Mens en Dier

Minister Hoekstra schaart Bilderberg onder ‘antisemitische complottheorieën’

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft tijdens de herdenking van de Kristallnacht in een toespraak opgeroepen het gesprek aan te gaan met mensen die openlijk antisemitische complottheorieën aanhangen en desinformatie verspreiden. Hij hield de toespraak in de Portugese Synagoge in Amsterdam.

De minister beweerde dat antisemitisme anno 2022 ‘verre van weg’ is uit Nederland en dat hem dat ‘echt razend’ maakt. Dialoog is cruciaal om door te dringen tot mensen die ‘flirten met complottheorieën waarin Joden impliciet de hoofdrol spelen’. “Zoek die kennissen, vrienden, familie op, confronteer, schud wakker.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Ik ken ze ook

“Hier ligt een sleutelrol voor de grote groep mensen die gelukkig niet vatbaar is voor het antisemitische geluid. De groep die makkelijk het woord ‘wappies’ of ‘gekkies’ in de mond neemt, maar wel vaak zonder de noodzaak te voelen om hier iets tegen te doen. We zijn immers een tolerant land, waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is,” zei Hoekstra.

“Juist die stille meerderheid wil ik oproepen om onder ogen te zien dat ‘nooit meer’, ‘nu actie’ betekent. Om te beginnen in onze eigen omgeving. Waar vriendschap en vertrouwen de basis kunnen bieden voor dialoog die niet escaleert. Want laten we eerlijk zijn, we kennen allemaal kennissen, vrienden, soms ook familie in onze omgeving die het hebben over Soros, Rothschild, Bilderberg, ‘de elite’. Ik ken ze ook,” vervolgde de minister.

Krankzinnige berichten

“Het zijn gesprekken waar je vaak niet op zit te wachten. Omdat het vermoeiend is, want ja – een fabel is makkelijk de wereld in geholpen, maar slurpt tijd om te ontkrachten. Toch ben ik me steeds meer gaan realiseren dat we onze mond open moeten doen. Bewust tijd maken voor mensen die zo anders denken over de wereld dan ik. Voor mensen die flirten met complottheorieën waarin Joden impliciet de hoofdrol spelen. Voor mensen die het echte nieuws niet meer geloven, maar wel de meest krankzinnige berichten op hun tijdlijn voor waar aannemen,” aldus Hoekstra.

Het is opmerkelijk dat de minister Bilderberg in één adem noemt met antisemitisme. Hij verwijst hiermee naar de Bilderbergconferentie, een politieke bijeenkomst met een besloten en streng geheim karakter. Prins Bernhard was één van de initiatiefnemers. Saillant detail: Hoekstra was zelf aanwezig bij de meest recente Bilderbergconferentie.

4.8 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

188 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
1 jaar geleden

Nee… jij bent een landverrader!

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

nou, dan hebben ze dit MK-Ultra ‘slachtoffer’ goed afgericht

Arnold
Arnold
1 jaar geleden

Ach, hoor Mister Bilderberg !!!

Simon
Simon
1 jaar geleden

Het begint wel erg op te vallen die antisemitische kaart, zelfs goedgelovigen zouden nu toch wel ‘ns achter de oren moeten krabben waar komt ineens dat gepraat over joden vandaan? Het lijkt wel de politici zelf.
Dat de top van de wereld (elite) toevallig allemaal joods of van joodse afkomst zijn, tja, daar kun je niks aan doen, kritisch zijn op wat die top doet maakt je dan niet anti-semiet, maar anti-elite. Dat is wat anders. Als die top zou bestaan uit donker gekleurde mensen, ben je dan een racist als je kritisch bent op wat ze doen?
We hebben het hier toch over gedrag van de elite, niet de afkomst?

Back to top button
188
0
We lezen graag je reactie!x