CoronaBuitenland

Helft Nederland kan niet reizen vanwege EU-coronapas: ‘Kabinet pleegt gewoon verraad aan eigen bevolking’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Tegen de nadrukkelijke wens van de Kamer in lijkt het kabinet toch te onderhandelen in Brussel over een Europees coronabewijs, blijkt uit Kamervragen aan zorgminister Ernst Kuipers.

In de oorspronkelijke plannen zouden de coronaverplichtingen voor reizen per 1 juli aflopen. Door in Europa af te spreken om die maatregelen nog een jaar te laten duren, kunnen mensen zonder boosterprik aanstaande zomer niet vrij reizen in Europa.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Kabinet speelt met vertrouwen burgers

Volgens Kamerlid Pieter Omtzigt gaat het in Nederland om bijna de helft van de bevolking. Hij zegt dat ‘het kabinet speelt met het vertrouwen van de burgers’.

“Nu heb je het coronatoegangsbewijs nog nodig voor reizen in de EU. Maar waarom als je in veel landen intern geen CTB nodig hebt?” vraagt Omtzigt zich af. “Dan kan bijna de helft van Nederland niet reizen omdat je een vaccinatie of booster van minder dan negen maanden moet hebben.”

Nederland kan tegenstemmen, maar dat heeft volgens het Kamerlid geen zin omdat de gekwalificeerde meerderheid telt. “Nederland moet dus heel snel een verbond met gelijkgezinde landen maken,” twittert hij.

Het grote EU-spel

Omtzigt krijgt veel bijval. “De verlenging van het EU-coronapaspoort moet zo spoedig mogelijk van tafel, met gezamenlijke druk van meerdere lidstaten!” schrijft oud-politicus Lucas Hartong.

Statenlid Daniël Osseweijer voegt toe: “Hadden we dit maar kunnen zien aankomen. Oh wacht.” Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vraagt: “Zien de Tweede Kamerleden al in dat ze slechts nietszeggende figuranten zijn in het grote EU-spel?”

“Het kabinet pleegt gewoon verraad aan de eigen bevolking. De helft van de Nederlandse bevolking kan straks niet meer vrij door Europa reizen. En dat terwijl de pandemie al voorbij is, de omikronvariant laagvirulent is en bijna iedereen antistoffen heeft,” stelt bioloog Richard Steenvoorden.

4.7 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

221 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Maar wat heeft Omtzigt in het verleden gestemd t.a.v. Sars-Cov-2?

Niet veel goeds.

Kans
Kans
2 jaren geleden

vluchten kan niet meer, nou lekker dan

Edwin
Edwin
2 jaren geleden

Daar gaat mijn zomervakantie. Ik ga me niet in laten spuiten met experimentele gentherapie om alleen maar in staat te zijn te reizen. Voor de rest is het natuurlijk te stompzinnig voor woorden. Als je dit verhaal 3 jaar terug aan iemand had verteld dan zou je voor gek verklaart zijn en een complotdenker en wappie genoemd zijn.

Blijf mij nabij
Blijf mij nabij
2 jaren geleden

Wordt men politiek wakker?
Mag dit in de msm worden gezegd?
Zijn er meer parlementariërs in Europa die denken zoals jij en ik?
Nee toch 😨

Back to top button
221
0
We lezen graag je reactie!x