Natuur en Milieu

Staat de aarde in de fik? Is er een klimaatcrisis? Deze bioloog zocht het voor je uit

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

“Terwijl de aarde in de fik staat, betalen fossiele bedrijven als Tata Steel weinig tot geen energiebelasting. Zo geeft het kabinet nog steeds miljarden subsidie aan fossiele bedrijven die de aarde vervuilen. Onbegrijpelijk,” schrijft GroenLinks-leider Jesse Klaver op Twitter.

Staat de aarde in de fik? Is er een klimaatcrisis? Zijn er steeds meer rampen op aarde? Bioloog Richard Steenvoorden zocht het uit.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het aantal doden door rampen op aarde neemt al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw af. Ondanks dat er toen ‘maar’ twee miljard mensen op aarde waren. In de twintigste eeuw waren dodentallen in de miljoenen de normaalste zaak van de wereld, vooral door droogte of overstromingen, merkt Steenvoorden op.

Aarde staat niet in de fik

Daarnaast neemt de registratie van rampen toe tot het jaar 2000, maar dit komt vooral door onderrapportage. Daarna is er een gestage daling te zien.

De meeste doden vallen door overstromingen, maar door betere verdedigingswerken komen rampen steeds minder voor, constateert de bioloog.

Volgens ruimtevaartorganisaties ESA en NASA staat de aarde niet in de fik. Het aantal geregistreerde (bos)branden neemt af, ook in oppervlakte.

Het enige wat toeneemt is onze nieuwsvoorziening en hysterie

Het aantal mensen dat geraakt wordt door rampen neemt gestaag af en ook is er geen schrikbarende stijging van de kosten. Ook het aantal (tropische) stormen en het aantal doden door stormen neemt niet toe.

Steenvoorden raadt iedereen aan om eens in de data te duiken als je klimaatactivisten weer hoort praten over rampen. “Het enige wat toeneemt is onze nieuwsvoorziening en hysterie omtrent de opwarming van de aarde. Blijf sceptisch,” is zijn advies.

4.8 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
henk1954
henk1954
1 jaar geleden

“Het enige wat toeneemt is onze nieuwsvoorziening en hysterie omtrent de opwarming van de aarde. Blijf sceptisch,” is zijn advies.

Ik had het niet beter kunnen verwoorden!!

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Klaver is volledig rijp voor opname in de psychiatrie.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Jesse Klaver🤣🤣🤣🤣klimaat crisis.
De aarde regeld zijn eigen wel daar hebben we Jesse niet voor nodig en de rest van die klimaat idioten.

Ben
Ben
1 jaar geleden

Het grootste probleem is de politici, waarvan een groot dom en/of kwaadaardig is. Daarna komen de vele gecorrumpeerde wetenschappers, terwijl met een beetje kennis van natuurkunde het al gauw duidelijk is dat er geen enkele sprake is van een door de mens veranderd klimaat.

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x