Buitenland

‘Als we dit EU-voorstel aannemen, komt het landelijk gebied in heel Europa in grote, grote problemen’

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!

Ook de SGP heeft ernstige bezwaren tegen het voorstel voor forse natuurdoelen ook buiten Natura 2000-gebieden. De partij noemt het voorstel ‘zéér eenzijdig’.

“Het pakket dat nu voorligt van de Europese Commissie is zeer, zeer eenzijdig,” zei Europarlementslid Bert-Jan Ruissen (SGP) in de Europarlementscommissie voor landbouw. “Als we dit voorstel van de Commissie gaan aannemen, dan gaan we het landelijk gebied in Europa in grote, grote problemen brengen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hij wees erop dat de Commissie niet alleen in Natura 2000-gebied allerlei dingen wil realiseren, maar ook maatregelen wil rondom natuurherstel buiten Natura 2000, waar dan ook nog een soort verslechteringsverbod moet gaan gelden.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ga er maar aan staan

“Dan vraag je je af: wanneer is het genoeg?” vervolgde Ruissen. “Je moet 70 jaar teruggaan in de tijd om te kijken wat je toen had aan habitattypen. En dat is dan het referentiepunt voor je herstelplannen. Ga er maar aan staan!”

“Ik wil de collega’s hier echt waarschuwen: we hebben in Nederland momenteel zeer slechte ervaringen met de Habitatrichtlijn en de manier waarop die wordt ingevuld,” zei de Europarlementariër. “In de praktijk blijkt namelijk dat een serieuze belangenafweging tussen economische belangen en ecologische belangen niet plaatsvindt.”

En met dit voorstel gaan we dezelfde aanpak hanteren, ook buiten Natura 2000-gebieden, benadrukte Ruissen. “Dit betekent dat we het landelijk gebied echt in grote problemen gaan brengen.”

Rampzalige gevolgen

“We willen géén natuurdoelen buiten Natura 2000-gebieden.”

Eerder noemde Europarlementariër Rob Roos (JA21) deze nieuwe ‘Natuurherstelwet’ de Nederland-op-slot-wet. “Als deze wet wordt aangenomen, heeft dat rampzalige gevolgen voor Nederland,” zei Roos.

4.8 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Blaas dat Europees wangedrocht op en geef de landen hun soevereiniteit terug in eigen handen, we hebben het gehad met heel die paljasserij!

Slayer of Tyrants
Slayer of Tyrants
1 jaar geleden

Ze willen alleen nog slaven in de 15 minutensteden, alles buiten tri-state is alleen nog voor de diknekken!
Zodra ze mensen via bv materiallaw gaan verplaatsen is het definitief te laat, hoe lang nog mogen ze doorgaan met hun globalistische totalitaire segregatie?

Helga
Helga
1 jaar geleden

Als WE dit aannemen, wat wordt hiermee bedoeld ? Wij nemen niks aan, dat doen die ongekozen figuren die er NIET namens ons zitten , maar wel onze belastingcenten opsouperen. WE…?.WE….? helemaal niet WE… WE… zouden naar Brussel moeten marcheren en dat stel onverlaten uit hun luxe kantoren sleuren… !! DAT zouden WE moeten doen !!!

Vrijheidstrijder
Vrijheidstrijder
1 jaar geleden

Stikstof allemaal bullsh#t. Als je 150 jasr terug in de tijd gaat was Nederland grotendeels water. Waterland. Dus welk natuur probleem. De natuur in Nederland is gebracht door de drooglegging, droogepompt door watermolens en beschermt door dijken. Daarom is hier de landbouwgrond ook zo goed. Klei/blubber en water en aarde. Als je dat weghaalt staan we 2 meter onder water. Heeft niks te maken met klimaat geleuter. Stop met de klimaat hoax.

Back to top button
69
0
We lezen graag je reactie!x