Bewustzijn

De onbesproken keerzijde van orgaandonatie: mensen die opstaan uit de hersendood

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

In een nieuwe uitzending van De Andere Tafel vertelt arts Heidi Klessig, oud-anesthesist, dat de situatie voor een orgaandonor onveilig is omdat de donor niet dood is, mogelijk over bewustzijn beschikt en dat er geen wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de bewering dat ‘hersendood zijn’ inhoudt dat je ‘dood’ bent.

Bij aanvang van de operatie werd deze arts er door haar supervisor op gewezen dat de patiënt mogelijk over bewustzijn beschikt. Deze les geeft zij door aan collega’s en publiek. De term hersendood is volgens Klessig een fictie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Onomstotelijk staat vast dat de consensus ‘hersendood is dood’ geen wetenschappelijke onderbouwing kent en daarmee is deze consensus niet langer houdbaar, stelt Annet Wood van het Comité Orgaandonatie Alert, ook aanwezig in de uitzending.

Bezwaar

Zowel Klessig als Wood geeft getuigenis van meerdere personen die na de diagnose hersendood bijkwamen.

In een open brief aan de Gezondheidsraad wijst Wood erop dat wereldwijd in toenemende mate bezwaar wordt uitgesproken over deze discutabele consensus.

Recentelijk maakte het National Catholic Bioethics Center in Pennsylvania bekend dat zij niet langer achter de bewering staat dat hersendood inhoudt dat je dood bent. Een groep van zo’n 150 artsen, medisch geschoolden, wetenschappers en theologen deed hetzelfde.

Stoppen

Het centrum wijst erop dat in meer dan 50 procent van de gevallen van hersendood nog steeds sprake is van leven in belangrijke delen van de hersenen en dat de gevolgen hiervan enorm zijn.

Het Comité Orgaandonatie Alert roept de Gezondheidsraad op de minister te adviseren om te stoppen met praktijken waarvoor geen wetenschappelijke onderbouwing bestaat.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
11 dagen geleden

Mijn man en ik hebben jarenlang (sinds de jaren 70) als jonge twintigers met een donorcodicil rondgelopen.
Wij waren toen heel bevlogen en vonden het niet meer dan onze plicht om, in het geval dat wij bijvoorbeeld een ongeluk zouden krijgen en het niet overleven, tóch nog iets positiefs daarmee te doen.

Ik weet niet meer precies in welk jaar het was, dat, uiteraard onder die heks van een Pia Dijkstra, ineens iedereen spontaan werd geclassificeerd als orgaandonor, TENZIJ je daar uitdrukkelijk bezwaar tegen maakte en dat aangaf bij het donorregister.

Vervolgens zijn wij onderzoek gaan doen en kwamen terecht bij Annet Wood. Na het lezen van de nodige informatie vielen de schellen van onze ogen.

Toevallig heb ik een paar jaar geleden nog eens een kort gesprek gehad met Annet, omdat zij bij ons in de buurt woont. Wat een fantastische vrouw!

Wat ik het allerallerergste vind, is, dat je dus bij het verwijderen van je organen, NIET onder narcose wordt gebracht. Iets wat in de meeste andere landen WEL gebeurt.

DAT was toen ook voor mij de druppel die de emmer deed overlopen.

NU kan ik het niet anders meer zien dan pure misdadige praktijken en ik kan er met mijn verstand niet bij, dat er artsen zijn, die DAAR aan meewerken.

Het is zonder meer duivels, als je, terwijl je zelf niets kan, pijn lijdt en van je organen wordt ontdaan.

Wel betekende het voor mij, dat onze dochter hier totaal geen begrip voor had, dat wij dus geen donor meer waren, omdat zij twintig jaar geleden een hoornvlies transplantatie heeft ondergaan en dat natuurlijk nooit was gebeurd zonder een donor.

Er zijn dan ook meerdere kanten aan de zaak. Zoals met alles.

In ieder geval staat voor mij als een paal boven water: HIER in Nederland is het hele gebeuren wat betreft orgaantransplantatie niets anders dan crimineel.

Overlevering van toen..
Overlevering van toen..
11 dagen geleden

Ja, laten we onmiddellijk stoppen met dat waar geen echte oprechte wetenschappelijke, in de goede zin, onderbouwing voor bestaat!
Dus stoppen met kinderen te verminken en vol te spuiten met troep waar ze hun armzalig leven lang mee opgescheept zitten!
Vrijwel alle moderne ziektes ontstaan daardoor dit ter meerdere glorie van de Pharma industrie en hun aandeelhouders

NooT
NooT
11 dagen geleden

Orgaantransplantatie is om heel veel meer redenen geen goed idee.
De mens is geen machine met spare parts.
Het verlengt meestal vooral de lijdensweg.

Oprecht
Oprecht
11 dagen geleden

Voor de Orgaanfabrieken in Oekraïne en Gaza, is “DOOD”, “HERSENDOOD”, of nog lang niet “DOOD” geen optie..!!
Het gaat om de Productie aantallen van Organen…!!!
In Amerika en Europa c.q. het “Westen” wordt geld, veel geld, heel veel geld uitgegeven voor Organen, en dan wordt er niet gekeken uit wat voor een kleur lichaam het onderdeel komt..!!
Ik heb na de verplichte orgaan donatie, mij opgegeven,
“DAT MIJN LICHAAM NIET VOOR ORGAANTRANSPLANTATIE BESCHIKBAAR IS”
Ook heb ik doorgegeven dat ik “GEEN” orgaan wil ontvangen..!!
Elke dag zeg ik, ga vandaag weer genieten van de dag, en ook s’nachts kan ik enorm genieten van de rust..!!
Ik ben een genieter, maar weet ook,
“DAT ER EEN TIJD WAS DAT IK KWAM, EN DAT ER EEN TIJD IS OM TE GAAN”..!!

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x