Natuur en Milieu

Staat de aarde in de fik? Is er een klimaatcrisis? Deze bioloog zocht het voor je uit

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

“Terwijl de aarde in de fik staat, betalen fossiele bedrijven als Tata Steel weinig tot geen energiebelasting. Zo geeft het kabinet nog steeds miljarden subsidie aan fossiele bedrijven die de aarde vervuilen. Onbegrijpelijk,” schrijft GroenLinks-leider Jesse Klaver op Twitter.

Staat de aarde in de fik? Is er een klimaatcrisis? Zijn er steeds meer rampen op aarde? Bioloog Richard Steenvoorden zocht het uit.

Het aantal doden door rampen op aarde neemt al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw af. Ondanks dat er toen ‘maar’ twee miljard mensen op aarde waren. In de twintigste eeuw waren dodentallen in de miljoenen de normaalste zaak van de wereld, vooral door droogte of overstromingen, merkt Steenvoorden op.

Aarde staat niet in de fik

Daarnaast neemt de registratie van rampen toe tot het jaar 2000, maar dit komt vooral door onderrapportage. Daarna is er een gestage daling te zien.

De meeste doden vallen door overstromingen, maar door betere verdedigingswerken komen rampen steeds minder voor, constateert de bioloog.

Volgens ruimtevaartorganisaties ESA en NASA staat de aarde niet in de fik. Het aantal geregistreerde (bos)branden neemt af, ook in oppervlakte.

Het enige wat toeneemt is onze nieuwsvoorziening en hysterie

Het aantal mensen dat geraakt wordt door rampen neemt gestaag af en ook is er geen schrikbarende stijging van de kosten. Ook het aantal (tropische) stormen en het aantal doden door stormen neemt niet toe.

Steenvoorden raadt iedereen aan om eens in de data te duiken als je klimaatactivisten weer hoort praten over rampen. “Het enige wat toeneemt is onze nieuwsvoorziening en hysterie omtrent de opwarming van de aarde. Blijf sceptisch,” is zijn advies.

4.8 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
henk1954
henk1954
1 maand geleden

“Het enige wat toeneemt is onze nieuwsvoorziening en hysterie omtrent de opwarming van de aarde. Blijf sceptisch,” is zijn advies.

Ik had het niet beter kunnen verwoorden!!

Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

Klaver is volledig rijp voor opname in de psychiatrie.

Ron
Ron
1 maand geleden

Jesse Klaver🤣🤣🤣🤣klimaat crisis.
De aarde regeld zijn eigen wel daar hebben we Jesse niet voor nodig en de rest van die klimaat idioten.

Ben
Ben
1 maand geleden

Het grootste probleem is de politici, waarvan een groot dom en/of kwaadaardig is. Daarna komen de vele gecorrumpeerde wetenschappers, terwijl met een beetje kennis van natuurkunde het al gauw duidelijk is dat er geen enkele sprake is van een door de mens veranderd klimaat.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

74
0
We lezen graag je reactie!x