CoronaBuitenland

Helft Nederland kan niet reizen vanwege EU-coronapas: ‘Kabinet pleegt gewoon verraad aan eigen bevolking’

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

Tegen de nadrukkelijke wens van de Kamer in lijkt het kabinet toch te onderhandelen in Brussel over een Europees coronabewijs, blijkt uit Kamervragen aan zorgminister Ernst Kuipers.

In de oorspronkelijke plannen zouden de coronaverplichtingen voor reizen per 1 juli aflopen. Door in Europa af te spreken om die maatregelen nog een jaar te laten duren, kunnen mensen zonder boosterprik aanstaande zomer niet vrij reizen in Europa.

Kabinet speelt met vertrouwen burgers

Volgens Kamerlid Pieter Omtzigt gaat het in Nederland om bijna de helft van de bevolking. Hij zegt dat ‘het kabinet speelt met het vertrouwen van de burgers’.

“Nu heb je het coronatoegangsbewijs nog nodig voor reizen in de EU. Maar waarom als je in veel landen intern geen CTB nodig hebt?” vraagt Omtzigt zich af. “Dan kan bijna de helft van Nederland niet reizen omdat je een vaccinatie of booster van minder dan negen maanden moet hebben.”

Nederland kan tegenstemmen, maar dat heeft volgens het Kamerlid geen zin omdat de gekwalificeerde meerderheid telt. “Nederland moet dus heel snel een verbond met gelijkgezinde landen maken,” twittert hij.

Het grote EU-spel

Omtzigt krijgt veel bijval. “De verlenging van het EU-coronapaspoort moet zo spoedig mogelijk van tafel, met gezamenlijke druk van meerdere lidstaten!” schrijft oud-politicus Lucas Hartong.

Statenlid Daniël Osseweijer voegt toe: “Hadden we dit maar kunnen zien aankomen. Oh wacht.” Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vraagt: “Zien de Tweede Kamerleden al in dat ze slechts nietszeggende figuranten zijn in het grote EU-spel?”

“Het kabinet pleegt gewoon verraad aan de eigen bevolking. De helft van de Nederlandse bevolking kan straks niet meer vrij door Europa reizen. En dat terwijl de pandemie al voorbij is, de omikronvariant laagvirulent is en bijna iedereen antistoffen heeft,” stelt bioloog Richard Steenvoorden.

4.7 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
221 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
10 maanden geleden

Maar wat heeft Omtzigt in het verleden gestemd t.a.v. Sars-Cov-2?

Niet veel goeds.

Kans
Kans
10 maanden geleden

vluchten kan niet meer, nou lekker dan

Edwin
Edwin
10 maanden geleden

Daar gaat mijn zomervakantie. Ik ga me niet in laten spuiten met experimentele gentherapie om alleen maar in staat te zijn te reizen. Voor de rest is het natuurlijk te stompzinnig voor woorden. Als je dit verhaal 3 jaar terug aan iemand had verteld dan zou je voor gek verklaart zijn en een complotdenker en wappie genoemd zijn.

Blijf mij nabij
Blijf mij nabij
10 maanden geleden

Wordt men politiek wakker?
Mag dit in de msm worden gezegd?
Zijn er meer parlementariërs in Europa die denken zoals jij en ik?
Nee toch 😨

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

221
0
We lezen graag je reactie!x