ik vertrouw NIETS meer.

Back to top button
175
0
We lezen graag je reactie!x