Gezondheid

Volgens de wetenschapsredacteur van de Volkskrant werd er niks ‘achtergehouden’. Klopt dat wel?

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Ongehoord Nieuws opent het nieuwe seizoen met een special over de nog altijd onverklaarde oversterfte. FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen, professor Theo Schetters en gepensioneerd statisticus Herman Steigstra zijn te gast in de studio.

Maarten Keulemans, wetenschapsredacteur van de Volkskrant, schreef voorafgaand aan de uitzending: “Pepijn denkt dat het door vaccins komt, Theo denkt dat vaccins er achter zitten. Herman daarentegen denkt dat vaccins ermee te maken hebben. Gelukkig is Raisa Blommestijn er nog voor de scherpe tegenvragen: zou het soms door vaccins komen?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Ene Milan stelde hem vervolgens een vraag die hij nog niet had beantwoord. Toen bleek dat 1 op de 5 Nederlanders ‘complotdenker’ is, reageerde ethicus Wendy Mittemeijer: “Al meer dan 20 procent van de Nederlanders is wakker en heeft door dat de democratie en onafhankelijke transparante wetenschap stervende is. Dat is toch 1 op de 5. Progressie.”

Stupide vraag

Keulemans zei daarop: “Eén op de vijf gelooft serieus in een geheime schaduwregering en denkt dat wetenschappers de kluit bedonderen. ‘Wakker’ noemt ‘ethicus’ Wendy Mittemeijer dat.”

Milan vroeg hem vervolgens: “Dus de wetenschappers die ernstige bijwerkingen van het Mexicaanse griepvaccin achterhielden waren heel eerlijk? En tijdens de varkensgriep waren ze ook heel eerlijk?”

De Volkskrant-journalist vond dat een ‘nogal stupide vraag’. “Er werd niks ‘achtergehouden’, de bijwerking (narcolepsie) was extreem zeldzaam en is lastig te herkennen. Daarom duurde het een tijd voordat het werd opgemerkt,” beweerde Keulemans.

Opvallend groot aantal ernstige bijwerkingen

In september 2018 berichtte de NOS dat farmaceut GSK midden in de periode dat wereldwijd tientallen miljoenen mensen gevaccineerd werden tegen de Mexicaanse griep met het vaccin Pandemrix, informatie achterhield over een opvallend groot aantal ernstige bijwerkingen. De NOS baseerde zich op een artikel in het medische vakblad The BMJ.

Bij de bijwerkingen ging het onder meer om gevallen van anafylactische shock, een zeer ernstige allergische reactie. Ook waren er tientallen overlijdensgevallen.

Hoewel de gezondheidsautoriteiten op de hoogte waren van de veiligheidsproblemen, werd de vaccinatiecampagne doorgezet. De informatie is afkomstig uit interne stukken van GSK die zijn vrijgekomen bij een proces dat draaide om de claim dat Pandemrix narcolepsie veroorzaakt.

4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mattie
Mattie
1 jaar geleden

Is myocarditis ook moeilijk te herkennen Maarten?

Underground
Underground
1 jaar geleden

maarten keulemans / is deze flapdrol nog niet gearresteerd ?

Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 jaar geleden

De oversterfte komt doordat de bedrogen doden wekelijks de bijdragen van Maarten Leutermans tot zich genomen hebben.

Joop
Joop
1 jaar geleden

Volkskrant propaganda krant van Rutte en zijn nazi’s.

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x